Τι είναι ένα αρχείο WRF;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία WRF

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .WRF είναι ένα αρχείο εγγραφής WebEx που δημιουργήθηκε με το πρόγραμμα WebEx Recorder της Cisco.

Το λογισμικό WebEx Recorder μπορεί να καταγράψει μια οθόνη συγκεκριμένου προγράμματος μέσω του στοιχείου Αρχείο> Άνοιγμα εφαρμογής .... Χρησιμοποιείται συχνά για demos, εκπαίδευση και παρόμοια καθήκοντα που επωφελούνται από την κατοχή όλων των εικόνων στην οθόνη, συμπεριλαμβανομένου του ποντικιού.

Το αρχείο βίντεο που δημιουργεί το WebEx Recorder μοιάζει με ένα συνηθισμένο δεδομένου ότι μπορεί να περιέχει δεδομένα ήχου και βίντεο. Ωστόσο, ορισμένα αρχεία WRF ενδέχεται να μην περιλαμβάνουν ήχο, ειδικά εάν η εγγραφή ήχου επιλογή κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

Αν το αρχείο WRF μεταφορτωθεί στο Cisco WebEx, μπορείτε να το κατεβάσετε στη μορφή αρχείου ARF , το οποίο είναι ένα αρχείο εγγραφής WebEx Advanced Recording που περιέχει όχι μόνο το βίντεο αλλά και πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση, όπως μια λίστα συμμετεχόντων και έναν πίνακα περιεχομένων.

Άλλα αρχεία WRF θα μπορούσαν να συσχετιστούν με το πρόγραμμα της σουίτας γραφείου Thinkfree που ονομάζεται Write. Αυτοί οι τύποι αρχείων WRF είναι σαν άλλοι που δημιουργούνται από ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, ώστε να έχουν κείμενο, εικόνες, πίνακες, γραφήματα, προσαρμοσμένη μορφοποίηση κ.λπ.

Σημείωση: Το WRF είναι επίσης ένα αρκτικόλεξο για ορισμένους όρους που δεν σχετίζονται με τη μορφή αρχείου, όπως το σήμα σήματος φλας και το πεδίο μείωσης του παράγοντα εργασίας .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο WRF

Ανοίξτε ένα αρχείο WRF με το WebEx Player της Cisco. Χρησιμοποιήστε το σύνδεσμο λήψης των Windows στη συγκεκριμένη σελίδα για να λάβετε ένα αρχείο MSI ή το macOS για να μεταφορτώσετε τη συσκευή αναπαραγωγής στη μορφή αρχείου DMG .

Σημείωση: Ο σύνδεσμος λήψης που έχει τη λέξη "player" στη διεύθυνση URL περιέχει μόνο το πρόγραμμα WebEx Player. Το άλλο είναι για τη συσκευή εγγραφής και για τη συσκευή αναπαραγωγής σε ένα. Υπάρχει επίσης ένας σύνδεσμος λήψης για τον επεξεργαστή εγγραφής WebEx, που είναι η εφαρμογή που κάνει το αρχείο WRF.

Αν νομίζετε ότι το αρχείο WRF είναι στην πραγματικότητα ένα αρχείο εγγράφου και όχι ένα βίντεο, μπορεί να ανοίξει πιθανότατα με παλαιότερες εκδόσεις της εφαρμογής Thinkfree που ονομάζεται Write. η πιο πρόσφατη έκδοση (που ονομάζεται Word) δεν υποστηρίζει τη μορφή αρχείου.

Πώς να μετατρέψετε αρχεία WRF

Αν έχετε ήδη εγκατεστημένο το πρόγραμμα επεξεργασίας εγγραφής WebEx, ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκτήσετε το αρχείο WRF στη μορφή αρχείου WMV είναι να το ανοίξετε με αυτό το πρόγραμμα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το στοιχείο μενού Αρχείο> Εξαγωγή σε ....

Μόλις το αρχείο σας υπάρχει ως αρχείο WMV, μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων βίντεο για να μετατρέψετε ουσιαστικά το αρχείο WRF σε MP4 , AVI ή σε μια σειρά άλλων μορφών αρχείων βίντεο και ήχου. Οποιοσδήποτε μετατροπέας βίντεο και EncodeHD είναι δύο παραδείγματα.

Για να μετατρέψετε το αρχείο WRF online, πρώτα να το μετατρέψετε με το εργαλείο επεξεργασίας εγγραφής και στη συνέχεια να εκτελέσετε το αρχείο WMV μέσω του Zamzar ή του FileZigZag . Από εκεί, μπορείτε να πάρετε το αρχείο WRF να είναι ένα MP4, AVI, FLV , SWF , MKV , κλπ.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Είναι πιθανό ο λόγος που το αρχείο σας δεν ανοίγει με το λογισμικό της Cisco είναι ότι δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο εγγραφής WebEx. Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν μια παρόμοια επέκταση αρχείου που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, καθώς μπορεί να φαίνεται ότι ανοίγουν με ανοιχτήρια αρχείων WRF όταν στην πραγματικότητα δεν μπορούν.

Για παράδειγμα, τα SRF , RTF , WFR, WRZ, WRP, WRPL, WRK, WRP, WRP, WRTS και άλλα παρόμοια μοιάζουν πολύ με την ορθογραφία που χρησιμοποιείται για τα αρχεία καταγραφής WebEx αλλά καμία από αυτές τις μορφές αρχείων δεν σχετίζεται με το μορφότυπο αρχείου βίντεο Cisco σε αυτήν την σελίδα. Επομένως, κανένα από αυτά δεν μπορεί να ανοίξει με το WebEx Player ή τις άλλες εφαρμογές της Cisco που συνδέονται παραπάνω.

Αν έχετε ένα από αυτά τα αρχεία ή εάν έχετε κάτι άλλο που δεν είναι πραγματικά ένα αρχείο WRF, ερευνήστε την επέκταση αρχείου ειδικά για να μάθετε περισσότερα για το πώς να το ανοίξετε ή να το μετατρέψετε σε κάποια άλλη μορφή αρχείου.

Εάν στην πραγματικότητα έχετε ένα αρχείο WRF που γνωρίζετε ότι πρέπει να ανοίξει με το WebEx Player, ανοίξτε πρώτα το πρόγραμμα και μετά χρησιμοποιήστε το μενού File> Open ... για να αναζητήσετε το αρχείο WRF. Θα πρέπει να ανοίξει αμέσως για να αρχίσετε να παίζετε.

Συμβουλή: Για να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία WRF ανοίγουν με το WebEx Player όταν κάνετε διπλό κλικ σε αυτά στα Windows, ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής συσχετίσεων αρχείων στα Windows για αντιστοίχιση της επέκτασης αρχείου WRF με το πρόγραμμα Cisco.