Ακολουθεί η διεύθυνση IP του YouTube και πώς να το χρησιμοποιήσετε για να προβάλετε τα βίντεο του YouTube

Καταργήστε τους περιορισμούς του YouTube και φορτώστε τη σελίδα με μια διεύθυνση IP

Αντί να χρησιμοποιήσετε το κανονικό όνομα DNS , μια διεύθυνση IP του YouTube μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτάσει στη διεύθυνση www.youtube.com .

Όπως πολλοί δημοφιλείς ιστότοποι, το YouTube χρησιμοποιεί πολλούς διακομιστές για να χειρίζεται εισερχόμενα αιτήματα, πράγμα που σημαίνει ότι ο τομέας του YouTube διαθέτει περισσότερες από μία διευθύνσεις IP, ανάλογα με το χρόνο και την τοποθεσία που συνδέει ένα άτομο.

Σημείωση: Αν προσπαθείτε να ανοίξετε το YouTube από τη διεύθυνση IP του επειδή είναι αποκλεισμένο από το σημείο όπου βρίσκεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανώνυμο διακομιστή μεσολάβησης ή μια υπηρεσία VPN για να ανοίξετε το YouTube.

Διευθύνσεις IP YouTube

Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες διευθύνσεις IP για το YouTube:

Ακριβώς όπως μπορείτε να επισκεφθείτε την αρχική σελίδα του YouTube εισάγοντας https://www.youtube.com/ στο πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε επίσης να εισάγετε "https: //" πίσω από οποιαδήποτε διεύθυνση IP του YouTube:

https://208.65.153.238/

Ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση IP μιας τοποθεσίας Web εάν ενδιαφέρεστε για τη διεύθυνση IP άλλου ιστότοπου.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το YouTube με τη διεύθυνση IP του, ανατρέξτε στην ενότητα στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για περισσότερες πληροφορίες.

Εύρος διεύθυνσης IP του YouTube

Για να υποστηρίξει ένα μεγάλο και αναπτυσσόμενο δίκτυο διακομιστών ιστού, το YouTube διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό διευθύνσεων IP σε περιοχές που ονομάζονται μπλοκ.

Αυτά τα μπλοκ διευθύνσεων IP ανήκουν στο YouTube:

Οι διαχειριστές που θέλουν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο YouTube από το δίκτυό τους θα πρέπει να αποκλείουν αυτές τις διευθύνσεις διευθύνσεων IP εάν το επιτρέπει ο δρομολογητής .

Συμβουλή: Σε ένα φημισμένο περιστατικό το 2008, ο πακιστανικός πάροχος υπηρεσιών Πακιστάν Πακιστάν Telecom εφάρμοσε ένα μπλοκ στο YouTube που κατέληξε σε μετάδοση σε άλλα μέρη του διαδικτύου, καθιστώντας το YouTube απρόσιτο οπουδήποτε για λίγες ώρες.

Αποδεκτές χρήσεις των διευθύνσεων IP του YouTube

Αν δεν μπορείτε να φτάσετε στη διεύθυνση https://www.youtube.com/ , ο οικοδεσπότης Ιστού ενδέχεται να αποκλείει την πρόσβαση σε αυτόν. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση μιας διεύθυνσης URL με βάση τη διεύθυνση IP μπορεί να επιτύχει, αλλά να παραβιάζει την πολιτική αποδεκτής χρήσης του δικτύου φιλοξενίας (AUP) . Ελέγξτε το AUP ή επικοινωνήστε με τον τοπικό διαχειριστή του δικτύου σας πριν χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση IP για να συνδεθείτε στο YouTube.

Ορισμένες χώρες έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στο YouTube. Είτε χρησιμοποιεί το όνομά της είτε τη διεύθυνση IP, οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες αναμένουν να αποτύχουν οι συνδέσεις τους. Αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος για τη χρήση ενός διακομιστή μεσολάβησης HTTP ή υπηρεσίας VPN, όπως αναφέρθηκε στην κορυφή αυτής της σελίδας.

Είναι δύσκολο για έναν ιστότοπο όπως το YouTube να απαγορεύει τους μεμονωμένους χρήστες μέσω της δημόσιας διεύθυνσης IP, επειδή οι περισσότεροι πάροχοι διαδικτύου το κατανέμουν δυναμικά στους πελάτες τους (συχνά αλλάζουν). Για τον ίδιο λόγο, το YouTube δεν περιορίζει αυστηρά την ψηφοφορία για τα βίντεό τους σε μία ψήφο ανά διεύθυνση IP, αν και διατηρεί κάποιους άλλους περιορισμούς για να αποφευχθεί η πλήρωση των ψηφοφοριών.

Εύρεση των διευθύνσεων IP των χρηστών του YouTube

Οι χρήστες που ψηφίζουν σε βίντεο ή δημοσιεύουν σχόλια στον ιστότοπο έχουν καταγράψει τις διευθύνσεις IP τους από το YouTube. Όπως και σε άλλους μεγάλους ιστότοπους, ενδέχεται να ζητηθεί από το YouTube να μοιράσει τα αρχεία καταγραφής διακομιστή με νομικές υπηρεσίες βάσει δικαστικής εντολής.

Ωστόσο, ως κανονικός χρήστης, δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις ιδιωτικές διευθύνσεις IP.

Αυτό δεν λειτουργεί πάντα

Ορισμένες διευθύνσεις IP που έχουν επισημανθεί ως ανήκουσες στο YouTube θα σας οδηγήσουν σε ένα άλλο προϊόν της Google, όπως η Αναζήτηση Google στο google.com . Αυτό οφείλεται στην κοινή φιλοξενία. Η Google χρησιμοποιεί μερικούς από τους ίδιους διακομιστές για να προσφέρει τα πολλά διαφορετικά προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένου του YouTube.

Στην πραγματικότητα, μερικές φορές ακόμη και μια γενική διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται από ένα προϊόν της Google δεν είναι αρκετή πληροφορία για να εξηγήσει ποια ιστοσελίδα είναι αυτή που προσπαθείτε να επισκεφθείτε και επομένως ίσως να μην πάρετε οπουδήποτε χρήσιμος και θα μπορούσατε να δείτε απλά μια κενή σελίδα ή κάποιο σφάλμα.

Η έννοια αυτή ισχύει για οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε έναν ιστότοπο χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP του, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι η διεύθυνση είναι σε ένα διακομιστή που δεν φιλοξενεί μόνο έναν ιστότοπο και ο διακομιστής δεν γνωρίζει ποιος ιστότοπος θα φορτωθεί αίτηση.