Πώς να μετακινήσετε μηνύματα Hotmail στο Outlook.Com

Βελτιώστε τα εισερχόμενα email σας με εξατομικευμένους φακέλους

Το 2013, η Microsoft διέκοψε την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail και μετακόμισε τους χρήστες Hotmail στο Outlook.com , όπου μπορούν ακόμα να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις hotmail.com. Η εργασία στο Outlook.com σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι διαφορετική από τη χρήση του εκκαθαρισμένου πελάτη Hotmail, αλλά η μετακίνηση μηνυμάτων σε φακέλους είναι μια απλή διαδικασία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να παραμείνετε οργανωμένοι.

Τρόπος δημιουργίας φακέλων στο Outlook.Com

Όταν παρουσιάζετε ένα συντριπτικό ποσό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να χειρίζεστε καθημερινά, είναι χρήσιμο να μεταφέρετε μερικά από αυτά σε φακέλους που έχετε ρυθμίσει ειδικά για να οργανώσετε τα μηνύματα. Μπορεί να είστε ικανοποιημένοι να χρησιμοποιείτε μόνο μερικούς φακέλους, όπως το Work and Personal, ή ίσως θέλετε να δημιουργήσετε ένα ευρύτερο φάκελο που περιλαμβάνει κάθε ένα από τα ενδιαφέροντα και τις ευθύνες σας. Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε ένα φάκελο για το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο Hotmail:

  1. Ανοίξτε το Outlook.com στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο.
  2. Μεταβείτε στο παράθυρο περιήγησης στην αριστερή πλευρά της οθόνης του Outlook. Κάντε κλικ στους φακέλους στο πάνω μέρος των καταχωρήσεων στο παράθυρο πλοήγησης για να εμφανιστεί ένα σύμβολο συν (+) στα δεξιά του.
  3. Κάντε κλικ στο σύμβολο συν για να ανοίξετε ένα κενό πλαίσιο κειμένου στο κάτω μέρος της λίστας των φακέλων.
  4. Καταχωρίστε ένα όνομα για το φάκελο στο κενό πλαίσιο κειμένου και πατήστε Return ή Enter για να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο.
  5. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για όσο περισσότερους φακέλους θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να οργανώσετε το email σας. Οι φάκελοι εμφανίζονται στο κάτω μέρος της λίστας φακέλων στο παράθυρο πλοήγησης.

Σημείωση: Εάν χρησιμοποιείτε το Outlook.com beta, η επιλογή New Folder βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου πλοήγησης. Κάντε κλικ σε αυτό, εισαγάγετε ένα όνομα για το φάκελο και στη συνέχεια πατήστε Enter .

Πώς να μετακινήσετε αλληλογραφία στο Outlook.Com

Κάθε φορά που ανοίγετε το Outlook.com και μεταβείτε στα Εισερχόμενά σας, σαρώστε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μετακινήστε τα μηνύματα Hotmail στους φακέλους που ορίσατε. Κάντε τη φιλελεύθερη χρήση των εικονιδίων Διαγραφή και ανεπιθύμητα στη γραμμή εργαλείων κατά την ταξινόμηση. Για να μετακινήσετε την αλληλογραφία που θέλετε να κρατήσετε και να απαντήσετε σε:

  1. Ανοίξτε τα Εισερχόμενα του Outlook.com. Αν προτιμάτε, κάντε κλικ στο στοιχείο Φιλτράρισμα στο επάνω μέρος της λίστας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και επιλέξτε Εμφάνιση συγκεντρωμένων εισερχομένων για να δείτε τα πιο πρόσφατα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα "Εστιασμένα εισερχόμενα". Αυτή η διαδικασία λειτουργεί σε κάθε θέση.
  2. Κάντε κλικ για να τοποθετήσετε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο στα αριστερά ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να μετακινήσετε σε έναν από τους φακέλους που έχετε ορίσει. Εάν υπάρχουν πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μεταβαίνουν στον ίδιο φάκελο, κάντε κλικ στο πλαίσιο δίπλα σε κάθε ένα από αυτά. Εάν δεν εμφανίζονται τα πλαίσια, κάντε κλικ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να τα εμφανίσετε στην οθόνη.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Μετακίνηση σε στη γραμμή στο επάνω μέρος του Εισερχόμενου και επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να μετακινήσετε τα επιλεγμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν δεν εμφανίζεται το όνομα του φακέλου, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα ή πληκτρολογήστε το στο πλαίσιο αναζήτησης στο επάνω μέρος του παραθύρου Μετακίνηση σε και επιλέξτε το από τα αποτελέσματα. Τα επιλεγμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετακινούνται από τα εισερχόμενα στο φάκελο που επιλέγετε.
  4. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προορίζονται για άλλους φακέλους.

Πώς να μεταφέρετε αυτόματα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα άλλα Εισερχόμενα

Εάν λαμβάνετε συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ίδια διεύθυνση ή τον ίδιο αποστολέα Hotmail, μπορείτε να τα μετακινήσετε αυτόματα στο Outlook για τα άλλα εισερχόμενα, τα οποία φθάνετε κάνοντας κλικ στην καρτέλα " Άλλα " στην κορυφή των εισερχομένων. Δείτε πώς:

  1. Ανοίξτε τα Εισερχόμενα του Outlook.com ή τα Εισερχόμενα εστιασμένα.
  2. Κάντε κλικ για να τοποθετήσετε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο στα αριστερά ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από ένα άτομο του οποίου το μήνυμα αλληλογραφίας θέλετε το Outlook.com να μετακινηθεί αυτόματα στο Άλλο φάκελο εισερχομένων.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Μετακίνηση στο στο επάνω μέρος της οθόνης αλληλογραφίας.
  4. Επιλέξτε Πάντα να μεταβείτε στο Άλλο εισερχόμενο από το αναπτυσσόμενο μενού.

Στο μέλλον, κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη συγκεκριμένη διεύθυνση ατόμου ή αποστολέα μετακινείται αυτόματα στο Άλλο εισερχόμενο μήνυμα.

Τώρα το email σας είναι ταξινομημένο, αλλά εξακολουθείτε να πρέπει να πάτε στους φακέλους σε μια κατάλληλη στιγμή για να διαβάσετε και να απαντήσετε στο email σας. Δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε από αυτό. Ας ελπίσουμε ότι χρησιμοποιήσατε σωστά τις επιλογές διαγραφής και ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς ταξινομήσατε τα μηνύματά σας.

Σημείωση: Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε νέες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου hotmail.com στο Outlook.com. Απλά αλλάξτε τον προεπιλεγμένο τομέα από το outlook.com στο hotmail.com κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής.