Πώς να απενεργοποιήσετε το JavaScript στο Google Chrome

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε το JavaScript στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και κάντε κλικ στο κουμπί κύριου μενού του Chrome , το οποίο εμφανίζεται ως τρεις τελείως ευθυγραμμισμένες κουκκίδες που βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Από το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις . Οι Ρυθμίσεις του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο, ανάλογα με τη διαμόρφωσή σας.
  3. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας "Ρυθμίσεις" και κάντε κλικ στην επιλογή "Για προχωρημένους" (σε ορισμένες εκδόσεις του Chrome μπορεί να διαβάσετε την επιλογή Προβολή σύνθετων ρυθμίσεων ). Η σελίδα ρυθμίσεων θα επεκταθεί για να εμφανίσει περισσότερες επιλογές.
  4. Στην ενότητα Απόρρητο και ασφάλεια και κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις περιεχομένου .
  5. Κάντε κλικ στο JavaScript .
  6. Κάντε κλικ στο διακόπτη που βρίσκεται δίπλα στη φράση Επιτρέπεται (συνιστάται) . ο διακόπτης θα αλλάξει από μπλε σε γκρίζο και η φράση θα αλλάξει σε Blocked .
    1. Αν εκτελείτε μια παλαιότερη έκδοση του Chrome, η επιλογή μπορεί να είναι ένα κουμπί επιλογής με την επωνυμία Μην επιτρέπετε σε κανέναν ιστότοπο να εκτελεί JavaScript . Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος για να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη και να συνεχίσετε τη συνεδρία σας περιήγησης.

Διαχείριση αποκλεισμού JavaScript μόνο σε συγκεκριμένες σελίδες

Το μπλοκάρισμα του JavaScript μπορεί να απενεργοποιήσει πολλή λειτουργικότητα σε ιστότοπους και μπορεί ακόμη και να κάνει κάποιες τοποθεσίες ακατάλληλες. Ο αποκλεισμός του JavaScript στο Chrome δεν είναι ωστόσο μια ρύθμιση "όλα ή τίποτα". μπορείτε να επιλέξετε να αποκλείσετε συγκεκριμένους ιστότοπους ή, αν αποκλείσετε όλο το JavaScript, να ορίσετε εξαιρέσεις για συγκεκριμένους ιστότοπους που ορίζετε.

Αυτές οι ρυθμίσεις θα βρείτε επίσης στην ενότητα JavaScript των ρυθμίσεων του Chrome. Κάτω από το διακόπτη για να απενεργοποιήσετε όλα τα JavaScript είναι δύο ενότητες, Block και Allow.

Στην ενότητα Block, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στα δεξιά για να καθορίσετε τη διεύθυνση URL για τη σελίδα ή τον ιστότοπο στον οποίο θέλετε να αποκλείσετε JavaScript. Χρησιμοποιήστε την ενότητα Block όταν έχετε ενεργοποιήσει το διακόπτη JavaScript (βλ. Παραπάνω).

Στην ενότητα "Να επιτρέπεται", κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη στα δεξιά για να καθορίσετε τη διεύθυνση URL μιας σελίδας ή ιστότοπου στον οποίο θέλετε να επιτρέπεται η εκτέλεση του JavaScript. Χρησιμοποιήστε την ενότητα "Αποδοχή" όταν έχετε ο διακόπτης που έχει οριστεί παραπάνω για να απενεργοποιήσετε όλα τα JavaScript.

Εάν εκτελείτε μια παλαιότερη έκδοση του Chrome: η ενότητα JavaScript διαθέτει ένα κουμπί Διαχειριστείτε εξαιρέσεις , το οποίο σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε τις ρυθμίσεις των κουμπιών επιλογής για συγκεκριμένους τομείς καθορισμένους από τον χρήστη ή μεμονωμένες σελίδες.

Γιατί να απενεργοποιήσετε το JavaScript;

Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να θέλετε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον κώδικα JavaScript από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Ο μεγαλύτερος λόγος είναι για την ασφάλεια. Το JavaScript μπορεί να παρουσιάσει κίνδυνο ασφάλειας, επειδή είναι κώδικας που εκτελείται από τον υπολογιστή σας - και αυτή η διαδικασία μπορεί να παραβιαστεί και να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για τη μόλυνση του υπολογιστή σας.

Ίσως θελήσετε επίσης να απενεργοποιήσετε το JavaScript επειδή παρουσιάζει δυσλειτουργία σε έναν ιστότοπο και προκαλεί προβλήματα στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Η δυσλειτουργία του JavaScript θα μπορούσε να αποτρέψει τη φόρτωση μιας σελίδας ή ακόμα και να προκαλέσει διακοπή του προγράμματος περιήγησής σας. Η παρεμπόδιση της εκτέλεσης του JavaScript ενδέχεται να σας επιτρέψει να εξακολουθήσετε να προβάλλετε το περιεχόμενο σε μια σελίδα, μόνο χωρίς τη πρόσθετη λειτουργικότητα που θα παρέχει συνήθως το JavaScript.

Αν έχετε τον δικό σας ιστότοπο, ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε το JavaScript για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο διαχείρισης περιεχομένου, όπως το WordPress, ο κώδικας JavaScript που προσθέτετε ή ακόμα και μια προσθήκη με JavaScript ενδέχεται να απαιτεί την απενεργοποίηση του JavaScript για τον εντοπισμό και την επίλυση του προβλήματος.