Ρυθμιστικό εικόνας κάμερας

Κατανόηση της προσωρινής αποθήκευσης σε ψηφιακή φωτογραφία

Όταν πιέζετε το κουμπί λήψης και τραβάτε μια φωτογραφία, η φωτογραφία δεν καταλήγει μόνο μαγικά στην κάρτα μνήμης. Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, είτε πρόκειται για ένα σταθερό μοντέλο φακού, είτε για ένα ILC χωρίς κάτοπτρο είτε για ένα DSLR, πρέπει να περάσει από μια σειρά βημάτων πριν την αποθήκευση της εικόνας στην κάρτα μνήμης. Ένα από τα βασικά συστατικά της αποθήκευσης μιας εικόνας σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή είναι το buffer εικόνας.

Η περιοχή αποθήκευσης buffer εικόνας της κάμερας είναι σημαντική για τον καθορισμό της λειτουργικής απόδοσης οποιασδήποτε φωτογραφικής μηχανής, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία συνεχούς λήψης. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προσωρινή μνήμη της φωτογραφικής μηχανής και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό από την άποψη της βελτίωσης της απόδοσης της φωτογραφικής μηχανής σας, συνεχίστε να διαβάζετε!

Καταγραφή δεδομένων φωτογραφίας

Όταν εγγράφετε μια φωτογραφία με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ο αισθητήρας εικόνας είναι εκτεθειμένος στο φως και ο αισθητήρας μετράει το φως που φέρνει κάθε pixel στον αισθητήρα. Ένας αισθητήρας εικόνας έχει εκατομμύρια pixel (περιοχές υποδοχής φωτογραφιών) - μια κάμερα 20 megapixel περιέχει 20 εκατομμύρια δέκτες φωτογραφιών στον αισθητήρα εικόνας.

Ο αισθητήρας εικόνας καθορίζει το χρώμα και την ένταση του φωτός που πλήττει κάθε pixel. Ένας επεξεργαστής εικόνας μέσα στην κάμερα μετατρέπει το φως σε ψηφιακά δεδομένα, ένα σύνολο αριθμών που ο υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει μια εικόνα σε μια οθόνη. Αυτά τα δεδομένα επεξεργάζονται στην κάμερα και γράφονται στην κάρτα αποθήκευσης. Τα δεδομένα στο αρχείο εικόνας είναι ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο αρχείο υπολογιστή που θα δείτε, όπως ένα αρχείο επεξεργασίας κειμένου ή ένα υπολογιστικό φύλλο.

Μετακίνηση δεδομένων γρήγορα

Για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές DSLR και άλλες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές περιέχουν μια προσωρινή μνήμη κάμερας (η οποία αποτελείται από μνήμη τυχαίας προσπέλασης ή μνήμη RAM), η οποία κρατά προσωρινά τις πληροφορίες δεδομένων πριν την εγγράψει το υλικό της φωτογραφικής μηχανής στην κάρτα μνήμης. Ένα μεγάλο buffer φωτογραφικής μηχανής επιτρέπει την αποθήκευση περισσότερων φωτογραφιών σε αυτήν την προσωρινή περιοχή, ενώ περιμένετε να εγγραφείτε στην κάρτα μνήμης.

Διαφορετικές κάμερες και διαφορετικές κάρτες μνήμης έχουν διαφορετικές ταχύτητες εγγραφής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να καθαρίσουν το buffer της φωτογραφικής μηχανής με διαφορετικές ταχύτητες. Έτσι, έχοντας μια μεγαλύτερη περιοχή αποθήκευσης στο buffer της φωτογραφικής μηχανής, επιτρέπει την αποθήκευση περισσότερων φωτογραφιών σε αυτήν την προσωρινή περιοχή, η οποία παράγει καλύτερη απόδοση κατά τη χρήση της λειτουργίας συνεχούς λήψης (που ονομάζεται επίσης λειτουργία έκρηξης). Αυτή η λειτουργία αναφέρεται στην ικανότητα της φωτογραφικής μηχανής να τραβήξει πολλές φωτογραφίες αμέσως μετά το ένα το άλλο. Ο αριθμός των λήψεων που μπορούν να ληφθούν ταυτόχρονα εξαρτάται από το μέγεθος του buffer της φωτογραφικής μηχανής.

Ενώ οι φθηνές κάμερες περιέχουν μικρές ζώνες buffer, οι περισσότερες σύγχρονες DSLR περιέχουν μεγάλες μνήμες που σας επιτρέπουν να συνεχίζετε να φωτογραφίζετε ενώ επεξεργάζεστε δεδομένα στο παρασκήνιο. Τα πρωτότυπα DSLR δεν περιέχουν καθόλου buffer και έπρεπε να περιμένετε να υποβληθεί σε επεξεργασία για κάθε βολή προτού μπορέσετε να πυροβολήσετε ξανά!

Θέση του buffer εικόνας

Η προσωρινή μνήμη της κάμερας μπορεί να τοποθετηθεί είτε πριν είτε μετά την επεξεργασία εικόνας.

Ορισμένες συσκευές DSLR χρησιμοποιούν τώρα "έξυπνη" προσωρινή αποθήκευση. Αυτή η μέθοδος συνδυάζει στοιχεία τόσο πριν όσο και μετά από buffers. Τα μη επεξεργασμένα αρχεία αποθηκεύονται στην προσωρινή μνήμη της κάμερας για να επιτρέπουν υψηλότερη ταχύτητα "καρέ ανά δευτερόλεπτο" (fps). Στη συνέχεια επεξεργάζονται στην τελική τους μορφή και αποστέλλονται πίσω στο buffer. Τα αρχεία αργότερα μπορούν να εγγραφούν στις κάρτες αποθήκευσης ταυτόχρονα με την επεξεργασία των εικόνων, αποτρέποντας έτσι τη συμφόρηση.