Η Samsung εισάγει βιο-επεξεργαστή για απορρίμματα

Η κορεατική εταιρεία θέλει να κινηθεί πέρα ​​από την παρακολούθηση της καρδιακής συχνότητας με περισσότερα στατιστικά στοιχεία.

Είναι σχεδόν το τέλος του χρόνου, και αυτό σημαίνει ότι το CES - το διεθνές show Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας - είναι σχεδόν εδώ. Πριν από αυτό το γεγονός το βαρύ ειδησεογραφικό γεγονός τον Ιανουάριο, οι εταιρείες τεχνολογίας τείνουν να αφήνουν χαλαρές άφθονες ανακοινώσεις και να γλιστρήσουν τα βλέμματά τους στα επερχόμενα προϊόντα και η Samsung δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, η οποία έχει κυκλοφορήσει πολλά φορητά μέσα τα τελευταία χρόνια - συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης, αναθεωρημένης smartwatch της Samsung Gear S2 - μόλις ανακοίνωσε ένα τσιπ για φορητές φορητές συσκευές που ονομάζονται Samsung Bio-Processor. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι σημαίνει αυτό, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους ιχνηλάτες δραστηριότητας γενικά.

Τι είναι

Θα προσπαθήσω να μην πάω πολύ τεχνικά και να κρατήσω αυτή την ενότητα σύντομη. Ο βιο-επεξεργαστής είναι ένα μικρό προηγμένο λογικό τσιπ ολοκληρωμένου συστήματος, το οποίο προφανώς βρίσκεται ήδη στη μαζική παραγωγή. Η Samsung αναφέρει ότι ανέπτυξε αυτή την τεχνολογία για να βοηθήσει στην προώθηση των συσκευών παρακολούθησης της υγείας και των δεδομένων γυμναστικής.

Εντάξει, ας προχωρήσουμε τώρα σε μια περιγραφή που κάνει λίγο πιο νόημα, θέτοντας τη λειτουργικότητα αυτής της τεχνολογίας στο πλαίσιο των εργαλείων παρακολούθησης δραστηριότητας και των σημερινών δυνατοτήτων τους.

Τι κάνει

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο βιολογικός επεξεργαστής της Samsung μπορεί να παρακολουθήσει πέντε διαφορετικά βιομετρικά σήματα, τα οποία υποστηρίζει η Samsung ότι το καθιστά "το πλέον ευπροσάρμοστο τσιπ παρακολούθησης υγείας και φυσικής κατάστασης που διατίθεται στην αγορά σήμερα".

Ενώ η παρακολούθηση της καρδιακής συχνότητας είναι από καιρό μία από τις πιο προηγμένες δυνατότητες των συσκευών παρακολούθησης της υγείας και της δραστηριότητας (δείτε την ανασκόπηση του Fitbit Surge εδώ για παράδειγμα μιας εξαιρετικής συσκευής με αυτή τη δυνατότητα), δεν είναι η μοναδική μέτρηση της ανίχνευσης. Για το σκοπό αυτό, ο Βιο-Επεξεργαστής περιλαμβάνει επίσης παρακολούθηση και μετρήσεις για τα εξής: ανάλυση βιοηλεκτρικής σύνθετης αντίστασης (BIA), η οποία μετρά τη σύνθεση του σώματος. το φωτοπληθυσμόγραμμα (PPG), το οποίο παρακολουθεί τη ροή αίματος στο δέρμα. ηλεκτροκαρδιογράφημα (EKG), το οποίο μετρά την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας. γαλβανική απόκριση του δέρματος (GSR), η οποία μετρά την αγωγιμότητα του δέρματος (όπως επηρεάζεται από τον ιδρώτα, για παράδειγμα). και τη θερμοκρασία του δέρματος.

Αυτές είναι πολλές τεχνικές πληροφορίες. πολλά δεδομένα και ίσως ακόμη και λίγο mumbo jumbo, δεδομένου ότι οι περισσότεροι από τους παραπάνω όρους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους καταναλωτές. Οι πιο αναγνωρίσιμες μετρήσεις που χειρίζονται το τσιπ περιλαμβάνουν σωματικό λίπος, μάζα σκελετικών μυών, καρδιακό ρυθμό, καρδιακό ρυθμό και επίπεδο στρες.

Τι σημαίνει αυτό

Όπως ανέφερα στην ανάρτησή μου σχετικά με το τι πρέπει να αναζητήσουμε στο smartwatches το επόμενο έτος , ένα από τα πιο δημοφιλή φορετά χαρακτηριστικά έχει εδώ και πολύ καιρό δραστηριότητα παρακολούθησης, δεδομένου ότι η διαμονή σε σχήμα και την επίτευξη των στόχων γυμναστικής ήταν μια εύκολη πρόταση αξίας για πολλές καταναλώνει καταπιεί. Η Samsung φαίνεται να αναγνωρίζει τη σημασία της ανάπτυξης αυτών των χαρακτηριστικών και ο Βιο-Επεξεργαστής της πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στο φορεματικό σχέδιο της εταιρείας κατά τη διάρκεια των μηνών και των προϊόντων που θα κυκλοφορήσουν.

Στο δελτίο τύπου της, η Samsung αναφέρει τους παράγοντες μορφής βραχιολιών, πλακών και συσκευών τύπου patch ως πιθανά προϊόντα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον Bio-Processor. Και με το CES ακριβώς πίσω από τη γωνία, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι ο κόσμος τεχνολογίας θα ρίξει μια ματιά σε μερικές ιδέες για αυτή την τεχνολογία στο Λας Βέγκας.

Επιπλέον, η Samsung αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει συσκευές γυμναστικής και υγείας που ενσωματώνουν αυτό το μόλις ανακοινωμένο Bio-Sensor κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.