Τι είναι ένα αρχείο ACCDB;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ACCDB

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου ACCDB είναι ένα αρχείο βάσης δεδομένων Access 2007/2010. Είναι η προεπιλεγμένη μορφή αρχείων βάσης δεδομένων που χρησιμοποιούνται στην τρέχουσα έκδοση του MS Access.

Η μορφή αρχείου ACCDB αντικαθιστά την παλαιότερη μορφή MDB που χρησιμοποιείται σε προηγούμενες εκδόσεις της Access (πριν από την έκδοση 2007). Περιλαμβάνει βελτιώσεις σε αυτό, όπως υποστήριξη για κρυπτογράφηση και συνημμένα αρχείων.

Όταν εργάζεστε σε ένα αρχείο ACCDB στη Microsoft Access, ένα παρόμοιο αρχείο MS Access Record-Locking Information (με την επέκταση .LACCDB) δημιουργείται αυτόματα στον ίδιο φάκελο για να αποφευχθεί η τυχαία επεξεργασία του αρχικού αρχείου. Αυτό το προσωρινό αρχείο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το ίδιο αρχείο ACCDB ταυτόχρονα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο ACCDB

Τα αρχεία ACCDB μπορούν να ανοίξουν με τη Microsoft Access (έκδοση 2007 και νεότερη έκδοση). Το Microsoft Excel θα εισαγάγει αρχεία ACCDB, αλλά τα δεδομένα θα πρέπει στη συνέχεια να αποθηκευτούν σε κάποια άλλη μορφή υπολογιστικού φύλλου.

Το δωρεάν πρόγραμμα MDB Viewer Plus μπορεί επίσης να ανοίγει και να επεξεργάζεται αρχεία ACCDB. Αυτή είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση, αν δεν έχετε αντίγραφο της Microsoft Access.

Ένας άλλος τρόπος για να ανοίξετε και να επεξεργαστείτε αρχεία ACCDB χωρίς πρόσβαση είναι να χρησιμοποιήσετε το OpenOffice Base ή το LibreOffice Base. Και οι δύο σας επιτρέπουν να συνδεθείτε σε μια υπάρχουσα βάση δεδομένων της Microsoft Access 2007 (αρχείο .ACCDB), αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα αρχείο που έχει αποθηκευτεί στη μορφή βάσης δεδομένων ODF (αρχείο .ODB).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MDBOpener.com για να μεταφορτώσετε το αρχείο ACCDB online και να προβάλετε τους πίνακες χωρίς να χρειάζεστε ποτέ κάποιο λογισμικό βάσης δεδομένων στον υπολογιστή σας. Αν και δεν μπορείτε να χειριστείτε το αρχείο βάσης δεδομένων με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να κάνετε λήψη των πινάκων σε μορφή CSV ή XLS .

Το ACCDB MDB Explorer για Mac μπορεί επίσης να ανοίξει αρχεία ACCDM και MDB, αλλά δεν είναι ελεύθερο να το χρησιμοποιήσει.

Σημείωση: Ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Microsoft Access Database Engine Redistributable αν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αρχείο ACCDB σε ένα πρόγραμμα που δεν είναι MS Access.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο ACCDB

Η χρήση της Microsoft Access είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα αρχείο ACCDB σε διαφορετική μορφή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας το αρχείο ACCDB στην Access και στη συνέχεια αποθηκεύοντας το ανοιχτό αρχείο σε μια νέα μορφή όπως MDB, ACCDE ή ACCDT (ένα αρχείο προτύπου βάσης δεδομένων της Microsoft Access).

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Excel για να αποθηκεύσετε τον πίνακα του ACCDB σε διαφορετική μορφή, αλλά επειδή το Excel είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων, μπορείτε να αποθηκεύσετε μόνο σε αυτόν τον τύπο μορφής. Ορισμένες από τις μορφές που υποστηρίζονται στο Excel περιλαμβάνουν τα CSV, XLSX , XLS και TXT .

Είτε χρησιμοποιείτε Access είτε Excel, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο ACCDB σε αρχείο PDF χρησιμοποιώντας έναν δωρεάν δημιουργό PDF όπως doPDF.

Λάβετε υπόψη αυτό που είπα παραπάνω για το λογισμικό OpenOffice και LibreOffice. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προγράμματα για να μετατρέψετε ένα ACCDB σε ODB.

Ακολουθήστε τα βήματα στο Server Side Guy εάν ​​πρέπει να εισαγάγετε ένα αρχείο ACCDB στον Microsoft SQL Server.

Τι πρέπει να κάνετε εάν το αρχείο σας εξακολουθεί να μην ανοίγει

Ορισμένες μορφές αρχείων χρησιμοποιούν επεκτάσεις αρχείων που είναι γραμμένες σχεδόν στο ίδιο, χρησιμοποιούν τα περισσότερα από τα ίδια γράμματα αλλά σε μια μοναδική διάταξη ή ακόμα και χρησιμοποιούν όλα τα ίδια γράμματα. Ωστόσο, καμία από αυτές τις περιστάσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι μορφές είναι ίδιες ή ακόμη και συσχετίζονται καθόλου, επομένως σημαίνει επίσης ότι δεν ανοίγουν ή μετατρέπονται απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο.

Για παράδειγμα, τα αρχεία ACC χρησιμοποιούνται τόσο για αρχεία δεδομένων γραφικών λογαριασμών όσο και για αρχεία εξαρτημάτων GEM, αλλά καμία από αυτές τις μορφές δεν είναι ίδια και καμία από αυτές δεν έχει καμία σχέση με τη Microsoft Access. Πιθανότατα δεν μπορείτε να ανοίξετε ένα αρχείο ACC με κάποιο από τα εργαλεία που λειτουργούν με αρχεία ACCDB.

Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία AAC , ACB και ACD (Πρόγραμμα ACID ή RSLogix 5000). Υπάρχουν πολλές άλλες μορφές αρχείων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και εδώ.

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, προσπαθήστε να το ανοίξετε ως έγγραφο κειμένου με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως ένα από τη λίστα με τους καλύτερους επεξεργάστες δωρεάν κειμένου . Είναι πιθανό το πολύ πάνω ή το κάτω μέρος ή οτιδήποτε μεταξύ τους να έχει κάποιες αναγνωρίσιμες πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να στρέψετε την κατεύθυνση της μορφής, η οποία μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει ή να μετατρέψει το αρχείο σας.