Πώς να ενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων στο Safari

Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων σε Mac, Windows και iOS

Τα αναδυόμενα παράθυρα έχουν από καιρό ενοχλήσει που πολλοί χρήστες του Διαδικτύου προτιμούν να κάνουν. Ενώ μερικοί εξυπηρετούν έναν σκοπό, τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης παρέχουν έναν τρόπο να τα καταστήσουν απενεργοποιημένα.

Το πρόγραμμα περιήγησης Safari της Apple προσφέρει έναν ολοκληρωμένο αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων τόσο στις πλατφόρμες των Windows όσο και στα Mac, καθώς και στο iPad, το iPhone και το iPod touch.

Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων σε Mac OS X και macOS Sierra

Ο αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων για υπολογιστές Mac είναι προσβάσιμος από την ενότητα περιεχομένου ιστού των ρυθμίσεων του Safari:

  1. Κάντε κλικ στο Safari στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Επιλέξτε Προτιμήσεις όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Γενικές προτιμήσεις του Safari. Μπορείτε, αντίθετα, να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα συντόμευσης Command + Comma (,) αντί για κλικ στο μενού.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια για να ανοίξετε το παράθυρο Προτιμήσεις ασφαλείας .
  4. Στην ενότητα " Περιεχόμενο ιστού ", τοποθετήστε ένα πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή " Αναδυόμενα παράθυρα αποκλεισμού" .
    1. Αν το πλαίσιο ελέγχου έχει ήδη επιλεγεί, τότε ο ενσωματωμένος αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων του Safari είναι ενεργοποιημένος.

Αποκλείστε τα αναδυόμενα παράθυρα στο iOS (iPad, iPhone, iPod touch)

Ο αναστολέας αναδυόμενων παραθύρων του Safari μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί σε μια συσκευή iOS:

  1. Από την αρχική οθόνη, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις .
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα και πατήστε την επιλογή Safari .
  3. Στη νέα λίστα, βρείτε την ενότητα ΓΕΝΙΚΗ .
  4. Σε αυτήν την ενότητα υπάρχει μια επιλογή με την ονομασία Αναδυόμενα παράθυρα . Αγγίξτε το κουμπί προς τα δεξιά για να ενεργοποιήσετε την επιλογή. Θα γίνει πράσινο για να δείξει ότι το Safari αποκλείει τα αναδυόμενα παράθυρα.

Ρυθμίσεις αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων του Safari στα Windows

Αποκλείστε τα αναδυόμενα παράθυρα στο Safari για Windows με το σύνθετο πληκτρολόγιο CTRL + Shift + K ή ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το κάνετε:

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία του Safari.
  2. Σε αυτό το νέο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή που ονομάζεται Block Pop-Up Windows .

Ένας άλλος τρόπος για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων στο Safari είναι μέσω της επιλογής Προτιμήσεις> Ασφάλεια> Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων .

Αποκλεισμός αναδυόμενων παραθύρων

Παρόλο που τα περισσότερα αναδυόμενα παράθυρα αποτελούνται από διαφημίσεις ή χειρότερα, μερικές ιστοσελίδες εξακολουθούν να τις χρησιμοποιούν για συγκεκριμένους νόμιμους σκοπούς. Για παράδειγμα, μερικοί ιστότοποι που υποστηρίζονται από το WordPress θα ξεκινήσουν ένα παράθυρο διαλόγου αποστολής αρχείων σε ένα αναδυόμενο παράθυρο και ορισμένοι τραπεζικοί ιστότοποι θα εμφανίζουν στοιχεία όπως έλεγχος εικόνων στα αναδυόμενα παράθυρα.

Η συμπεριφορά αποκλεισμού αναδυόμενων παραθύρων του Safari είναι αυστηρά, από προεπιλογή. Ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων για να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε plug-ins που καταργούν την παρακολούθηση και τα αναδυόμενα παράθυρα για εσάς κατά τρόπο που σας δίνει πιο λεπτομερή έλεγχο σε μεμονωμένους ιστότοπους και περιόδους περιήγησης.