Τι είναι το BHO (Αντικείμενο βοηθού Browser);

Ένα αντικείμενο BHO ή βοηθητικό πρόγραμμα περιήγησης είναι ένα στοιχείο της εφαρμογής του προγράμματος περιήγησης Web του Internet Explorer της Microsoft. Πρόκειται για πρόσθετο που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ή να επεκτείνει τη λειτουργικότητα του προγράμματος περιήγησης και να επιτρέπει στους προγραμματιστές να βελτιώνουν το πρόγραμμα περιήγησης Web με νέες λειτουργίες .

Γιατί το BHO είναι κακό;

Το BHO, από μόνο του, δεν είναι κακό. Αλλά, όπως και πολλά άλλα χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα, εάν το BHO μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση πρόσθετων λειτουργιών ή λειτουργιών που είναι χρήσιμες, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση λειτουργιών ή κακόβουλων λειτουργιών. Ορισμένες εφαρμογές, όπως οι γραμμές εργαλείων Google ή Yahoo, αποτελούν παραδείγματα καλών BHO. Αλλά, υπάρχουν και πολλά παραδείγματα των BHO που χρησιμοποιούνται για να καταλάβουν την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης στο Web, να κατασκοπεύσουν τις δραστηριότητές σας στο Internet και άλλες κακόβουλες ενέργειες.

Εντοπισμός κακής BHO

Με το Windows XP SP2 ( service pack 2 ), μπορείτε να προβάλετε τα BHO που είναι εγκατεστημένα στον Internet Explorer κάνοντας κλικ στο Εργαλεία και μετά στη Διαχείριση πρόσθετων . Το βοηθητικό πρόγραμμα anti-spyware της Microsoft, που κυκλοφορεί επί του παρόντος ως έκδοση Beta , και μερικά άλλα εργαλεία όπως το BHODemon και χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό και την αφαίρεση κακόβουλων BHO.

Προστασία του συστήματός σας από κακό BHO & s

Εάν ανησυχείτε πραγματικά για τα κακά BHO και τις επιπτώσεις τους στη συνολική ασφάλεια του υπολογιστή σας, μπορείτε απλά να αλλάξετε προγράμματα περιήγησης. Τα BHO είναι μοναδικά για τον Internet Explorer της Microsoft και δεν επηρεάζουν άλλες εφαρμογές του προγράμματος περιήγησης στο Web, όπως ο Firefox .

Αν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer, αλλά θέλετε να προστατευθείτε από κακόβουλα BHO, μπορείτε να εκτελέσετε το Bhodemon που διαθέτει ένα στοιχείο παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο ή μια εφαρμογή κατά του spyware που διαθέτει ένα στοιχείο παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο για να εντοπίσει και να μπλοκάρει ενεργά κακό BHO. Μπορείτε επίσης να κάνετε τακτικά κλικ στο Εργαλεία, Διαχειριστείτε πρόσθετα για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν εγκατασταθεί ύποπτα ή κακόβουλα BHO χωρίς να το γνωρίζετε.