Εγγραφή και κοινή χρήση φωνητικών μηνυμάτων με το Google Keep

01 από 02

Εγγραφή και κοινή χρήση φωνητικών σημειώσεων με το Google Keep

Ο Henrik Sorensen / Getty Images

Το Google Keep είναι ένα λιγότερο γνωστό προϊόν από την Google και ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε σημειώσεις, λίστες, φωτογραφίες και ήχο. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για να σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και προσφέρει πολλούς μεγάλους τρόπους για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.

Το Google Keep είναι μια συλλογή εργαλείων παραγωγικότητας διαθέσιμων σε μία εφαρμογή. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα σημειώσεις κειμένου ή ήχου, καθώς και να δημιουργείτε λίστες, να αποθηκεύετε φωτογραφίες και ήχο, να μοιράζεστε τα πάντα εύκολα, να ορίζετε υπενθυμίσεις και να κρατάτε τις ιδέες και τις σημειώσεις σας συγχρονισμένες σε όλες τις συσκευές.

Ένα χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα, αυτό είναι πολύ χρήσιμο είναι η δυνατότητα να δημιουργήσετε φωνητικά μηνύματα. Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα σας ζητηθεί να αρχίσετε να μιλάτε για να δημιουργήσετε ένα φωνητικό σημείωμα. Αυτό το σημείωμα μετά μεταφράζεται σε κείμενο όταν το μοιράζεστε μέσω μηνύματος κειμένου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

(Λάβετε υπόψη ότι η δυνατότητα λήψης φωνητικής σημείωσης μέσω του Google Keep διατίθεται μόνο μέσω της εφαρμογής για κινητά.)

02 του 02

Εγγραφή και κοινή χρήση φωνητικού μηνύματος

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά, εδώ είναι οι εύκολες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής και κοινής χρήσης φωνητικού υπομνήματος χρησιμοποιώντας το Google Keep:

  1. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Google Keep
  2. Πατήστε ή πατήστε "Δοκιμάστε το Google Keep"
  3. Επιλέξτε το λειτουργικό σας σύστημα: Έκδοση Android, iOS, Chrome ή Web (Σημείωση: Μπορείτε να κάνετε λήψη πολλών εκδόσεων - για παράδειγμα, ενός στο τηλέφωνό σας και ενός στον υπολογιστή σας - και θα συγχρονίζονται αυτόματα αν χρησιμοποιείτε την ίδια ταυτότητα Google και για τις δύο εφαρμογές). Θυμηθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία φωνητικής σημείωσης στο κινητό, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει είτε Android είτε iOS για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο Google ή Apple.
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Αφού εγκατασταθεί, ανοίξτε το. Εάν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς Google , θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τον λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το Google Keep.
  5. Αφού συνδεθείτε, έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του Google Keep.
  6. Για να δημιουργήσετε ένα φωνητικό υπόμνημα , πατήστε στο εικονίδιο μικροφώνου στην κάτω δεξιά πλευρά της οθόνης. Ενδέχεται να σας ζητηθεί να επιτρέψετε στο Google να αποκτήσει πρόσβαση στο μικρόφωνο του κινητού σας τηλεφώνου.
  7. Μόλις πατήσετε στο εικονίδιο του μικροφώνου, θα εμφανιστεί μια οθόνη που περιέχει το εικονίδιο μικροφώνου που περιβάλλεται από έναν κόκκινο κύκλο και μια εμφάνιση που σφύζει. Αυτό σημαίνει ότι το μικρόφωνο είναι έτοιμο και ότι μπορείτε να αρχίσετε να μιλάτε για να καταγράψετε το μήνυμά σας. Συνεχίστε με την καταγραφή του μηνύματός σας.
  8. Η εγγραφή θα τερματιστεί αυτόματα όταν σταματήσετε να μιλάτε. Στη συνέχεια, θα εμφανιστεί μια οθόνη που περιέχει το κείμενο του μηνύματός σας μαζί με ένα αρχείο ήχου. Σε αυτήν την οθόνη θα έχετε την επιλογή να εκτελέσετε διάφορες λειτουργίες:
  9. Αγγίξτε την περιοχή τίτλου για να δημιουργήσετε έναν τίτλο για τη σημείωσή σας
  10. Κάνοντας κλικ στο πλήκτρο "συν" στην κάτω αριστερή πλευρά εμφανίζονται οι επιλογές για:
    • Βγάλε μια φωτογραφία
    • Επιλέξτε μια εικόνα
    • Εμφάνιση πλαισίων κειμένου, το οποίο σας επιτρέπει να μετατρέψετε το μήνυμα σε μορφή λίστας
  11. Στο κάτω δεξί μέρος, θα δείτε ένα εικονίδιο με τρεις κουκκίδες. Πατώντας σε αυτό το εικονίδιο εμφανίζονται οι ακόλουθες επιλογές: Διαγραφή της σημείωσής σας. Κάντε ένα αντίγραφο του υπομνήματός σας. Στείλτε το σημείωμά σας. Προσθέστε συνεργάτες από τις επαφές σας Google που μπορούν να προσθέσουν και να τροποποιήσουν τα μηνύματά σας και επιλέξτε μια έγχρωμη ετικέτα για τη σημείωσή σας για να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε οργανωμένοι

Πατήστε "Αποστολή μνήμης" για να το μοιραστείτε. Μόλις το κάνετε, θα εμφανιστούν όλες οι τυπικές επιλογές από την κινητή συσκευή σας, όπως η αποστολή του σημειώματος σας με μήνυμα κειμένου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η κοινή χρήση του σε ένα κοινωνικό δίκτυο και η μεταφόρτωσή του στα έγγραφα Google , μεταξύ άλλων επιλογών. Σημειώστε ότι όταν μοιράζεστε τη σημείωσή σας, ο παραλήπτης θα λάβει μια έκδοση κειμένου της σημείωσης.