Τι είναι ένα αρχείο MDT;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MDT

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MDT είναι ένα αρχείο δεδομένων πρόσθετου της Microsoft Access, το οποίο χρησιμοποιείται από την Access και τα πρόσθετα της για την αποθήκευση σχετικών δεδομένων.

Παρόλο που η Microsoft Access χρησιμοποιεί και τους δύο τύπους αρχείων, ένα αρχείο MDT δεν πρέπει να συγχέεται με τη μορφή MDB που χρησιμοποιεί η Access για την αποθήκευση πληροφοριών βάσης δεδομένων, εκτός και αν το συγκεκριμένο αρχείο MDT συμβαίνει να είναι ένα παλιό αρχείο προτύπου της Microsoft Access 97.

Ένα αρχείο MDT μπορεί να είναι ένα αρχείο προτύπου βάσης δεδομένων GeoMedia Access, το οποίο είναι ένα φορμά που χρησιμοποιείται από το γεωγραφικό λογισμικό επεξεργασίας GeoMedia για να δημιουργήσει ένα αρχείο MDB εκτός των δεδομένων του.

Ορισμένο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την επέκταση αρχείου MDT για να αποθηκεύσει κείμενο σε μορφή XML σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας βίντεο. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ή να μην σχετίζεται με τη μορφή βίντεο MDT που χρησιμοποιείται από κάποιες κάμερες Panasonic.

Σημείωση: Το λογισμικό της Mechanical Desktop (MDT) της Autodesk χρησιμοποιεί επίσης αυτή τη συντομογραφία, αλλά δεν νομίζω ότι τα αρχεία της αποθηκεύονται με την επέκταση .MDT. Τα αρχεία MDT δεν έχουν καμία σχέση με το Microsoft Deployment Toolkit (MDT) που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Windows.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MDT

Η Microsoft Access ανοίγει αρχεία που βρίσκονται στη μορφή MDT.

Εάν το αρχείο MDT δεν είναι αρχείο αρχείων της Microsoft Access, τότε πιθανότατα χρησιμοποιείται από το GeoMedia Smart Client της Hexagon.

Ένας απλός επεξεργαστής κειμένου θα πρέπει να μπορεί να ανοίγει αρχεία MDT που παράγονται από μετατροπείς βίντεο ή συντάκτες βίντεο. Ίσως χρειαστεί να ανοίξετε αυτό το είδος αρχείου MDT μόνο εάν δεν είστε σίγουροι για το πού αποθηκεύει το πρόγραμμα το αρχείο βίντεο, αφού η θέση του βίντεο είναι αποθηκευμένη στο αρχείο MDT. Δείτε τη λίστα με τους καλύτερους συντάκτες δωρεάν κειμένου για κάποιες καλές επιλογές για την προβολή αυτών των τύπων αρχείων κειμένου MDT.

Συμβουλή: Αν το αρχείο MDT σας έχει συσχετιστεί με μια κάμερα Panasonic και είναι κατεστραμμένο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά, δείτε αυτό το βίντεο στο YouTube σχετικά με τον τρόπο επισκευής του αρχείου MDT με το εργαλείο επιδιόρθωσης βίντεο Grau.

Σημείωση: Ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου μπορεί να είναι χρήσιμο ακόμα και αν το αρχείο MDT δεν αποθηκεύεται σε οποιαδήποτε από αυτές τις μορφές. Απλά ανοίξτε το αρχείο εκεί και δείτε εάν υπάρχουν πληροφορίες κεφαλίδας ή κείμενο που μπορεί να διαβαστεί οπουδήποτε σε όλο το αρχείο που δείχνει ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει στην έρευνα λογισμικού που υποστηρίζει το άνοιγμα του συγκεκριμένου αρχείου.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MDT, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή αν θέλετε να ανοίξετε άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να το κάνετε αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MDT

Ένα αρχείο MDT πιθανώς δεν μπορεί να μετατραπεί σε άλλη μορφή που αναγνωρίζει η Microsoft Access. Αυτός ο τύπος αρχείου δεδομένων πιθανότατα χρησιμοποιείται απλώς από το πρόγραμμα όταν τα δεδομένα είναι απαραίτητα και δεν προορίζονται να ανοιχθούν κατά βούληση, όπως με το ACCDB και άλλα αρχεία της Access.

Είναι πιθανό ότι το GeoMedia Smart Client μπορεί να εξάγει τα δεδομένα του σε άλλες μορφές εκτός από το MDT, οπότε υποθέτω ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρόγραμμα για να ανοίξετε το MDT και να το αποθηκεύσετε σε διαφορετική μορφή.

Δεν βλέπω κανένα λόγο να μετατρέψω ένα αρχείο MDT που βασίζεται σε XML, αλλά σίγουρα μπορεί να το θελήσετε. Απλά ανοίξτε το αρχείο σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και, στη συνέχεια, αποθηκεύστε το σε μια νέα μορφή όπως TXT ή HTML .

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Πριν υποθέσετε ότι τα παραπάνω προγράμματα δεν λειτουργούν σωστά για να ανοίξετε το αρχείο MDT, μπορείτε να εξετάσετε αν διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου. Μπορεί να είναι εύκολο να συγχέουμε μια μορφή αρχείου με άλλη εάν χρησιμοποιούν παρόμοιες επεκτάσεις αρχείων.

Για παράδειγμα, η κατάληξη MTD μοιάζει πολύ με MDT, αλλά χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα για αρχεία Musicnotes Digital Sheet Music, μια μορφή που δεν λειτουργεί με κανένα από τα ανοίγματα αρχείων MDT παραπάνω.

Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί και για τα αρχεία MDF, MDL και DMT, τα οποία χρησιμοποιούνται για μοναδικές μορφές αρχείων που ανοίγουν με συγκεκριμένα και διαφορετικά προγράμματα λογισμικού.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία MDT

Αν έχετε ελέγξει διπλά την επέκταση αρχείου και μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχετε ένα αρχείο MDT, αλλά εξακολουθεί να μην λειτουργεί, τότε μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο που να σας βοηθήσω.

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το αρχείο, σε ποια μορφή πιστεύετε ότι είναι το δικό σας MDT και, στη συνέχεια, θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.