Πώς να εμφανίσετε τις προεπισκοπήσεις καρτελών της γραμμής εργασιών των Windows στον Firefox

Προτιμήσεις του Firefox

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, η γραμμή εργασιών των Windows παρέχει έναν εξαιρετικό τρόπο προεπισκόπησης των ανοιχτών εφαρμογών, τοποθετώντας απλά το ποντίκι πάνω στο εικονίδιό τους, εμφανίζοντας μια μικρογραφία των ενεργών παραθύρων του αντίστοιχου προγράμματος. Αυτό μπορεί να έρθει σε πολύ βολικό, ειδικά όταν πρόκειται για το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αν έχετε ανοιχτά διάφορα παράθυρα του προγράμματος περιήγησης, το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο του στη γραμμή εργασιών θα προκαλέσει την εμφάνιση των μικρογραφιών κάθε ανοιχτής ιστοσελίδας. Δυστυχώς, υπάρχει εδώ ένας περιορισμός όταν πρόκειται για ανοιχτές καρτέλες. Στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης εμφανίζεται μόνο η ενεργή καρτέλα μέσα σε ένα παράθυρο στην προεπισκόπηση της γραμμής εργασιών, αναγκάζοντάς σας να μεγιστοποιήσετε το πραγματικό παράθυρο για να δείτε τις ανοιχτές καρτέλες.

Ο Firefox, ωστόσο, παρέχει την επιλογή να εμφανίζονται όλες οι ανοιχτές καρτέλες στο παράθυρο προεπισκόπησης. Αυτή η ρύθμιση, απενεργοποιημένη από προεπιλογή, μπορεί να ενεργοποιηθεί σε μερικά απλά βήματα. Αυτό το σεμινάριο σας καθοδηγεί στη διαδικασία. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Firefox.

Κάντε κλικ στο κύριο κουμπί του Firefox, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Επιλογές . Μπορείτε επίσης να εισάγετε την ακόλουθη συντόμευση στη γραμμή διευθύνσεων στη θέση επιλογής αυτού του στοιχείου μενού: about: preferences . Οι προτιμήσεις του Firefox πρέπει τώρα να εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα. Κάντε κλικ στο Γενικά στο παράθυρο αριστερού μενού, εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί. Η τελευταία ενότητα αυτής της σελίδας, Tabs , περιέχει μια επιλογή με τίτλο Προβολή προεπισκόπησης καρτελών στη γραμμή εργασιών των Windows . Συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου, αυτή η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Για να ενεργοποιήσετε τις προεπισκοπήσεις καρτελών της γραμμής εργασιών, τοποθετήστε ένα σύμβολο δίπλα στην επιλογή αυτή κάνοντας κλικ στο πλαίσιο ελέγχου μία φορά.

Τώρα που ενεργοποιείται αυτή η λειτουργία, είναι καιρός να ελέγξετε τις προεπισκοπήσεις καρτελών του Firefox. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτές πολλές καρτέλες στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο του Firefox στη γραμμή εργασιών των Windows. Σε αυτό το σημείο θα εμφανιστεί ένα παράθυρο pop-out, εμφανίζοντας κάθε ανοιχτή καρτέλα ως ξεχωριστή μικρογραφία.