Πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε iPhone ή iPod Touch

Προσθέστε τα αγαπημένα στο iPhone ή στο iPod touch για γρήγορη πρόσβαση στην ιστοσελίδα

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari στο iPhone και στο iPod touch σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε αγαπημένα και σελιδοδείκτες, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές τις σελίδες γρήγορα. Μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες στις διευθύνσεις URL σε εικόνες, βίντεο, σελίδες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ανοίξει στο Safari.

Σελιδοδείκτες έναντι Αγαπημένων

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ των φακέλων Αγαπημένων και Σελιδοδεικτών, παρόλο που οι δύο λέξεις χρησιμοποιούνται συχνά συνώνυμα.

Οι σελιδοδείκτες σε ένα iPhone ή iPod touch είναι ένας προεπιλεγμένος φάκελος "master" όπου αποθηκεύονται όλες οι σελίδες που είναι αποθηκευμένες σε σελιδοδείκτες. Οτιδήποτε προστίθεται σε αυτόν τον φάκελο είναι προσβάσιμο μέσω της ενότητας Σελιδοδείκτες μέσα στο Safari, έτσι ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτούς τους αποθηκευμένους συνδέσμους όποτε θέλετε.

Ο φάκελος "Αγαπημένα" λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, καθώς μπορείτε να αποθηκεύσετε τις συνδέσεις ιστοσελίδων εκεί. Ωστόσο, είναι ένας φάκελος που είναι αποθηκευμένος στο φάκελο Σελιδοδείκτες και εμφανίζεται πάντα σε κάθε νέα καρτέλα που ανοίγετε. Αυτό παρέχει ταχύτερη πρόσβαση από τους συνδέσμους που περιέχονται στον κύριο φάκελο Σελιδοδείκτες.

Μπορούν να προστεθούν και άλλοι προσαρμοσμένοι φάκελοι σε κάθε φάκελο, ώστε να μπορείτε να οργανώσετε τους σελιδοδείκτες σας.

Προσθήκη αγαπημένων σε iPhone ή iPod Touch

  1. Με τη σελίδα που ανοίγει στο Safari που θέλετε να κάνετε σελιδοδείκτη, πατήστε το κουμπί Κοινή χρήση από το μεσαίο τμήμα του μενού στο κάτω μέρος της σελίδας.
  2. Όταν εμφανιστεί το νέο μενού, επιλέξτε Προσθήκη σελιδοδείκτη και, στη συνέχεια, ονομάστε ό, τι θέλετε. Επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκευτεί ο σύνδεσμος, όπως σελιδοδείκτες ή έναν προσαρμοσμένο φάκελο που έχετε δημιουργήσει εκ των προτέρων.
    1. Διαφορετικά, για να προτιμήσετε τη σελίδα, χρησιμοποιήστε το ίδιο μενού αλλά επιλέξτε Προσθήκη στα Αγαπημένα και, στη συνέχεια, ονομάστε το σύνδεσμο κάτι αναγνωρίσιμο.
  3. Επιλέξτε Αποθήκευση από το επάνω δεξιά μέρος του Safari για να κλείσετε αυτό το παράθυρο και να επιστρέψετε στη σελίδα που προτιμούσατε ή σε σελιδοδείκτη.

Σημείωση: Τα απαραίτητα βήματα για να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε ένα iPad είναι ελαφρώς διαφορετικά από το να τα κάνετε σε ένα iPod touch ή iPhone, επειδή το Safari είναι δομημένο λίγο διαφορετικά.