Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή At στα Windows

Χρησιμοποιήστε την εντολή at για να προγραμματίσετε εντολές και άλλα προγράμματα

Στα Windows 7 και σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, η εντολή at είναι εντολή Command Prompt που χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό άλλων εντολών και προγραμμάτων που εκτελούνται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες.

Η εντολή at δεν είναι διαθέσιμη στα Windows 10 ή στα Windows 8 . Η Microsoft συνιστά να χρησιμοποιήσετε αντ 'αυτού την εντολή sktasks με πλούσια χαρακτηριστικά.

Στη σύνταξη εντολών στα Windows 7 και στα προηγούμενα

Η σύνταξη της εντολής at είναι:

στο [ \ computername ] hh : mm [ / every: date [ , ...] | / επόμενη: ημερομηνία [ , ...]] [ / interactive ] [ id ] [ / delete [ / yes ]] " εντολή " [ / ]

Τα επιμέρους στοιχεία της σύνταξης είναι:

Στα Παραδείγματα Διοίκησης

στις 14:15 "chkdsk / f"

Στο παραπάνω παράδειγμα, η εντολή at χρησιμοποιείται για να προγραμματίσει μια εκτέλεση της εντολής chkdsk ως chkdsk / f σήμερα μόνο, στις 2:15 μ.μ., στον τρέχοντα χρησιμοποιούμενο υπολογιστή.

στο \\ prodserver 23:45 / κάθε: 1,4,8,12,16,20,24,28 "bkprtn.bat"

Σε αυτό το παράδειγμα, η εντολή at χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό της εκτέλεσης του αρχείου bkprtn.bat στον υπολογιστή που ονομάζεται prodserver στις 11:45 μ.μ. την πρώτη, την τέταρτη, την όγδοη, την δωδέκατη, την 16η, την 20η, την 24η και την 28η ημέρα κάθε μήνα.

σε 1 / διαγραφή

Εδώ, η προγραμματισμένη εντολή με το id του 1 διαγράφεται.

Στη διαθεσιμότητα εντολών

Η εντολή at είναι διαθέσιμη από τη γραμμή εντολών σε πολλά λειτουργικά συστήματα των Windows, όπως τα Windows 7, τα Windows Vista , τα Windows XP και ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Δεν είναι στα Windows 8 ή 10.

Η διαθεσιμότητα των μεταγωγέων εντολών μπορεί να διαφέρει κάπως από το λειτουργικό σύστημα στο λειτουργικό σύστημα.

Στις σχετικές εντολές

Η εντολή at χρησιμοποιείται συχνά με πολλές άλλες εντολές Command Prompt επειδή χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό της εκτέλεσης άλλων εντολών.