Διαχείριση πολλαπλών χρηστών στο Google Chrome (Windows)

01 από 12

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome

(Εικόνα © Scott Orgera).

Εάν δεν είστε ο μόνος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας τότε διατηρώντας ανέπαφα τις ατομικές σας ρυθμίσεις, όπως σελιδοδείκτες και θέματα , μπορεί να είναι δίπλα στο αδύνατο. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση που ψάχνετε για προστασία προσωπικών δεδομένων με τους ιστότοπους που έχετε αποθηκεύσει σελιδοδείκτες και άλλα ευαίσθητα δεδομένα. Το Google Chrome παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλών χρηστών, το καθένα από τα οποία έχει το δικό του εικονικό αντίγραφο του προγράμματος περιήγησης στο ίδιο μηχάνημα. Μπορείτε ακόμη να πάρετε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, συνδέοντας το λογαριασμό σας στο Chrome με τον λογαριασμό σας Google , συγχρονίζοντας σελιδοδείκτες και εφαρμογές σε πολλές συσκευές.

Αυτό το σεμινάριο σε βάθος περιγράφει τον τρόπο δημιουργίας πολλών λογαριασμών στο Chrome, καθώς και τον τρόπο ενσωμάτωσης αυτών των λογαριασμών στους λογαριασμούς Google των αντίστοιχων χρηστών τους, αν το επιλέξουν.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

02 από 12

Μενού εργαλείων

(Εικόνα © Scott Orgera).

Κάντε κλικ στο εικονίδιο "κλειδί" Chrome, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Ρυθμίσεις .

03 από 12

Προσθήκη νέου χρήστη

(Εικόνα © Scott Orgera).

Οι Ρυθμίσεις του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο, ανάλογα με την προσωπική σας διαμόρφωση. Πρώτα βρες την ενότητα Χρήστες . Στο παραπάνω παράδειγμα, υπάρχει μόνο ένας χρήστης του Chrome. την τρέχουσα. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου χρήστη .

04 από 12

Νέο παράθυρο χρηστών

(Εικόνα © Scott Orgera).

Ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί αμέσως. Αυτό το παράθυρο αντιπροσωπεύει μια νέα περίοδο περιήγησης για τον χρήστη που μόλις δημιουργήσατε. Ο νέος χρήστης θα λάβει ένα τυχαίο όνομα προφίλ και ένα σχετικό εικονίδιο. Στο παραπάνω παράδειγμα, το εικονίδιο (σε κύκλο) είναι κίτρινη γάτα. Έχει επίσης δημιουργηθεί μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας για το νέο σας χρήστη, καθιστώντας εύκολη την άμεση εκκίνησή της στην αντίστοιχη περίοδο λειτουργίας περιήγησης ανά πάσα στιγμή.

Οποιεσδήποτε ρυθμίσεις προγράμματος περιήγησης που ο χρήστης τροποποιεί, όπως η εγκατάσταση ενός νέου θέματος, θα αποθηκευτούν τοπικά μόνο για αυτούς και για αυτούς. Αυτές οι ρυθμίσεις μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στην πλευρά του διακομιστή και να συγχρονιστούν με το Λογαριασμό σας Google. Θα πραγματοποιήσουμε συγχρονισμό σελιδοδεικτών, εφαρμογών, επεκτάσεων και άλλων ρυθμίσεων αργότερα σε αυτό το σεμινάριο.

05 από 12

Επεξεργασία χρήστη

(Εικόνα © Scott Orgera).

Είναι πιθανό να μην θέλετε να διατηρήσετε το τυχαία δημιουργημένο όνομα χρήστη και εικονίδιο που έχει επιλέξει το Chrome για εσάς. Στο παραπάνω παράδειγμα, η Google επέλεξε το όνομα Fluffy για το νέο μου χρήστη. Ενώ το Fluffy φαίνεται να είναι μια φιλική γάτα, μπορώ να βρω ένα καλύτερο όνομα για τον εαυτό μου.

Για να τροποποιήσετε το όνομα και το εικονίδιο, επιστρέψτε πρώτα στη σελίδα Ρυθμίσεις ακολουθώντας το βήμα 2 αυτού του σεμιναρίου. Στη συνέχεια, επισημάνετε το όνομα χρήστη που θέλετε να επεξεργαστείτε κάνοντας κλικ σε αυτό. Μόλις επιλέξετε, κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία ....

06 από 12

Επιλέξτε Όνομα και εικονίδιο

(Εικόνα © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο " Επεξεργασία" , επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Εισαγάγετε το επιθυμητό δείκτη στο πεδίο Όνομα:. Στη συνέχεια, επιλέξτε το εικονίδιο που θέλετε. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο του Chrome.

07 από 12

Το μενού χρήστη

(Εικόνα © Scott Orgera).

Τώρα που έχετε δημιουργήσει έναν πρόσθετο χρήστη του Chrome, στο πρόγραμμα περιήγησης προστίθεται ένα νέο μενού. Στην επάνω αριστερή γωνία θα βρείτε το εικονίδιο για οποιονδήποτε χρήστη είναι ενεργό. Αυτό δεν είναι απλώς ένα εικονίδιο, ωστόσο, καθώς κάνοντας κλικ πάνω του εμφανίζεται το μενού Χρήστη του Chrome. Μέσα σε αυτό το μενού μπορείτε να δείτε γρήγορα αν κάποιος χρήστης έχει συνδεθεί ή όχι με τον Λογαριασμό Google, να αλλάξει ενεργούς χρήστες, να επεξεργαστεί το όνομα και το εικονίδιο του και ακόμη και να δημιουργήσει έναν νέο χρήστη.

08 από 12

Συνδεθείτε στο Chrome

(Εικόνα © Scott Orgera).

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως σε αυτό το σεμινάριο, το Chrome επιτρέπει σε μεμονωμένους χρήστες να συνδέσουν το λογαριασμό τοπικού τους προγράμματος περιήγησης με το Λογαριασμό τους Google. Το κύριο πλεονέκτημα της δυνατότητας αυτής είναι η δυνατότητα στιγμιαίας συγχρονισμού όλων των σελιδοδεικτών, των εφαρμογών, των επεκτάσεων, των θεμάτων και των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης στο λογαριασμό. κάνοντας όλες τις αγαπημένες σας τοποθεσίες, πρόσθετα και προσωπικές προτιμήσεις διαθέσιμες σε πολλές συσκευές. Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως αντίγραφο ασφαλείας αυτών των στοιχείων σε περίπτωση που η αρχική σας συσκευή δεν είναι πλέον διαθέσιμη για οποιονδήποτε λόγο.

Για να συνδεθείτε στο Chrome και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία συγχρονισμού, πρέπει πρώτα να έχετε ενεργό Λογαριασμό Google. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο "κλειδί" Chrome, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Σύνδεση στο Chrome ...

09 από 12

Συνδεθείτε με τον Λογαριασμό σας Google

(Εικόνα © Scott Orgera).

Η σελίδα Σύνδεση ... του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, είτε επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης ή σε μια νέα καρτέλα. Εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας Google και κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση .

10 από 12

Μήνυμα επιβεβαίωσης

(Εικόνα © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να δείτε το μήνυμα επιβεβαίωσης που εμφανίζεται στο παραπάνω παράδειγμα, δηλώνοντας ότι έχετε συνδεθεί τώρα και ότι οι ρυθμίσεις σας συγχρονίζονται με το Λογαριασμό σας Google. Κάντε κλικ στο OK για να συνεχίσετε.

11 από 12

Σύνθετες ρυθμίσεις συγχρονισμού

(Εικόνα © Scott Orgera).

Το παράθυρο ρυθμίσεων Σύνθετου συγχρονισμού του Chrome σάς επιτρέπει να καθορίζετε ποια στοιχεία συγχρονίζονται με τον Λογαριασμό σας Google κάθε φορά που συνδέεστε στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το παράθυρο θα εμφανίζεται αυτόματα την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε στο Chrome με τον Λογαριασμό σας Google. Αν δεν συμβαίνει, μπορείτε να την αποκτήσετε, επιστρέφοντας πρώτα στη σελίδα ρυθμίσεων του Chrome (Βήμα 2 αυτού του σεμιναρίου) και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο κουμπί Σύνθετες ρυθμίσεις συγχρονισμού ... που βρέθηκαν στην ενότητα Σύνδεση .

Από προεπιλογή, όλα τα στοιχεία θα συγχρονιστούν. Για να το τροποποιήσετε, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στο επάνω μέρος του παραθύρου. Στη συνέχεια, επιλέξτε Επιλέξτε τι πρέπει να συγχρονίσετε . Σε αυτό το σημείο μπορείτε να αφαιρέσετε τα σημάδια ελέγχου από τα στοιχεία που δεν θέλετε να συγχρονιστούν.

Επίσης, βρίσκεται σε αυτό το παράθυρο μια επιλογή να υποχρεώσετε το Chrome να κρυπτογραφήσει όλα τα συγχρονισμένα δεδομένα σας, όχι μόνο τους κωδικούς πρόσβασής σας. Μπορείτε ακόμη και να πάρετε αυτή την ασφάλεια κάνοντας τη δική σας φράση πρόσβασης κρυπτογράφησης, αντί του κωδικού πρόσβασης του Λογαριασμού σας Google.

12 από 12

Αποσύνδεση του Λογαριασμού Google

(Εικόνα © Scott Orgera).

Για να αποσυνδέσετε τον Λογαριασμό σας Google από την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας περιήγησης του χρήστη, επιστρέψτε πρώτα στη σελίδα Ρυθμίσεις ακολουθώντας το βήμα 2 αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος. Σε αυτό το σημείο θα δείτε μια ενότητα Σύνδεση στο επάνω μέρος της σελίδας.

Αυτή η ενότητα περιέχει έναν σύνδεσμο στον Πίνακα ελέγχου Google , ο οποίος παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης οποιωνδήποτε δεδομένων έχει ήδη συγχρονιστεί. Περιέχει επίσης ένα κουμπί Σύνθετων ρυθμίσεων συγχρονισμού ... , το οποίο ανοίγει το αναδυόμενο παράθυρο προτιμήσεων για προχωρημένους συγχρονισμού του Chrome.

Για να αποσυνδέσετε τον τοπικό χρήστη του Chrome με τον σύντροφό του που βασίζεται σε διακομιστή, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί με τίτλο Αποσύνδεση του Λογαριασμού σας Google ...