Εγκαταστήστε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο στο Mac Pro

Εγκαθιστώντας έως τέσσερις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους σε ένα Mac Pro είναι ένα εύκολο do-it-yourself project που σχεδόν όλοι μπορούν να αισθάνονται άνετα να αντιμετωπίσουν.

Ακόμα και ένα εύκολο έργο πηγαίνει καλύτερα με λίγο εκ των προτέρων σχεδιασμό, όμως. Μπορείτε να κάνετε την εγκατάσταση γρήγορα και ομαλά προετοιμάζοντας την περιοχή εργασίας σας μπροστά από το χρόνο.

01 από 03

Συγκεντρώστε αναλώσιμα και ξεκινήστε

Αναβαθμίστε τη μονάδα δίσκου σε Mac Pro. Χορηγία εικόνας από την Laura Johnston

Ο, τι χρειάζεσαι

Ας αρχίσουμε

Ο καλός φωτισμός και η άνετη πρόσβαση κάνουν σχεδόν κάθε εργασία πιο ομαλή. Αν είστε σαν πολλοί ιδιοκτήτες Mac Pro , το Mac Pro σας είναι μάλλον κάτω από ένα τραπέζι ή τραπέζι. Το πρώτο βήμα είναι να μετακινήσετε το Mac Pro σε ένα καθαρό τραπέζι ή γραφείο σε μια καλά φωτισμένη περιοχή.

Στατική ηλεκτρική ενέργεια

  1. Εάν το Mac Pro εκτελείται, απενεργοποιήστε το πριν προχωρήσετε.
  2. Αποσυνδέστε όλα τα καλώδια που είναι συνδεδεμένα στο Mac Pro, εκτός από το καλώδιο τροφοδοσίας. Το καλώδιο τροφοδοσίας πρέπει να συνδεθεί, ώστε να μπορείτε να αποφορτίσετε τυχόν στατική συσσώρευση μέσω του καλωδίου τροφοδοσίας και στη γειωμένη πρίζα.
  3. Αποφορτίστε κάθε στατικό ηλεκτρισμό που έχει δημιουργηθεί στο σώμα σας αγγίζοντας τις πλάκες κάλυψης της υποδοχής επέκτασης PCI. Θα βρείτε αυτές τις μεταλλικές πλάκες στο πίσω μέρος του Mac Pro, δίπλα στις υποδοχές βίντεο DVI για την οθόνη. Μπορεί να αισθανθείτε ένα ελαφρύ στατικό κλονισμό όταν αγγίζετε τις μεταλλικές πλάκες κάλυψης. Αυτό είναι φυσιολογικό; δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τον εαυτό σας ή το Mac Pro.
  4. Αφαιρέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από το Mac Pro.

02 του 03

Ανοίξτε την θήκη Mac Pro και αφαιρέστε τη Σειρά σκληρού δίσκου

Τραβήξτε απαλά ένα έλκηθρο από το Mac Pro.

Ο ευκολότερος τρόπος πρόσβασης στις εσωτερικές λειτουργίες του Mac Pro είναι να το τοποθετήσετε έτσι ώστε η όψη της θήκης που φέρει το λογότυπο της Apple να βρίσκεται μπροστά σας.

Αν έχετε ρυθμιζόμενο λαμπτήρα ή φωτιστικό, τοποθετήστε το έτσι ώστε το φως του να λάμπει στο εσωτερικό του Mac Pro.

Ανοίξτε την θήκη

  1. Ανασηκώστε το μάνδαλο πρόσβασης στο πίσω μέρος του Mac Pro.
  2. Γείρετε το πλαίσιο πρόσβασης προς τα κάτω. Μερικές φορές ο πίνακας θα παραμείνει σε όρθια θέση, ακόμη και όταν η ασφάλεια πρόσβασης είναι ανοιχτή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, αρπάξτε τις πλευρές του πίνακα πρόσβασης και ελαφρά κλίση προς τα κάτω.
  3. Μόλις ανοίξει ο πίνακας πρόσβασης, τοποθετήστε το σε μια πετσέτα ή άλλη μαλακή επιφάνεια, για να αποφύγετε το γρατζουνιές του μεταλλικού φινιρίσματος.

Σύμφωνα με την Apple, είναι ασφαλές να τοποθετήσετε το Mac Pro στο πλάι του, έτσι ώστε το άνοιγμα της θήκης να είναι στραμμένο προς τα πάνω, αλλά ποτέ δεν έχω βρει έναν καλό λόγο (ή ανάγκη) να το κάνει αυτό. Σας συνιστούμε να αφήσετε το Mac Pro όρθιο. Αυτό τοποθετεί την περιοχή του σκληρού δίσκου της θήκης περισσότερο ή λιγότερο στο επίπεδο των ματιών. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι θα χρειαστεί να κρατήσετε τη θήκη όταν αφαιρείτε ή τοποθετείτε τα έλκηθρα του σκληρού δίσκου, για να διασφαλίσετε ότι το Mac Pro δεν πέσει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια μέθοδο αισθάνεται πιο άνετα για εσάς. Όλες οι εικόνες σε αυτόν τον οδηγό θα δείξουν ότι το Mac Pro στέκεται.

Αφαιρέστε τη Σειρά σκληρού δίσκου

  1. Βεβαιωθείτε ότι η μάνδαλα πρόσβασης στο πίσω μέρος του Mac Pro βρίσκεται στην επάνω θέση. Το μάνδαλο πρόσβασης όχι μόνο κλειδώνει τον πίνακα πρόσβασης, αλλά κλειδώνει και τα έλκηθρα του σκληρού δίσκου στη θέση του. Αν το μάνδαλο δεν είναι επάνω, δεν θα μπορείτε να τοποθετήσετε ή να αφαιρέσετε έλκηθρο σκληρού δίσκου.
  2. Επιλέξτε το έλκηθρο σκληρού δίσκου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τα έλκηθρα αριθμούνται από ένα έως τέσσερα, με το έλκηθρο νούμερο ένα κοντά στο μπροστινό μέρος του Mac Pro και το τετράκλινο έλκηθρο στο πίσω μέρος. Δεν υπάρχει καμία σημασία για τις θέσεις ή τους αριθμούς, εκτός από το ότι η Apple χρησιμοποιεί το έλκηθρο νούμερο ένα ως την προεπιλεγμένη θέση για μια εγκατάσταση σκληρού δίσκου.
  3. Τραβήξτε το έλκηθρο του σκληρού δίσκου έξω από την υποδοχή μονάδας . Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο την πρώτη φορά που το κάνετε. Απλά αφήστε τα δάχτυλά σας να κυρτήσουν γύρω από το κάτω μέρος του ελικοειδούς και στη συνέχεια τραβήξτε το προς το μέρος σας.

03 του 03

Συνδέστε το Sled στο σκληρό δίσκο

Σκληρός δίσκος με έλκηθρο συνδεδεμένο. Η εικόνα προσφέρθηκε από την Coyote Moon, Inc.

Αν εκτελείτε εκτύπωση ενός υπάρχοντος σκληρού δίσκου , αφαιρέστε τον παλιό σκληρό δίσκο από το έλκηθρο που αφαιρέσατε στο προηγούμενο βήμα πριν προχωρήσετε.

Συνδέστε το σκληρό δίσκο

  1. Αφαιρέστε τις τέσσερις βίδες που είναι προσαρτημένες στο έλκηθρο του σκληρού δίσκου και τις βάλτε στην άκρη.
  2. Τοποθετήστε τον καινούργιο σκληρό δίσκο σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως το ωραίο, καθαρό σας τραπέζι, με την πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος στραμμένη προς τα επάνω.
  3. Τοποθετήστε το έλκηθρο σκληρού δίσκου στην κορυφή του νέου σκληρού δίσκου, ευθυγραμμίζοντας τις οπές των βιδών του ελκήθρου με τα σημεία στερέωσης με σπείρωμα στη μονάδα.
  4. Χρησιμοποιήστε το κατσαβίδι Phillips για να εγκαταστήσετε και να σφίξετε τις βίδες στερέωσης που έχετε θέσει κατά μέρος. Προσέξτε να μην σφίξετε υπερβολικά τις βίδες.

Επανεγκατάσταση του Sled

Η τοποθέτηση του ιμάντα από όπου προέρχεται είναι μια απλή διαδικασία. Πρώτον, όπως κάνατε όταν αφαιρέσατε το έλκηθρο, βεβαιωθείτε ότι το μάνδαλο πρόσβασης στο πίσω μέρος του Mac Pro βρίσκεται στην επάνω θέση.

Σύρετε το σπίτι Sled

  1. Τώρα που ο νέος σκληρός δίσκος είναι τοποθετημένος στο έλκηθρο, ευθυγραμμίστε το έλκηθρο με το άνοιγμα της θήκης μονάδας και σπρώξτε απαλά το έλκηθρο στη θέση του, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφο με τα άλλα έλκηθρα.
  2. Για να επανεγκαταστήσετε τον πίνακα πρόσβασης, τοποθετήστε το κάτω μέρος του πίνακα στο Mac Pro, έτσι ώστε το σετ καρτελών στο κάτω μέρος του πίνακα να πιάσει το χείλος στο κάτω μέρος του Mac Pro. Όταν όλα είναι ευθυγραμμισμένα, κλίση του πλαισίου προς τα επάνω και στη θέση του.
  3. Κλείστε το μάνδαλο πρόσβασης στο πίσω μέρος του Mac Pro. Αυτό θα κλειδώσει τα έλκηθρα του σκληρού δίσκου στη θέση τους, καθώς και το κλείδωμα του πίνακα πρόσβασης.

Αυτός είναι ο μόνος λόγος για αυτό, εκτός από το να επανασυνδέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας και όλα τα καλώδια που αποσυνδέσατε στην αρχή αυτού του έργου. Μόλις συνδεθούν τα πάντα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Mac Pro σας.

Ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε τη νέα μονάδα σκληρού δίσκου πριν τη χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με την εφαρμογή Disk Utilities, η οποία βρίσκεται στο φάκελο Applications / Utilities. Εάν χρειάζεστε βοήθεια σχετικά με τη διαδικασία μορφοποίησης, ανατρέξτε στον οδηγό Utilities Disk.