Πώς να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη στο Microsoft Edge

Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του Edge

Για να καταργήσετε την προσωρινή μνήμη στο Microsoft Edge , κάντε κλικ στο μενού Ρυθμίσεις και Περισσότερα (οι τρεις ελλείψεις), κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις και κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης . Όταν εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη με αυτό τον τρόπο, θα καθαρίζετε και άλλα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού περιήγησης , των cookies , των αποθηκευμένων δεδομένων ιστότοπου και των καρτελών που έχετε ορίσει ή κλείσετε πρόσφατα. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη συμπεριφορά αν σας αρέσει (όπως αναλύεται αργότερα σε αυτό το άρθρο).

Τι είναι η κρυφή μνήμη;

Η προσωρινή μνήμη αποθηκεύει δεδομένα. Joli Ballew

Η μνήμη cache είναι δεδομένα που το Microsoft Edge αποθηκεύει στον σκληρό σας δίσκο σε ένα δεσμευμένο χώρο που αναφέρεται συχνά ως το Cache Store . Τα στοιχεία που αποθηκεύονται εδώ αποτελούνται από δεδομένα που δεν αλλάζουν πολύ, όπως εικόνες, λογότυπα, κεφαλίδες και τα παρόμοια, που συχνά βλέπετε να τρέχουν στην κορυφή των ιστοσελίδων. Αν κοιτάξετε στην κορυφή οποιασδήποτε από τις σελίδες μας, θα δείτε το λογότυπο. Οι πιθανότητες είναι ότι το λογότυπο έχει ήδη αποθηκευτεί από τον υπολογιστή σας.

Ο λόγος που αποθηκεύεται αυτό το είδος δεδομένων είναι επειδή ένα πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να τραβήξει μια εικόνα ή ένα λογότυπο από το σκληρό δίσκο πολύ πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να το κατεβάσει από το διαδίκτυο. Έτσι, όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα, μπορεί να φορτωθεί γρηγορότερα, επειδή η Edge δεν χρειάζεται να κάνει λήψη κάθε στοιχείου σε αυτήν. Αλλά η μνήμη cache αποτελείται από περισσότερες εικόνες. Μπορεί να περιλαμβάνει σενάρια και μέσα μαζικής ενημέρωσης επίσης.

Λόγοι για να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη

Διαγράψτε προσωρινά την προσωρινή μνήμη για καλύτερη απόδοση. Joli Ballew

Επειδή η μνήμη cache αποτελείται από στοιχεία τα οποία εντοπίζει και σώζει η Edge κατά την πλοήγηση στο διαδίκτυο και επειδή οι ιστότοποι μπορούν να τροποποιούν τακτικά τις πληροφορίες στις ιστοσελίδες τους, υπάρχει πιθανότητα ότι ορισμένες φορές η μνήμη cache είναι ξεπερασμένη. Όταν φορτωθούν αυτές οι ξεπερασμένες πληροφορίες, δεν θα δείτε τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες από τους ιστότοπους που επισκέπτεστε.

Επιπλέον, η προσωρινή μνήμη μπορεί μερικές φορές να περιλαμβάνει έντυπα. Αν προσπαθείτε να συμπληρώσετε μια φόρμα αλλά αντιμετωπίζετε προβλήματα, εξετάστε το ενδεχόμενο να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και να προσπαθήσετε ξανά. Επιπλέον, όταν ένας ιστότοπος αναβαθμίζει το υλικό του ή αναβαθμίζει την ασφάλεια, τα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα ενδέχεται να μην σας επιτρέπουν να συνδεθείτε ή να έχετε πρόσβαση σε διαθέσιμες λειτουργίες. Ενδέχεται να μην μπορείτε να προβάλετε μέσα ή να κάνετε αγορές.

Τέλος, και πιο συχνά από ό, τι θα περίμενε κανείς, η κρυφή μνήμη απλά καταστρέφεται και δεν υπάρχει εξήγηση γιατί. Όταν συμβεί αυτό, προκύπτουν όλα τα είδη δυσκολιών στη διάγνωση. Αν διαπιστώσετε ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα με την άκρη που δεν μπορείτε να εντοπίσετε, ίσως βοηθήσει η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης.

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης (Βήμα-βήμα)

Για να καταργήσετε την προσωρινή μνήμη όπως περιγράφεται λεπτομερώς στην αρχή αυτού του άρθρου, θα πρέπει να μεταβείτε στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης. Για να φτάσουμε εκεί:

  1. Ανοίξτε το Microsoft Edge .
  2. Κάντε κλικ στο μενού Ρυθμίσεις και Περισσότερα (οι τρεις ελλείψεις).
  3. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης .
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή.

Όπως σημειώνεται στην εισαγωγή, αυτή καθαρίζει την προσωρινή μνήμη και το ιστορικό περιήγησής σας, τα cookies και τα αποθηκευμένα δεδομένα ιστότοπου και τις καρτέλες που έχετε ορίσει ή κλείσετε πρόσφατα.

Επιλέξτε Τι να διαγράψετε

Επιλέξτε τι να καθαρίσετε. Joli Ballew

Μπορείτε να επιλέξετε τι θέλετε να διαγράψετε. Ίσως θελήσετε μόνο να διαγράψετε την κρυφή μνήμη και τίποτα άλλο. Ενδέχεται να θέλετε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη, το ιστορικό περιήγησης και τα δεδομένα φόρμας, μεταξύ άλλων. Για να επιλέξετε τι θέλετε να διαγράψετε:

  1. Ανοίξτε το Microsoft Edge .
  2. Κάντε κλικ στο μενού Ρυθμίσεις και Περισσότερα (οι τρεις ελλείψεις).
  3. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις.
  4. Κάτω από το στοιχείο Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης, κάντε κλικ στην επιλογή Τι πρέπει να διαγράψετε .
  5. Επιλέξτε μόνο τα στοιχεία για να διαγράψετε και να αποεπιλέξετε τα υπόλοιπα.