Γνωρίστε το νεότερο Fitbit: Το Fitbit Blaze

Η εταιρεία κινείται στην περιοχή smartwatch.

Με το CES, το Consumer Electronics Shows στο Vegas, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιανουαρίου, δεν πήραμε πολύ χρόνο για να πάρουμε πρόωρη γεύση τεχνολογίας το 2016 . Μία από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις σχετικά με το φορεματικό μπροστινό μέρος ήταν ένα νέο προϊόν από την κορυφαία μάρκα δραστηριότητας-tracker: το Fitbit Blaze από το Fitbit.

Χαρακτηριστικά

Αυτή τη στιγμή διατίθεται για προπαραγγελία για $ 199.95 μέσω της ιστοσελίδας Fitbit, η οποία περιλαμβάνει τις συνήθεις λειτουργίες παρακολούθησης της δραστηριότητας που θα περιμένατε, αλλά προσθέτει και κάποιες λειτουργίες σε στιλ smartwatch. Αυτές περιλαμβάνουν ειδοποιήσεις που αποστέλλονται στον καρπό σας για κλήσεις, ειδοποιήσεις κειμένων και ημερολογίου, καθώς και τη δυνατότητα ελέγχου της αναπαραγωγής μουσικής από το smartphone σας από το Fitbit Blaze Itself.

Όσον αφορά τις πιο συναρπαστικές λειτουργίες που σχετίζονται με τη γυμναστική, αυτή η συσκευή παρακολουθεί το ρυθμό της καρδιάς σας, μαζί με τη δραστηριότητά σας σε διάφορα αθλήματα, χάρη στη λειτουργία Multi-Sport. Έτσι, εάν τρέχετε μια μέρα και ποδηλατείτε το επόμενο, το Fitbit Blaze πρέπει να είναι σε θέση να ανιχνεύσει τη διαφορά και να υπολογίσει για κάθε συνεδρία προπόνησης αναλόγως.

Υπάρχει επίσης το SmartTrack, το οποίο καταγράφει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές σας χωρίς να χρειάζεται να πιέσετε ένα κουμπί ή να καταγράψετε με μη αυτόματο τρόπο τις προπονήσεις σας. Και, όπως συνήθως, χάρη στην εφαρμογή Fitbit θα μπορείτε να δείτε μια συνοπτική προβολή της δραστηριότητάς σας, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για την ανίχνευση των μοτίβων με την πάροδο του χρόνου.

Τι νέα

Τα περισσότερα από τα νέα χαρακτηριστικά φαίνονται να σχετίζονται με τη λειτουργικότητα του στυλ smartwatch του Fitbit Blaze. Ενώ η συσκευή μπορεί να παρέχει ειδοποιήσεις για κείμενα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλα, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, περιλαμβάνει επίσης κάποια πιο αισθητικά σχεδιασμένα σχεδιαστικά σχέδια.

Για παράδειγμα, το "πρόσωπο ρολογιού" σπογγυλεύει ένα οκταγωνικό σχήμα, το οποίο μοιάζει με συμβιβασμό ανάμεσα στις δημοφιλείς στρογγυλές οθόνες που βρίσκονται σε smartwatch όπως το Moto 360 και στην πιο τυποποιημένη ορθογώνια οθόνη σε πολλά άλλα smartwatch, όπως το Apple Watch. Το πρόσωπο του ρολογιού έχει επίσης μια έγχρωμη οθόνη αφής (μια πρώτη για ένα προϊόν Fitbit) που μπορεί να εμφανίσει μια ποικιλία διαφορετικών ψηφιακών προσώπων ρολογιών.

Επίσης από την πλευρά του σχεδιασμού, η Fitbit θα προσφέρει το Blaze με διάφορες επιλογές συγκροτήματος. Η προεπιλογή, η οποία συνοδεύεται από το μοντέλο 199,95 δολαρίων (διαθέσιμη με μαύρο, μπλε και δαμάσκηνο, παρεμπιπτόντως) είναι μια καουτσούκ "Classic" μπάντα. Μπορείτε να αγοράσετε ένα σε ένα επιπλέον χρώμα για ένα επιπλέον $ 29.95. Οι άλλες επιλογές είναι οι Metal Links + Frame, οι οποίες κοστίζουν $ 129,95 και το Leather Band + Frame, το οποίο κοστίζει 99,95 δολάρια και είναι διαθέσιμο σε μαύρο, καμήλα και γκρι.

Είναι ένα πραγματικό Smartwatch;

Δεδομένων των χαρακτηριστικών που δεν σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση, είναι σαφές ότι η Fitbit θέλει να διαθέσει στο εμπόριο το Blaze σε καταναλωτές που μπορεί να ενδιαφέρονται για ένα έξυπνο έξυπνο πρόγραμμα εκτός από μια ομάδα fitness. Αλλά συγκρίνεται πραγματικά με τις συσκευές Android Wear , το Apple Watch και άλλες;

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν το Fitbit Blaze κάνει καλό smartwatch ή όχι, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η συσκευή τρέχει ένα ιδιόκτητο λειτουργικό σύστημα. όχι το Android Wear. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα προσφέρει το ίδιο επίπεδο ολοκλήρωσης με το smartphone σας και δεν θα έχετε αρκετούς επιλογές όταν πρόκειται για εφαρμογές. Βασικά, αυτό είναι ένα έξυπνο smartwatch με μερικές εξαιρετικές δυνατότητες ανίχνευσης ικανότητας.

Κάνει κάποιους συμβιβασμούς, όταν πρόκειται για τις λειτουργίες γυμναστικής πάρα πολύ, όμως. Για παράδειγμα, προσφέρει "συνδεδεμένο GPS" - που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε το τηλέφωνό σας μαζί σας και να έχετε τη συσκευή συνδεδεμένη με αυτό μέσω Bluetooth - για να χαρτογραφήσετε τις διαδρομές σας για τρέξιμο, ποδηλασία και ξυπνήστε. Αντίθετα, το Fitbit Surge , μια πιο αφοσιωμένη συσκευή γυμναστικής, περιλαμβάνει ενσωματωμένο GPS.

Συμπέρασμα

Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα για το Fitbit Blaze και να το δοκιμάσω. Μέχρι στιγμής, μοιάζει με μια συσκευή που μπορεί να κάνει πολλούς συμβιβασμούς (τόσο χαρακτηριστικό όσο και σχεδιαστικό) για να ευχαριστήσουν όλους, αλλά η Fitbit δεν είναι η πιο επιτυχημένη εταιρεία παρακολούθησης δραστηριότητας για τίποτα!