Σημεία στίξης? στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζετε μια πρόταση γραπτώς μπορεί να φέρει πολλή σημασία. Ποιες λέξεις υπογραμμίζετε και η σειρά των λέξεων σας μιλάει μερικές φορές πιο δυναμικά από την έννοια των ίδιων των λέξεων.

Σε γραφή, η στίξη φέρει μεγάλο μέρος αυτής της προτεινόμενης ερμηνείας των λέξεων. Εάν το παραλείψετε τελείως, αλλάξτε το ή τοποθετήστε σημεία στίξης τυχαία, ο αναγνώστης μπορεί να προβληματιστεί ή, χωρίς πολλή σκέψη, να παρερμηνεύσει αυτό που γράφετε.

Φυσικά, μπορούν να συμβούν λάθη. δεν υπάρχει τίποτα δραματικό για το αθέλητο λάθος.

Σημεία στίξης

Μαζί με την αποφυγή πάρα πολλών αργαλειών στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακολουθήστε τους κανόνες στίξης τόσο για σας όσο και για τον αναγνώστη:

Δεν υπάρχει αναπαραγωγή σήματος στίξης

Τίποτα δεν είναι ταξικότερο, βέβαια, από την επιδέξια υπερβολή, πείτε με θαυμαστικά! !! 111 !!

Υπάρχει επίσης ένα κατάλληλο μέρος για κάθε μορφή τέχνης, ωστόσο - και τα επαγγελματικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνήθως δεν είναι το κατάλληλο μέρος για πολλά θαυμαστικά ή ερωτηματικά. Προσπαθήστε να περάσετε μερικά θαυμαστικά και μην κάνετε άλλα σημεία στίξης, ακόμα και αν βρίσκονται στην κατάλληλη θέση τους.

Επιπτώσεις της κακής στίξης

Ο πολλαπλασιασμός του "κειμένου-μιλάμε", ή έντονα συντομευμένη επικοινωνία-συνήθως χωρίς στίξη-επηρεασμένος από την ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου και σχολιασμό των κοινωνικών μέσων, απευθύνεται σε νεαρό κοινό στο άτυπο περιβάλλον. Ορισμένες από αυτές τις άκρως περιστασιακές στενογραφίες διεισδύουν και στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα μηνύματα κειμένου ή τις online συζητήσεις, τα περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τείνουν να ζουν για πάντα με κάποιο τρόπο και μπορούν να προωθηθούν και να δημοσιευτούν με σχετικά μεγάλη ευκολία.

Αν και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια απλή και βολική μέθοδος επικοινωνίας, η μεταχείρισή του σαν να μην διαφέρει από ένα σχόλιο στο Facebook ή μια δημοσίευση Reddit ή ένα σχόλιο Snapchat μπορεί να υπονομεύσει την αξιοπιστία σας με ακροατήρια που αναμένουν ότι το μήνυμά σας τουλάχιστον θα φαίνεται συνεπές.

Αν διορθώνετε σωστά τα μηνύματά σας, θα αποφύγετε να εμφανίζεστε πολύ ανεπίσημα στους ανταποκριτές σας.