Πώς να προσθέσετε λογαριασμούς σε μηνύματα για Mac

Αφού εγκαταστήσετε τα μηνύματά σας για λήψη από το Mac και ανοίξετε το λογισμικό άμεσων μηνυμάτων για πρώτη φορά, θα βρείτε οδηγίες για τη δημιουργία του δικού σας λογαριασμού μηνυμάτων. Με ένα λογαριασμό μηνυμάτων, οι άλλοι χρήστες μπορούν να σας στέλνουν απεριόριστα άμεσα μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα και επαφές απευθείας από το Mac ή χρησιμοποιώντας iMessages στο iPhone, το iPod Touch ή το iPad.

Για να ξεκινήσετε τη δημιουργία του νέου λογαριασμού σας, κάντε κλικ στο μπλε γυαλί "Συνέχεια" στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου, όπως απεικονίζεται παραπάνω.

Πώς να προσθέσετε λογαριασμούς σε μηνύματα για Mac

Στα παρακάτω βήματα, θα μάθετε πώς να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό καθώς και τον τρόπο προσθήκης λογαριασμών από τις άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

01 από 07

Πώς να συνδεθείτε στα μηνύματα για Mac

Πνευματικά δικαιώματα © 2012 Apple Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Για να ρυθμίσετε το πρόγραμμα-πελάτη άμεσων μηνυμάτων Messages for Mac και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό, θα πρέπει να συνδεθείτε με το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας. Στα παρεχόμενα πεδία, εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και κάντε κλικ στο μπλε γυαλί "Συνέχεια". Αν δεν μπορείτε να ανακαλέσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, κάντε κλικ στο ασημένιο "Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης"; και ακολουθήστε τις υποδείξεις.

Αν δεν έχετε αναγνωριστικό της Apple , ο οποίος είναι ένας από τους λογαριασμούς που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στα Μηνύματα για Mac, κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία αναγνωριστικού Apple ..." για να το κάνετε τώρα.

02 του 07

Πώς να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό μηνυμάτων

Πνευματικά δικαιώματα © 2012 Apple Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Για να δημιουργήσετε ένα αναγνωριστικό της Apple για το λογισμικό πελάτη Μηνύματα για Mac, συμπληρώστε τη φόρμα λογαριασμού, όπως απεικονίζεται παραπάνω. Συμπληρώστε τις απαραίτητες πληροφορίες στα πεδία κειμένου που παρέχονται, όπως:

Μόλις ολοκληρωθεί, κάντε κλικ στο κουμπί "Δημιουργία ID της Apple" για να συνεχίσετε. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που σας ζητά να ελέγξετε το email σας για ένα email επαλήθευσης. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κάντε κλικ στον σύνδεσμο του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να ολοκληρώσετε τη δημιουργία του νέου λογαριασμού μηνυμάτων σας.

Κάντε κλικ στο μπλε γυαλί "OK" για έξοδο από το παράθυρο διαλόγου.

03 του 07

Πώς να προσθέσετε λογαριασμούς IM σε μηνύματα για Mac

Πνευματικά δικαιώματα © 2012 Apple Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μόλις συνδεθείτε στο μήνυμα "Μηνύματα για Mac", μπορείτε επίσης να προσθέσετε όλους τους αγαπημένους σας λογαριασμούς άμεσων μηνυμάτων, ώστε να λαμβάνετε μηνύματα άμεσων μηνυμάτων από φίλους σε χρήστες AIM, Google Talk, Jabber και Yahoo Messenger. Ωστόσο, προτού να μπορέσετε να το κάνετε αυτό, πρέπει να έχετε πρόσβαση στον πίνακα προτιμήσεων ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο μενού "Μηνύματα".
  2. Βρείτε "Προτιμήσεις" στο αναπτυσσόμενο μενού, όπως απεικονίζεται παραπάνω.
  3. Επιλέξτε "Προτιμήσεις" για να ανοίξετε το παράθυρο μενού στην επιφάνεια εργασίας σας.

Μόλις ανοίξει το παράθυρο "Προτιμήσεις", κάντε κλικ στην καρτέλα "Λογαριασμοί". Θα δείτε στο πεδίο "Λογαριασμοί" τα μηνύματά σας για Mac / Apple ID εμφανίζονται στη λίστα σας, μαζί με Bonjour. Εντοπίστε το κουμπί + στην κάτω αριστερή γωνία κάτω από το πεδίο "Λογαριασμοί" για να ξεκινήσετε την προσθήκη πρόσθετων λογαριασμών στα Μηνύματα για Mac.

Τα μηνύματα για Mac σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε πολλούς λογαριασμούς από τους πελάτες AIM, Gtalk, Jabber και Yahoo Messenger από τη λίστα φίλων σας.

04 του 07

Πώς να προσθέσετε το AIM στα μηνύματα

Πνευματικά δικαιώματα © 2012 Apple Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί + από το παράθυρο "Μηνύματα για Mac" στις Προτιμήσεις, μπορείτε να προσθέσετε AIM και άλλους λογαριασμούς άμεσων μηνυμάτων στο πρόγραμμα. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε "AIM" και στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα οθόνης και τον κωδικό πρόσβασης στα πεδία που παρέχονται. Κάντε κλικ στο μπλε γυαλί "Done" για να συνεχίσετε.

Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς AIM για προσθήκη, επαναλάβετε τις παραπάνω οδηγίες μέχρι να προστεθούν όλοι οι λογαριασμοί σας. Τα μηνύματα για Mac μπορούν να υποστηρίζουν ταυτόχρονα πολλούς λογαριασμούς AIM.

05 του 07

Πώς να προσθέσετε το Google Talk σε μηνύματα

Πνευματικά δικαιώματα © 2012 Apple Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί + από το παράθυρο "Μηνύματα για Mac" στις "Προτιμήσεις", μπορείτε να προσθέσετε το Google Talk και άλλους λογαριασμούς άμεσων μηνυμάτων στο πρόγραμμα. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε "Google Talk", στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα οθόνης και τον κωδικό πρόσβασής σας στα παρεχόμενα πεδία. Κάντε κλικ στο μπλε γυαλί "Done" για να συνεχίσετε.

Εάν έχετε να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς Google Talk , επαναλάβετε τις παραπάνω οδηγίες μέχρι να προστεθούν όλοι οι λογαριασμοί σας. Τα μηνύματα για Mac μπορούν να υποστηρίζουν πολλαπλούς λογαριασμούς Gtalk ταυτόχρονα.

06 του 07

Πώς να προσθέσετε Jabber στα μηνύματα

Πνευματικά δικαιώματα © 2012 Apple Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί + από το παράθυρο "Μηνύματα για Mac" στις Προτιμήσεις, μπορείτε να προσθέσετε Jabber και άλλους λογαριασμούς άμεσων μηνυμάτων στο πρόγραμμα. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε "Jabber", στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης στα πεδία που παρέχονται. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο μενού "Επιλογές διακομιστή" για να ορίσετε τον διακομιστή και τη θύρα σας, τις ρυθμίσεις SSL και να ενεργοποιήσετε το Kerberos v5 για έλεγχο ταυτότητας. Κάντε κλικ στο μπλε γυαλί "Done" για να συνεχίσετε.

Αν έχετε πολλούς λογαριασμούς Jabber για προσθήκη, επαναλάβετε τις παραπάνω οδηγίες μέχρι να προστεθούν όλοι οι λογαριασμοί σας. Τα μηνύματα για Mac μπορούν να υποστηρίζουν πολλαπλούς λογαριασμούς Jabber ταυτόχρονα.

07 του 07

Πώς να προσθέσετε το Yahoo Messenger σε μηνύματα για Mac

Πνευματικά δικαιώματα © 2012 Apple Inc. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί + από το παράθυρο "Μηνύματα για Mac" στις Προτιμήσεις, μπορείτε να προσθέσετε το Yahoo Messenger και άλλους λογαριασμούς άμεσων μηνυμάτων στο πρόγραμμα. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε "Yahoo Messenger", στη συνέχεια πληκτρολογήστε το όνομα οθόνης και τον κωδικό πρόσβασης στα πεδία που παρέχονται. Κάντε κλικ στο μπλε γυαλί "Done" για να συνεχίσετε.

Εάν έχετε να προσθέσετε πολλούς λογαριασμούς Yahoo Messenger , επαναλάβετε τις παραπάνω οδηγίες μέχρι να προστεθούν όλοι οι λογαριασμοί σας. Τα μηνύματα για Mac μπορούν να υποστηρίζουν πολλούς λογαριασμούς Yahoo ταυτόχρονα.