Το iPad Pro εναντίον του Microsoft Surface Pro

Μια σύγκριση μεταξύ του Microsoft Surface Pro και του Apple iPad Pro

Θα ήταν εύκολο να απορρίψουμε το Surface Pro της Microsoft ως "επίσης έτρεξε" στην κατηγορία των κινητών, αλλά αυτό θα αγνοούσε πώς η φυσική εξέλιξη των δισκίων φέρνει τον ανταγωνισμό πίσω στη Microsoft. Όσο η Microsoft απέτυχε να συνδεθεί με την κινητή τεχνολογία, είναι ακόμα οι σαφείς ηγέτες όταν πρόκειται για την επιχείρηση. Και καθώς η επιφάνεια της Microsoft έχει εξελιχθεί, έχει εδραιωθεί ως ένα από τα go-to υβριδικά δισκία. Αυτό είναι παρά το γεγονός ότι δεν έρχεται πραγματικά με ένα πληκτρολόγιο.

Αλλά είναι τόσο καλό όσο ένα iPad Pro ;

Εφαρμογές, εφαρμογές, εφαρμογές ...

Αντί να εξετάσουμε τις προδιαγραφές και να συγκρίνουμε τους δείκτες αναφοράς, ας πάμε κατευθείαν στον παράγοντα αποφασιστικής σημασίας μεταξύ του Surface Pro και του iPad Pro: Apps . Οι περισσότεροι από εμάς δεν αγοράζουν έναν υπολογιστή μόνο για να καυχηθεί με την ταχύτητά του. Όταν όλα λέγονται και γίνονται, αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε με αυτό. Και αυτή η απόφαση βασίζεται στο λογισμικό που μπορούμε να τρέξουμε σε αυτό.

Το Surface Pro τρέχει μια πλήρη έκδοση του λογισμικού των Windows, το οποίο όχι μόνο δίνει πιο προσαρμόσιμες δυνατότητες και πρόσβαση σε ένα πολύ ανοιχτό σύστημα αρχείων, αλλά έχει επίσης πρόσβαση σε πιο ισχυρό λογισμικό. Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, καθώς τα Windows ήταν εδώ και δεκαετίες. Αυτό του δίνει πρόσβαση σε πιο ισχυρές λειτουργίες στο Microsoft Word και το Excel και την πλήρη έκδοση του Adobe Photoshop.

Όταν το iPad Pro λάμπει έχει εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για έναν υπολογιστή που βασίζεται στην αφή. Ενώ τα Windows έχουν συσσωρεύσει λογισμικό τις τελευταίες δεκαετίες, μεγάλο μέρος του λογισμικού που τρέχει στα Windows αναμένει ότι θα χρησιμοποιήσετε ένα ποντίκι ή ένα touchpad. Αυτό μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλο όσο μια συμφωνία, χρησιμοποιώντας το έξυπνο πληκτρολόγιο της Surface Pro, το οποίο περιλαμβάνει ένα touch pad, αλλά όλος ο λόγος για να αγοράσετε ένα Surface Pro είναι επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως tablet. Και όχι όλο το λογισμικό θα λειτουργεί τόσο ομαλά όσο χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας.

Τελικά, το ζήτημα του λογισμικού θα καταλήξει στο ζήτημα της ανάγκης. Αν χρειάζεστε απολύτως το λογισμικό που είναι διαθέσιμο μόνο στην πλατφόρμα των Windows, τότε το ζήτημα της συσκευής που είναι «καλύτερο» γίνεται αμφιλεγόμενο. Θα χρειαστείτε μια συσκευή με Windows.

Αλλά πολλοί άνθρωποι μπορεί να εκπλαγεί από το πόσο δεν χρειάζονται τα Windows αυτές τις μέρες. Όχι μόνο είναι το App Store γεμάτο με μερικές μεγάλες εναλλακτικές λύσεις, είμαστε σε θέση να κάνουμε πολύ περισσότερα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού μας αυτές τις μέρες. Και ενώ τα Windows εξακολουθούν να έχουν ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα στην επιχείρηση, στο σπίτι, το iPad έχει γίνει βασιλιάς.

Πώς Ασφάλεια;

Με τις πρόσφατες επιθέσεις ransomware, η ασφάλεια γίνεται ολοένα και περισσότερο προτεραιότητα. Η ιδέα ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να πειραματιστεί και τα αρχεία σας για δεδομένα θα πρέπει να είναι αρκετά για να προκαλέσει τον καθένα να ανησυχεί.

Όσον αφορά το κακόβουλο λογισμικό όπως οι ιοί και τα ransomware , το iPad είναι μια πολύ ασφαλέστερη συσκευή . Ενώ τα Windows παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά ένα ανοιχτό σύστημα αρχείων, τα ίδια χαρακτηριστικά καθιστούν πιο ευάλωτη στην επίθεση. Το iPad τοποθετεί κάθε εφαρμογή - και τα έγγραφα των εφαρμογών - στο δικό του περιβάλλον, το οποίο δεν είναι άμεσα προσβάσιμο από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι το iPad δεν μπορεί να μολυνθεί από ιό και ότι τα αρχεία στο iPad δεν μπορούν να κρατηθούν όμηροι.

Το επιμελημένο App Store είναι επίσης ένα όφελος για όσους ανησυχούν για την ασφάλεια. Ενώ είναι πιθανό το κακόβουλο λογισμικό να γλιστρήσει πέρα ​​από την αστυνομία App Store, είναι πολύ σπάνιο και συχνά συλλαμβάνεται μέσα σε εβδομάδες. Η μεγαλύτερη απειλή κακόβουλου λογισμικού για το iPad προέρχεται από το πρόγραμμα περιήγησης στο web όπου μια ιστοσελίδα μπορεί να προσποιηθεί ότι κατέχει τον iPad όμηρο, αλλά αυτές οι «επιθέσεις» αποτρέπονται απλά κλείνοντας την ιστοσελίδα ή κλείνοντας το πρόγραμμα περιήγησης στο Web.

Πώς το 2017 iPad Pro συγκρίνεται με το Surface Pro & # 34; 5 & # 34; όσον αφορά τις επιδόσεις;

Είναι εύκολο να παραθέσετε μια δέσμη τεχνικών προδιαγραφών και σημείων αναφοράς, αλλά στην πραγματικότητα, οι προδιαγραφές δεν έχουν σημασία τόσο κατά τη σύγκριση μιας συσκευής που εκτελεί ένα λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας με μια άλλη συσκευή που εκτελεί ένα λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών. Το Surface Pro είναι επίσης ένα φορητό υπολογιστή από ένα tablet, με επιλογές που σας επιτρέπουν να αναβαθμίσετε τον επεξεργαστή, την ποσότητα της μνήμης RAM , την αποθήκευση κλπ.

Στο πάνω άκρο, το 2017 Surface Pro τρέχει σε έναν εξαιρετικά γρήγορο i7 επεξεργαστή, περιλαμβάνει 16 GB μνήμης RAM για εφαρμογές και έχει 1 TB αποθήκευσης SSD. Έχει επίσης τιμή 2,699 δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να αγοράσετε τρεις iPad Pros και εξακολουθείτε να έχετε κάποια χρήματα.

Και ενώ το top end Surface Pro είναι υπερβολικό για τους περισσότερους ανθρώπους, το χαμηλό τέλος είναι underkill, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την τιμή εισόδου $ 799. Αυτό το Surface Pro κοστίζει το ίδιο με το iPad Pro 12,9 ιντσών, αλλά ο επεξεργαστής A10x στο iPad Pro θα τρέξει κύκλους γύρω από το Intel Core m3 στην επιφάνεια Low-end.

Εδώ γίνεται ενδιαφέρον. Η μνήμη RAM των 4 GB στο iPad Pro δίνει άφθονο χώρο για εφαρμογές και καθιστά πολύπλοκη την πολύ ομαλή λειτουργία. Τα ίδια 4 GB μνήμης RAM σε αυτή την επιφάνεια εισόδου Surface Pro θα επιβραδύνουν ολόκληρο το tablet κάτω ακόμη και με μόνο ένα μόνο κομμάτι λογισμικού ανοιχτό. Εκεί οι διαφορές στα λειτουργικά συστήματα διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την ποσότητα αποθήκευσης. Τα 128 GB σε αυτή την επιφάνεια χαμηλού τέλους μπορεί να ακούγονται πολύ, σε σύγκριση με τα 32 GB στο iPad Pro, αλλά τελικά, θα είναι πολύ πιο στενός. Με απλά λόγια, το λογισμικό στο Surface Pro θα πάρει περισσότερο χώρο από ό, τι στο iPad Pro.

Εάν σκέφτεστε να πάτε με το Surface Pro, θα θέλετε να στοχεύσετε το Intel Core i5 με 8 GB μνήμης RAM και αποθήκευση 256 GB στο ελάχιστο. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος θα φτάσει τα $ 1.299, αλλά τελικά θα σας δώσει άλλα δυο χρόνια χρήσης σε σχέση με το μοντέλο χαμηλότερου τέλους, το οποίο θα καλύψει τη διαφορά τιμής.

Αυτό το μοντέλο συγκρίνει επίσης καλά με το iPad Pro. Το iPad Pro μπορεί να έχει μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, αλλά ο επεξεργαστής Intel Core i5 θα πρέπει να είναι αρκετός για τους περισσότερους ανθρώπους. Το επόμενο βήμα προς τα πάνω της σκάλας είναι το i7 Surface Pro, το οποίο κοστίζει 1.599 δολάρια αλλά πρέπει να τρέχει λίγο πιο γρήγορα από το νεότερο iPad Pro.

Τι συμβαίνει με τα extras; Πόσο καλή είναι η εμφάνιση του Surface Pro σε σύγκριση με το iPad;

Ένα πράγμα που κάνει η Apple με μεγάλη επιτυχία είναι να ωθεί τα όρια της οθόνης. Όταν εισήγαγαν την οθόνη " Retina Display ", έφεραν επανάσταση στα pixel υψηλής πυκνότητας στις κινητές συσκευές μας. Τώρα τα περισσότερα smartphones και τα tablet είναι κρυστάλλινα.

Η Apple το έκανε και πάλι με το iPad Pro 9,7 ιντσών που κυκλοφόρησε το 2016. Η οθόνη "True Tone" προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων που υποστηρίζει Ultra HD. Αλλάζει επίσης τα χρώματα στην οθόνη με βάση τον περιβάλλοντα φωτισμό για να δώσει μια πιο ρεαλιστική αντίδραση κατά τη μετάβαση μεταξύ ηλιακού φωτός, εσωτερικού φωτισμού ή σκιάς. Και τα μοντέλα 2017 iPad Pro κάνουν αυτό το βήμα προς τα εμπρός με την εμφάνιση φωτεινότητας 600 νίκης, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι η οθόνη Pro μπορεί να εμφανίσει περισσότερο φως, με αποτέλεσμα καλύτερη εικόνα.

Τα μοντέλα iPad Pro 12,9-ιντσών και 10,5 ιντσών κερδίζουν εύκολα το βραβείο οθόνης, αλλά στην πραγματικότητα, πιθανότατα δεν θα το προσέξετε αν δεν κρατιέται δίπλα-δίπλα με το Surface Pro, το οποίο έχει πολύ καλή εμφάνιση .

Το iPad Pro έρχεται επίσης με ένα καλύτερο σύνολο φωτογραφικών μηχανών. Η φωτογραφική μηχανή του 7-megapixel του iPad είναι ελαφρώς καλύτερη από τη φωτογραφική μηχανή 5-megapixel της Surface, αλλά είναι η κάμερα που στρέφει προς τα πίσω και ορίζει πραγματικά το iPad Pro. Το Surface Pro διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή με οπίσθιο φωτισμό 8 megapixel, ικανή για λήψη βίντεο HD, ενώ τα μοντέλα 2017 iPad Pro διαθέτουν κάμερα 12-megapixel παρόμοια με αυτή που βρίσκεται στο iPhone 7. Είναι επίσης ικανή για λήψη βίντεο 4K.

Τι γίνεται με το πληκτρολόγιο και τη γραφίδα;

Ένα μεγάλο επίκεντρο των διαφημίσεων της Microsoft που δείχνει το Tablet Surface είναι το έξυπνο πληκτρολόγιο που συνδέεται με αυτό. Δυστυχώς, ενώ το πληκτρολόγιο συνδέει πολύ καλά με το Surface Pro, δεν έρχεται μαζί του. Και ενώ το Surface Pro 4 ήρθε με το Surface Pen, το 2017 Surface Pro δεν έρχεται με κανένα από αυτά τα αξεσουάρ.

Το περίεργο κομμάτι εδώ δεν είναι τόσο μεγάλο που το Surface Pro δεν έρχεται με πληκτρολόγιο ή γραφίδα, καθώς η Microsoft κάνει τόσο μεγάλη δουλειά να έχει αυτές τις επιλογές. Το iPad Pro διαθέτει επίσης ένα έξυπνο πληκτρολόγιο και το μολύβι της Apple , το οποίο είναι μια γραφίδα υψηλής τεχνολογίας. Κανένα από αυτά δεν έρχεται με το iPro Pro, αλλά παρόμοιο με το Surface Pro, μπορεί να κάνει εξαιρετικά αξεσουάρ.

Γενικά, θα πρότεινα να παραλείψετε το έξυπνο πληκτρολόγιο κατά την αρχική σας αγορά. Ίσως να εκπλαγείτε με το πόσο μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο οθόνης. Αν χρειάζεστε πολύ πληκτρολόγηση, τα έξυπνα πληκτρολόγια μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη, αλλά αν μπλοκάρει στην δαπάνη $ 150 για ένα πληκτρολόγιο, μην τα αγοράσετε. Τόσο το Surface Pro όσο και το iPad Pro θα λειτουργούν με τα περισσότερα πληκτρολόγια bluetooth .

Το ίδιο ισχύει και για τη γραφίδα. Ενώ οι καλλιτέχνες θα θέλουν να τις αγοράσουν αμέσως, οι περισσότεροι από εμάς θα βρουν μια φτηνή γραφίδα θα λειτουργήσει εξίσου καλά για τις μικρές ανάγκες μας.

Είναι το iPad Pro για την καλύτερη συμφωνία; Ή είναι το Surface Pro τελικά φθηνότερο;

Το iPad Pro 10.5-ιντσών ξεκινά από $ 649, το οποίο είναι $ 150 φθηνότερο από το Surface Pro entry level. Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακριβώς μια ομοιόμορφη σύγκριση. Το iPad Pro είναι πολύ πιο γρήγορα από το Intel Core m3 Surface Pro, αλλά το Surface Pro έχει μεγαλύτερη οθόνη 12,3 ιντσών.

Η πιο ακριβής σύγκριση είναι η Intel Core i5 Surface Pro με 8 GB μνήμης RAM και αποθήκευση 256 GB στο iPad Pro 12,9 ιντσών με αποθηκευτικό χώρο 256 GB. Το iPad Pro μπορεί να καταλήξει να είναι πιο γρήγορα και έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη, αλλά και οι δύο είναι πολύ κοντά στις προδιαγραφές ... εκτός από την τιμή. Το iPad Pro με αυτή τη διαμόρφωση κοστίζει 899 δολάρια, πράγμα που είναι μια αρκετά μεγάλη εξοικονόμηση σε σύγκριση με το $ 1299 Surface Pro.

Η Apple έχει από καιρό γνωστό ότι έχει μάλλον απότομες τιμές για τη γραμμή των φορητών υπολογιστών και των επιτραπέζιων υπολογιστών, αλλά το iPad έχει σταθερά μία από τις καλύτερες προσφορές στην τεχνολογία από τότε που κυκλοφόρησε. Κάθε απελευθέρωση φαίνεται να αυξάνει το επίπεδο απόδοσης σε έναν φορητό υπολογιστή και η τιμή παραμένει κάτω από τα $ 1000 για τα περισσότερα μοντέλα.

Ποια πρέπει να αγοράσω;

Εάν είστε ακόμα στο φράχτη, ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε μια επιλογή είναι να αποφασίσετε τι ψάχνετε πιο πάνω σε μια συσκευή. Εάν επιθυμείτε κυρίως ένα φορητό υπολογιστή, το Surface Pro 4 με το επιπρόσθετο έξυπνο πληκτρολόγιο θα προσφέρει τα πλεονεκτήματα ενός φορητού υπολογιστή (συμπεριλαμβανομένου του Windows) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως tablet. Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε κυρίως ένα δισκίο, το iPad Pro θα προσφέρει την απόλυτη καλύτερη εμπειρία tablet σε ένα πιο προσιτό κόστος. Και μπορείτε να περάσετε αυτές τις εξοικονομήσεις για την αγορά του έξυπνου πληκτρολογίου για να κάνει το iPad Pro ένα πολύ ικανό φορητό υπολογιστή επίσης.

Αλλά ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι τα Windows vs iOS. Ακόμα κι αν σας αρέσει η καλύτερη ασφάλεια και φθηνότερη τιμή για το iPad Pro, αν πρέπει να χρησιμοποιείτε απολύτως λογισμικό που λειτουργεί μόνο στα Windows, το Surface Pro είναι η μόνη επιλογή. Εάν η ανοικτή πρόσβαση σε αρχεία ή η σύνδεση μονάδων flash είναι μια μεγάλη υπόθεση, το Surface Pro κερδίζει. Αλλά αν δεν είστε συνδεδεμένοι με το λογισμικό Windows, το iPad Pro παρέχει περισσότερη ισχύ σε φθηνότερη τιμή, έχει καλύτερη οθόνη και διαθέτει ανώτερες κάμερες.