Διαδρομές για να γίνει κάποιος σχεδιαστής ιστοσελίδων

Ο ιστός έχει γίνει ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής ζωής. Για πολλούς ανθρώπους, οι ιστότοποι είναι πανταχού παρόντες όπως τα τηλέφωνα ή η τηλεόραση και σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα και τις τηλεοράσεις τους για πρόσβαση στο διαδίκτυο!

Με τόσο σημαντική αυτή τη στιγμή που τοποθετείται σε ιστοσελίδες, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η σταδιοδρομία στον κλάδο του διαδικτύου είναι επιθυμητή. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να ξεκινήσουν μια καριέρα ως σχεδιαστής ιστοσελίδων, αλλά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για να καθορίσουν ακριβώς πού πρέπει να ξεκινήσουν εάν θέλουν να εισέλθουν σε αυτόν τον κλάδο.

Από την αρχή μέχρι τα προηγμένα και όλα τα μεταξύ τους:

Η απλή αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να μάθετε μέσα στη σφαίρα του Web Design. Μερικές από τις ικανότητες που συνήθως συναντώνται στους σχεδιαστές ιστοσελίδων περιλαμβάνουν:

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε κατά μήκος της διαδρομής του σχεδιασμού ιστοσελίδων, είναι σίγουρο ότι θα έχετε κάτι περισσότερο για να μάθετε και να μεγαλώνετε στα σετ δεξιοτήτων σας. Λοιπόν, πώς αποφασίζετε πού να πάτε στη διαδρομή καριέρας σας; Ευτυχώς, δεν υπάρχει κανένας μοναδικός δρόμος για τον καθένα, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε λόγο στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας! Είτε είστε ολοκαίνουργιο για HTML και web design ή έχετε γράψει προγράμματα και κωδικοποίηση για χρόνια, ένα σχέδιο για την ανάπτυξη είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα μέρος της μακροπρόθεσμης επιτυχίας σας.

Ξεκινώντας HTML και CSS:

Εάν ξεκινάτε απλώς στην διαδρομή σχεδιασμού ιστοσελίδων, αυτό είναι όπου θα ξεκινήσετε. Οι αρχικοί πόροι HTML καλύπτουν τα βασικά στοιχεία της HTML και την οικοδόμηση μιας ιστοσελίδας . Το CSS θα καλύπτει τα επικαλυπτόμενα φύλλα στυλ και το πώς θα φέρετε την εμφάνιση και την αίσθηση σε μια ιστοσελίδα. Η κατανόηση των βασικών αρχών είναι όπου ξεκινάτε και μόλις αποκτήσετε αυτά τα βασικά μάστερ, μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο εξελιγμένα μαθήματα και δεξιότητες HTML και web design.

Σύνθετη HTML:

Η προηγμένη HTML περιλαμβάνει πιο σύνθετες διατάξεις σελίδας με CSS, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού που ανταποκρίνεται στην υποστήριξη πολλαπλών συσκευών (τηλέφωνο, tablet, κ.λπ.). Κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσετε να εργάζεστε με Javascript για να προσθέσετε ακόμα περισσότερες λειτουργίες και αλληλεπίδραση στις ιστοσελίδες σας.

Μόλις είστε ειδικός της βασικής HTML και προηγμένης HTML, θα έχετε πολλές από τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να προχωρήσετε στην ανάπτυξη Ιστού ως καριέρα, αλλά υπάρχουν πιρούνια στο δρόμο σε αυτό το σημείο. Μόλις έχετε τα βασικά στοιχεία και λίγο πιο κατακτημένοι, θα θελήσετε πιθανότατα να επιλέξετε το σχεδιασμό ή τον προγραμματισμό ως τη διαδρομή που συνεχίζετε. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε και τα δύο, αλλά πολλοί επαγγελματίες του διαδικτύου προτιμούν να εστιάζουν περισσότερο στο ένα ή τον άλλο - είτε στον οπτικό σχεδιασμό ιστότοπων και διεπαφών, είτε στον πιο απαιτητικό προγραμματισμό που απαιτείται για τη ζωή των προσαρμοσμένων ιδεών και εφαρμογών.

Επαγγελματίες Σχεδιαστές Ιστού:

Οι επαγγελματίες σχεδιαστές ιστοσελίδων επικεντρώνονται κυρίως στην εμφάνιση και την αίσθηση των ιστοσελίδων. Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι σχεδιαστές ιστοσελίδων εργάζονται για εταιρίες σχεδιασμού ή, σε ορισμένες περιπτώσεις, ως εσωτερικοί πόροι για μια μόνο εταιρεία. Πολλοί σχεδιαστές ιστοσελίδων αποφασίζουν επίσης να κάνουν δουλειές για λογαριασμό τους ή να εργάζονται ως εργολάβοι. Αυτό προσθέτει ένα άλλο σύνολο δεξιοτήτων που πρέπει να είναι επιτυχείς - μια κατανόηση των συμβάσεων!

Επαγγελματίες Προγραμματιστές Ιστού:

Οι επαγγελματίες προγραμματιστές στο Web επικεντρώνονται στο αόρατο μέρος των ιστοσελίδων που ονομάζονται "back end". Πράγματα όπως το CGI, τα σενάρια και τα προγράμματα που κάνουν τους ιστότοπους να λειτουργούν με προηγμένη λειτουργία όπως καροτσάκια αγορών και βάσεις δεδομένων. Ορισμένες φορές οι προγραμματιστές εργάζονται στους διακομιστές και τους κρατούν σε λειτουργία, παρόλο που πολλές εταιρείες επιλέγουν να έχουν άλλους επαγγελματίες IT, εσωτερικούς ή εξωτερικούς, να χειρίζονται τις ανάγκες τους σε υποδομές διακομιστών.

Οι προγραμματιστές Ιστού διαχειρίζονται επίσης την ασφάλεια των τοποθεσιών Web και των ιστοσελίδων. Οι προγραμματιστές Ιστού συχνά υλοποιούν και διαχειρίζονται συστήματα διαχείρισης περιεχομένου και πύλες ηλεκτρονικού εμπορίου. Το να είσαι προγραμματιστής στο Web είναι συχνά λιγότερο λαμπερό από έναν σχεδιαστή, αλλά είναι επίσης συχνά μια πιο προσοδοφόρα διαδρομή, ειδικά για τους high-end προγραμματιστές που γνωρίζουν τις γλώσσες που ζητούν.

Ξέρτε πού βρίσκεστε στο μονοπάτι:

Η γνώση του πού βρίσκεστε στην πορεία του σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε τις πληροφορίες και τους πόρους που χρειάζεστε για να συνεχίσετε να μαθαίνετε και να μεγαλώνετε στην επιλογή σας. Απλά να γνωρίζετε ότι ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην καριέρα σας στο διαδίκτυο, η μάθηση και η ανάπτυξη θα είναι πάντα ένα μέρος των σχεδίων σας αν θέλετε να παραμείνετε ενημερωμένοι και επιτυχημένοι σε αυτόν τον ταχύτατα μεταβαλλόμενο κλάδο!