Τι είναι ένα αρχείο R00;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία R00

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου R00 είναι ένα αρχείο συμπιεσμένου αρχείου WinRAR Split. Αυτός ο τύπος αρχείου συνήθως συνοδεύεται από αρχεία που έχουν την επέκταση .R01, .R02, .R03, κλπ.

Αυτά τα αρχεία αρχειοθέτησης συχνά δημιουργούνται για ευκολία, ώστε να μπορείτε να κάνετε λήψη ενός μεγάλου αρχείου αρχείων μέσω του διαδικτύου χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε ολόκληρο το αρχείο ταυτόχρονα - μπορείτε απλά να κάνετε λήψη κάθε τμήματος ξεχωριστά.

Τα διαχωρισμένα αρχεία σαν αυτό είναι επίσης χρήσιμα για την αποθήκευση ενός μεγάλου αρχείου σε κάτι σαν ένα δίσκο. Αν η συσκευή αποθήκευσης μπορεί να κρατήσει μόνο 700 MB, αλλά το αρχείο αρχειοθέτησης είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτό, θα μπορούσατε να χωρίσετε το αρχείο σε πέντε διαφορετικά μέρη και στη συνέχεια να αποθηκεύσετε κάθε τμήμα σε ξεχωριστό δίσκο.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο R00

Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία R00 χρησιμοποιώντας σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα που υποστηρίζει αρχεία RAR , συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν εργαλείου PeaZip, καθώς και διάφορα άλλα δωρεάν προγράμματα zip / unzip. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι αν έχετε ένα αρχείο R00, έχετε επίσης ένα R01, R02, R03 ... κ.λπ. Πρέπει να περάσετε από μια διαφορετική διαδικασία για να ανοίξετε πολλαπλά αρχεία .RXX τότε κάνετε όταν υπάρχει μόνο ένα.

Για να ανοίξετε πολλαπλούς τόμους αρχειοθέτησης ταυτόχρονα, πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι όλα τα διαφορετικά μέρη - τα αρχεία που έχουν την επέκταση .R00, .R01 κ.λπ., βρίσκονται στον ίδιο φάκελο - λείπουν ακόμη και ένα θα σπάσει το αρχείο και πιθανόν δεν θα σας επιτρέψει να τα συνδυάσετε σε ένα μόνο αρχείο.

Στη συνέχεια, πρέπει απλά να εξαγάγετε το αρχείο .R00. Το πρόγραμμα πρέπει να ανιχνεύει αυτόματα τα αρχεία του άλλου μέρους και να τα συνδυάζει και στη συνέχεια να εξάγει τα περιεχόμενα.

Σημείωση: Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει όπως περιγράφω παραπάνω, είναι πιθανό να συγχέετε ένα αρχείο ROM με ένα αρχείο R00. Τα αρχεία ROM είναι μνήμη μόνο για ανάγνωση Τα αρχεία εικόνας που πρέπει να ανοίγουν με ένα πρόγραμμα όπως το Basilisk II ή το Mini vMac.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο R00, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα ανοιχτών αρχείων R00, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο R00

Τα αρχεία R00 είναι μόνο αρχεία μερών, επομένως θα ήταν μια κουραστική διαδικασία για να προσπαθήσετε να μετατρέψετε κάθε αρχείο .RXX σε άλλη μορφή αρχειοθέτησης. Κάθε κομμάτι είναι ακριβώς αυτό που κι αν είναι - ένα μέρος του μεγαλύτερου αρχείου, οπότε δεν θα ήταν πολύ ωφέλιμο να έχουμε ένα μερικώς μετατραπεί αρχείο αρχείων.

Ωστόσο, μόλις τα διάφορα μέρη του αρχείου έχουν συνδυαστεί και τα περιεχόμενα εξάγονται, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων για να μετατρέψετε τα εξαγόμενα αρχεία σε διαφορετική μορφή. Για παράδειγμα, παρόλο που δεν μπορείτε να μετατρέψετε ένα .R00 σε ISO , AVI , κλπ., Μπορείτε να εξαγάγετε το αρχείο ISO ή άλλα αρχεία από το αρχείο .RXX μόλις εγγραφείτε στα κομμάτια και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν αρχείο μετατροπέα για να μετατρέψετε τα εξαγόμενα αρχεία σε μια νέα μορφή.

Συμβουλή: Μπορείτε να μετατρέψετε αρχεία ISO με ένα πρόγραμμα από αυτήν τη λίστα μετατροπέων για περιστασιακά χρησιμοποιούμενες μορφές . Τα αρχεία AVI είναι αρχεία βίντεο που μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές βίντεο με δωρεάν μετατροπέα βίντεο .

Περισσότερα βοήθεια με αρχεία R00

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου R00 και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.