Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MAS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MAS μπορεί να είναι ένα αρχείο συντόμευσης που αποθηκεύεται στη Microsoft Access. Αυτή η μορφή αποθηκεύει ένα ερώτημα που έχει προκαθοριστεί και χρησιμοποιείται από μια βάση δεδομένων της Microsoft Access.

Μια άλλη μορφή που χρησιμοποιεί την επέκταση του αρχείου MAS είναι το αρχείο rFactor Track που χρησιμοποιείται από το video game προσομοίωσης rFactor, το οποίο αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης του αγωνιστικού κομματιού. Επιπλέον, ορισμένα αρχεία MAS ενδέχεται να περιλαμβάνουν άλλα στοιχεία ενεργητικού όπως δεδομένα οχήματος και ήχου και μερικές φορές φαίνονται μαζί με αρχεία MFT.

Εάν δεν υπάρχει σε κάποια από αυτές τις μορφές, ένα αρχείο MAS μπορεί να είναι ένα αρχείο αλληλουχίας ευθυγράμμισης MEGA που αποθηκεύει γενετικές πληροφορίες, δυαδικές, για χρήση με το λογισμικό MEGA. Αυτή η μορφή χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην ευθυγράμμιση γενετικών κωδίκων μεταξύ διαφορετικών δειγμάτων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MAS

Τα αρχεία συντομεύσεων διαδικασίας αποθήκευσης της Microsoft Access ανοίγουν με τη Microsoft Access.

Το rFactor είναι το λογισμικό που ανοίγει τα αρχεία rFactor Track. Ορισμένα προεπιλεγμένα αρχεία MAS εγκαθίστανται από προεπιλογή στο φάκελο \ rFactor2 \ Installed \ . Επίσης διατίθεται στον ιστότοπο rFactor το gMotor MAS File Utility, ένα φορητό πρόγραμμα (δηλαδή δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε) το οποίο ανοίγει αυτά τα είδη αρχείων MAS μέσω του μενού File> Open ....

Σημείωση: Το gMotor MAS File Utility περιλαμβάνεται στο "rFactor mod development tool pack", το οποίο μπορείτε επίσης να βρείτε στη σελίδα λήψης. Μπορείτε είτε να κατεβάσετε ολόκληρο το πακέτο είτε μόνο το ίδιο το βοηθητικό πρόγραμμα.

Το λογισμικό που χρησιμοποιείται για να ανοίξετε τα αρχεία ακολουθίας ευθυγράμμισης MEGA ονομάζεται MEGA. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω του εργαλείου Explorer Alignment χρησιμοποιώντας το μενού Align> Open Saved Alignment Session .... Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχείο MAS για να δημιουργήσει άλλα αρχεία όπως αρχεία MEGA Tree Session (.MTS).

Αν αυτά τα προγράμματα δεν ανοίξουν το αρχείο MAS, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad στα Windows, το TextEdit στο macOS ή κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας ελεύθερου κειμένου . Όταν προβάλλετε ένα αρχείο ως έγγραφο κειμένου, μπορείτε συχνά να βρείτε μια ή δύο λέξεις που σας βοηθούν να προσδιορίσετε τη μορφή που βρίσκεται, η οποία συχνά είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την εύρεση ενός κατάλληλου προγράμματος που μπορεί να ανοίξει το συγκεκριμένο αρχείο.

Συμβουλή: Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MAS, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία MAS, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MAS

Είναι απίθανο τα αρχεία MAS που χρησιμοποιούνται με τη Microsoft Access να μπορούν να μετατραπούν σε άλλη μορφή, αλλά μπορείτε να τα δοκιμάσετε. Εάν είναι δυνατό, θα μπορείτε να το κάνετε μέσω του μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως .

Αν θέλετε να μετατρέψετε ένα αρχείο MAS που χρησιμοποιείται με το rFactor, δοκιμάστε να κάνετε αναζήτηση στο μενού για επιλογή Αρχείο> Αποθήκευση ως ή Εξαγωγή , η οποία συνήθως είναι ο τρόπος με τον οποίο τα προγράμματα λογισμικού μετατρέπουν τις μορφές αρχείων.

Ενώ το MEGA χρησιμοποιείται για να ανοίξει μερικά αρχεία MAS, είναι απίθανο να μπορεί να μετατρέψει τα αρχεία ακολουθίας ευθυγράμμισης - φαίνεται ότι έχουν έναν περιορισμένο σκοπό και κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή. Ωστόσο, πάλι, κάποιο είδος "Αποθήκευση" ή "Εξαγωγή" μενού είναι αυτό που πρέπει να αναζητήσετε αν υποπτεύεστε ότι μπορείτε, στην πραγματικότητα, να μετατρέψετε το αρχείο MAS χρησιμοποιώντας MEGA.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Τα αρχεία MAS που εξακολουθούν να μην ανοίγουν αφού δοκιμάσουν τις παραπάνω προτάσεις ενδέχεται να μην είναι ακόμη αρχεία MAS. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ξανά ότι δεν κάνετε εσφαλμένη ανάγνωση της επέκτασης αρχείου.

Υπάρχουν σίγουρα πολλά παραδείγματα παρόμοιων αρχείων επεκτάσεων αρχείων που δεν έχουν καμία σχέση με τα αρχεία MAS. Τα αρχεία MAT είναι ένα παράδειγμα.

Εάν το αρχείο σας δεν χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου .MAS, χρησιμοποιήστε το πλαίσιο αναζήτησης στην κορυφή αυτής της σελίδας ή μεταβείτε στην Google για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την επέκταση αρχείου για να δείτε σε ποια μορφή βρίσκεται το αρχείο και ποιο πρόγραμμα είναι σε θέση να ανοίξει ή να το μετατρέψετε.