Πώς να μεταβείτε γρήγορα στην επιφάνεια εργασίας των Windows

Χρησιμοποιήστε τις Συντομεύσεις πλήκτρων των Windows για να γίνετε χρήστης ενέργειας

Στο πλάι της γραμμής διαστήματος πληκτρολογίου στον φορητό σας υπολογιστή ή στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας Windows υπάρχει ένα κουμπί με το εικονίδιο σημαίας των Microsoft Windows σε αυτό. Αυτό το κλειδί ονομάζεται κλειδί των Windows και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα πλήκτρα του πληκτρολογίου ως συντόμευση για συγκεκριμένες ενέργειες.

Πώς να εμφανίσετε και να αποκρύψετε την επιφάνεια εργασίας

Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση του πλήκτρου Windows + D για να εμφανίσετε και να αποκρύψετε την επιφάνεια εργασίας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows και πατήστε D στο πληκτρολόγιο για να προκαλέσετε την άμεση αλλαγή του υπολογιστή στην επιφάνεια εργασίας και ελαχιστοποίηση όλων των ανοιχτών παραθύρων . Χρησιμοποιήστε την ίδια συντόμευση για να επαναφέρετε όλα αυτά τα ανοιχτά παράθυρα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πλήκτρων + D των Windows για να αποκτήσετε πρόσβαση στον Υπολογιστή μου ή στον Κάδο Ανακύκλωσης ή σε οποιονδήποτε φάκελο στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση για ιδιωτικό απόρρητο για να αποκρύψετε γρήγορα όλα τα παράθυρά σας όταν κάποιος πλησιάσει το γραφείο σας.

Εικονικοί επιτραπέζιοι υπολογιστές

Τα Windows 10 περιλαμβάνουν εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, οι οποίοι προσφέρουν περισσότερες από μία εκδόσεις της επιφάνειας εργασίας σας. Χρησιμοποιήστε τα για να διαχωρίσετε το σπίτι από δραστηριότητες εργασίας, για παράδειγμα.

Πατώντας το πλήκτρο Windows + Ctrl + D προστίθεται μια νέα εικονική επιφάνεια εργασίας. Πατώντας το πλήκτρο Windows + Ctrl +, τα αριστερά και δεξιά βέλη στρέφονται μέσω εικονικών επιφανειών.

Άλλες συντομεύσεις κλειδιού των Windows

Το κλειδί των Windows που χρησιμοποιείται μόνος του ανοίγει ή κλείνει το μενού "Έναρξη", αλλά όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα πλήκτρα, σας δίνει τεράστιο έλεγχο στον υπολογιστή σας. Το τέχνασμα είναι να θυμάστε ποια συντόμευση πληκτρολογίου εκτελεί τη δράση. Ακολουθεί μια λίστα για να αναφέρετε.

Αφού ελέγξετε όλες τις συντομεύσεις πλήκτρων των Windows, ίσως θελήσετε να ελέγξετε τους συνδυασμούς που χρησιμοποιούν το πλήκτρο Alt και το πλήκτρο Ctrl.