Πώς να ρυθμίσετε ένα ασύρματο δίκτυο Ad Hoc

Τα ad hoc ασύρματα δίκτυα ή τα ασύρματα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι χρήσιμα για την Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet και άλλες άμεσες ασύρματες συνδέσεις χωρίς να χρειάζεστε ένα δρομολογητή. Μπορείτε να ρυθμίσετε το δικό σας wi-fi δίκτυο για να συνδέσετε δύο ή περισσότερους υπολογιστές απλά ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 20 λεπτά

Εδώ:

  1. Μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη> και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ στο Δίκτυο και επιλέξτε Ιδιότητες (στα Windows Vista / 7, μεταβείτε στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης κάτω από το Έναρξη> Πίνακας ελέγχου> Δίκτυο και Internet).
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή "Ρύθμιση σύνδεσης ή δικτύου".
  3. Επιλέξτε "Ρύθμιση ασύρματου δικτύου ad hoc " (Vista / 7 το έχετε ως "Δημιουργία νέου δικτύου"). Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.
  4. Επιλέξτε ένα όνομα για το δίκτυο ad hoc, ενεργοποιήστε την κρυπτογράφηση και επιλέξτε το πλαίσιο για να αποθηκεύσετε το δίκτυο. Στη συνέχεια, θα δημιουργηθεί το ασύρματο δίκτυό σας και ο ασύρματος προσαρμογέας σας θα αρχίσει να εκπέμπει.
  5. Στους υπολογιστές-πελάτες, θα πρέπει να μπορείτε να εντοπίσετε το νέο δίκτυο και να το συνδέσετε (για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να ρυθμίσετε μια σύνδεση Wi-Fi

Συμβουλές:

  1. Σημειώστε τους περιορισμούς της ad hoc ασύρματης δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας μόνο για το WEP, οι υπολογιστές που πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων κ.λπ. Ανατρέξτε στην ενότητα Επισκόπηση ασύρματων δικτύων Ad hoc
  2. Εάν ο κεντρικός υπολογιστής αποσυνδεθεί από το δίκτυο, όλοι οι χρήστες θα αποσυνδεθούν και το δίκτυο ad hoc θα διαγραφεί.
  3. Για να μοιραστείτε μια μόνο σύνδεση στο Internet στο δίκτυο ad hoc, ανατρέξτε στην ενότητα Κοινόχρηστη σύνδεση στο Internet

Ο, τι χρειάζεσαι: