Αντιμετώπιση Προβλημάτων Κάμερας

Διορθώστε γρήγορα την ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή

Λίγα πράγματα είναι τόσο απογοητευτικά όσο όταν η ψηφιακή σας φωτογραφική μηχανή απλά δεν θα λειτουργήσει.

Αυτός ο τύπος προβλήματος μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Ίσως η κάμερα να μην ενεργοποιηθεί ή δεν θα σας επιτρέψει να τραβήξετε τον ακριβή τύπο της φωτογραφίας που θέλετε να δημιουργήσετε. Ίσως δεν μπορείτε να ελέγξετε μια πτυχή της φωτογραφικής μηχανής που νομίζετε ότι θα πρέπει να μπορείτε να ορίσετε. Ή ίσως η ποιότητα της εικόνας που λαμβάνετε ακριβώς δεν είναι αυτό που περιμένετε.

Ορισμένα προβλήματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα και ίσως χρειαστεί να μεταφέρετε τη φωτογραφική σας μηχανή σε ένα κέντρο επισκευών. Άλλα προβλήματα, ωστόσο, είναι εξαιρετικά εύκολο να διορθωθούν, αν ξέρετε τι να κάνετε. Μάθετε πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την κάμερα με αυτές τις εύκολες στη χρήση συμβουλές.

  1. Η κάμερα δεν θα ενεργοποιηθεί. Η πιο συνηθισμένη αιτία αυτού του προβλήματος είναι η μπαταρία. Η μπαταρία μπορεί να στραγγίσει, να τοποθετηθεί εσφαλμένα, να έχει βρώμικες μεταλλικές επαφές ή να μην λειτουργεί σωστά. Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Βεβαιωθείτε ότι η θήκη μπαταριών είναι απαλλαγμένη από βρωμιά και σωματίδια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μεταλλικές επαφές.
    1. Επιπλέον, χάσατε πρόσφατα την κάμερα ; Αν ναι, ίσως έχετε χτυπήσει τη μπαταρία χαλαρά. Κάποιες κάμερες δεν θα ενεργοποιηθούν εάν η ασφάλεια του χώρου μπαταριών είναι χαλαρή.
  2. Η κάμερα δεν θα εγγράψει φωτογραφίες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια λειτουργία φωτογραφίας με τη φωτογραφική μηχανή σας, αντί για λειτουργία αναπαραγωγής ή βίντεο. Εάν η ισχύς της μπαταρίας της φωτογραφικής μηχανής είναι χαμηλή, η κάμερα μπορεί να μην μπορεί να εγγράψει φωτογραφίες.
    1. Επιπλέον, εάν η εσωτερική μνήμη της φωτογραφικής σας μηχανής ή η κάρτα μνήμης είναι γεμάτη, η φωτογραφική μηχανή δεν θα εγγράψει περισσότερες φωτογραφίες.
    2. Με κάποιες κάμερες, το εσωτερικό λογισμικό επιτρέπει μόνο έναν συγκεκριμένο αριθμό φωτογραφιών να εγγράφονται σε μία κάρτα μνήμης, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο οι αριθμοί λογισμικού κάθε φωτογραφίας. Μόλις η κάμερα αγγίξει το όριο της, δεν θα αποθηκεύσει άλλες φωτογραφίες. (Αυτό το πρόβλημα είναι πιο πιθανό να συμβεί όταν μια παλαιότερη κάμερα έχει αντιστοιχιστεί με μια νέα, μεγάλη κάρτα μνήμης.)
  1. Η οθόνη LCD είναι κενή. Ορισμένες κάμερες περιέχουν ένα κουμπί "παρακολούθησης", το οποίο σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την οθόνη LCD. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ακούσει πατημένο αυτό το κουμπί.
    1. Αν η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας της φωτογραφικής μηχανής είναι ενεργοποιημένη, η οθόνη LCD θα σβήσει μετά από μια ορισμένη περίοδο αδράνειας. Μπορείτε να παρατείνετε το χρονικό διάστημα πριν από την είσοδο της κάμερας στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας - ή μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας - μέσω των μενού της κάμερας.
    2. Είναι επίσης πιθανό η κάμερα να έχει κλειδώσει, αφήνοντας κενή την οθόνη LCD . Για να επαναφέρετε την κάμερα, αφαιρέστε την μπαταρία και την κάρτα μνήμης για 10 λεπτά πριν επιχειρήσετε να ενεργοποιήσετε ξανά την κάμερα.
  2. Η οθόνη LCD είναι δύσκολη. Ορισμένες οθόνες LCD είναι πολύ δύσκολο να προβληθούν σε άμεσο ηλιακό φως. Η λάμψη από την οθόνη LCD καθιστά σχεδόν αδύνατο να δείτε τις εικόνες. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε μια σκιά στην οθόνη LCD, χρησιμοποιώντας το χέρι σας για να καταστήσετε την οθόνη LCD ευκολότερη στην άμεση ηλιοφάνεια. Ή εάν η κάμερά σας έχει ένα σκόπευτρο, χρησιμοποιήστε το για να πλαισιώσετε τις φωτογραφίες σας σε έντονο ηλιακό φως, αντί να χρησιμοποιήσετε την οθόνη LCD.
    1. Ορισμένες κάμερες σάς επιτρέπουν να ορίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης LCD, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατή η στροφή της φωτεινότητας της οθόνης LCD στη χαμηλότερη ρύθμιση, αφήνοντας την οθόνη LCD αχνή. Επαναφέρετε τη φωτεινότητα της οθόνης LCD από τα μενού της κάμερας.
    2. Είναι επίσης πιθανό ότι η οθόνη LCD είναι απλά βρώμικη. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί μικροϊνών για να καθαρίσετε απαλά την οθόνη LCD.
  1. Η ποιότητα της φωτογραφίας είναι κακή. Εάν έχετε κακή ποιότητα φωτογραφίας, δεν είναι δεδομένο ότι το πρόβλημα έγκειται στην κάμερα. Μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της φωτογραφίας, χρησιμοποιώντας καλύτερο φωτισμό, σωστό καδράρισμα, καλά θέματα και μεγάλη εστίαση.
    1. Αν η κάμερά σας διαθέτει μια μικρή ενσωματωμένη μονάδα φλας, μπορεί να καταλήξετε σε κακά αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού . Εξετάστε τη λήψη σε πλήρως αυτόματη λειτουργία, για να επιτρέψετε στη φωτογραφική μηχανή να δημιουργήσει όλες τις ρυθμίσεις, εξασφαλίζοντας ότι έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να δημιουργήσετε μια καλά εκτεθειμένη φωτογραφία. Η λήψη σε υψηλότερη ανάλυση δεν εγγυάται καλύτερες φωτογραφίες, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει.
    2. Βεβαιωθείτε ότι ο φακός είναι καθαρός , καθώς οι κηλίδες ή η σκόνη στο φακό μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ποιότητας εικόνας. Εάν πραγματοποιείτε λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, χρησιμοποιήστε ένα τρίποδο ή χρησιμοποιήστε τη λειτουργία σταθεροποίησης εικόνας της φωτογραφικής μηχανής για να μειώσετε το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Διαφορετικά, δοκιμάστε να ακουμπήσετε σε έναν τοίχο ή στο πλαίσιο της πόρτας για να σταθεροποιήσετε τον εαυτό σας και να αποφύγετε το κούνημα της μηχανής
    3. Τέλος, μερικές κάμερες απλά δεν λειτουργούν καλά, ειδικά αν είναι παλαιότερα μοντέλα που έχουν πέσει μια ή δύο φορές. Εξετάστε το ενδεχόμενο αναβάθμισης του εξοπλισμού της μηχανής σας, αν το έχετε πάρει για λίγα χρόνια και εάν η ποιότητα της εικόνας μειωθεί ξαφνικά μετά από μια πτώση.

Προφανώς, τα προβλήματα και οι λύσεις που αναφέραμε εδώ είναι αρκετά εύκολο να εφαρμοστούν. Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρότερο πρόβλημα ψηφιακής κάμερας και η κάμερα σάς παρουσιάζει ένα μήνυμα σφάλματος, ελέγξτε τον οδηγό χρήσης και τη λίστα με τα μηνύματα σφάλματος της κάμερας για να προσπαθήσετε να επιλύσετε το πρόβλημα.

Καλή τύχη με τις προσπάθειές σας για την αντιμετώπιση προβλημάτων κάμερας!