Επτά συνήθειες των πολύ αποτελεσματικών ερευνητών στο Web

Τρόπος επιτυχούς αναζήτησης στο Web

Παρόλο που υπήρξαν απίστευτες εξελίξεις στις μηχανές αναζήτησης και την τεχνολογία μηχανών αναζήτησης κατά την τελευταία δεκαετία, οι αναζητήσεις μας δεν είναι πάντα επιτυχείς. Στην πραγματικότητα, όλοι μας έχουμε βιώσει την απογοήτευση να μην βρούμε αυτό που ψάχνουμε, όσο σκληρά προσπαθούμε.

Ωστόσο, όλα δεν χάνονται. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα ερωτήματα αναζήτησης που θα κάνουν τις αναζητήσεις μας πιο στοχοθετημένες, πιο αποτελεσματικές και τελικά πιο επιτυχημένες. Όλες οι μέθοδοι που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο θα λειτουργήσουν σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης στον Ιστό.

Αποτελεσματική συνήθεια 1: Χρησιμοποιήστε στοχευμένες φράσεις

Όσο πιο συγκεκριμένο είναι το ερώτημά σας, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία πιθανόν να έχετε. Μετά από όλα, το "γιατί είναι το γαλάζιο του ουρανού" είναι ευκολότερο να κατανοηθεί από το "γαλάζιο ερώτημα". Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής ενός πιο συγκεκριμένου ερωτήματος, διαβάστε αυτό το άρθρο με τίτλο Αναζήτηση ειδικής φράσης .

Αποτελεσματική συνήθεια 2: Αναπτύξτε τους ορίζοντές σας αναζήτησης

Αποκτήστε τη συνήθεια να χρησιμοποιείτε μόνο μία μηχανή αναζήτησης για όλα. Είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή αναζήτησης για την πλειοψηφία των ερωτημάτων αναζήτησης στο Web - μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τη μηχανή αναζήτησης και να την χρησιμοποιήσετε με μεγαλύτερη επιτυχία μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, με όλες τις μεγάλες μηχανές αναζήτησης εκεί έξω, θα ήταν περιορισμένη η δυνατότητα αναζήτησης σας να δοκιμάσετε μόνο μία. Είναι έξυπνο να γνωρίσετε μερικές μηχανές αναζήτησης, καθώς οι αναζητήσεις σας θα είναι όχι μόνο πιο ενδιαφέρουσες αλλά πιο αποτελεσματικές καθώς θα μάθετε ποιες αναζητήσεις λειτουργούν καλύτερα σε ποιες μηχανές αναζήτησης. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης σε αυτό το άρθρο με τίτλο Οι πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Αποτελεσματική συνήθεια 3: Μάθετε λίγα τεχνάσματα αναζήτησης ιστού

Υπάρχουν μερικά τεχνάσματα αναζήτησης στο Web που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Δεν εμπλέκονται προγραμματισμός υπολογιστών που εμπλέκονται, μερικά απλά τεχνάσματα αναζήτησης στο Web που μπορούν να μετατρέψουν άμεσα τις αναζητήσεις σας από "blah" σε "wow!". Ελέγξτε τους σε αυτό το άρθρο με τίτλο Τα Top Ten Web Search Tricks που πρέπει να ξέρετε.

Αποτελεσματική συνήθεια 4: Χρησιμοποιήστε το χρόνο σας με σύνεση

Όσο περισσότερο περάσετε χρόνο ψάχνοντας κάτι, τόσο πιο απογοητευμένοι μπορείτε να πάρετε. Είναι αναπόφευκτο ότι μερικές φορές θα υπάρξει ένα ερώτημα αναζήτησης στο Web που δεν μπορεί εύκολα να λυθεί κάπου στους ορίζοντές σας - συμβαίνει σε όλους. Αντί να συνεχίσετε να δοκιμάζετε τις ίδιες μεθόδους αναζήτησης, δημιουργήστε δημιουργικό: δοκιμάστε μια άλλη μηχανή αναζήτησης, δοκιμάστε έναν άλλο τρόπο πλαισίωσης του ερωτήματος αναζήτησης κτλ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να αναζητήσετε για να κάνετε τα ερωτήματά σας πιο αποτελεσματικά. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε αυτό το άρθρο με τίτλο Πώς να λάβετε καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης .

Αποτελεσματική Συνήθεια 5: Μάθετε πώς λειτουργεί ο Ιστός

Εάν θέλετε κάτι να λειτουργήσει σωστά, πρέπει να διαβάσετε το εγχειρίδιο χρήσης. Ο Ιστός είναι ένα μεγάλο μέρος και υπάρχει μια πολύ καταπληκτική τεχνολογία και διεργασίες. Μπορεί να φαίνεται συντριπτική, αλλά είναι σημαντικό όταν αναπτύσσετε πιο αποτελεσματικές συνήθειες αναζήτησης στο Web για να μάθετε περισσότερα για το τι ξοδεύετε χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε αυτό το άρθρο με τίτλο Web Search for Beginners , καθώς και πώς ξεκίνησε το Διαδίκτυο; να κατανοήσουν από πού προέρχεται ο ιστός.

Αποτελεσματική συνήθεια 6: Μείνετε στην κορυφή των νέων Web Developments

Ο ιστός αλλάζει κάθε μέρα. Κάθε μέρα, ο ιστός γίνεται ένα μεγαλύτερο και καλύτερο μέρος, με περισσότερα να προσφέρει στον κόσμο. Ο Ιστός καθίσταται πλατφόρμα για όλα τα είδη των νέων εφευρέσεων και εργαλείων, συμπεριλαμβανομένου του Τι είναι τα Social Media .

Αποτελεσματική συνήθεια 7: Καλλιεργήστε μια αγάπη της ανακάλυψης

Δοκίμασε κάτι καινούργιο. Πολλοί ερευνητές στο Web έχουν κολλήσει σε μια διαδρομή, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους αναζήτησης ξανά και ξανά, την ίδια μηχανή αναζήτησης, που επισκέπτονται τους ίδιους ιστότοπους. Υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια ιστοσελίδες σε απευθείας σύνδεση, το καθένα με μοναδικές προσφορές, δυνατότητες και χρήσιμες υπηρεσίες που οι ερευνητές δεν θα μπορέσουν να βρουν αν δεν κοιτάξουν. Δοκιμάστε να διαβάσετε τις κορυφαίες πενήντα ιστότοποι που δεν γνωρίζετε σχετικά με το Ακόμη για να ξεκινήσετε.

Επτά συνήθειες των πολύ αποτελεσματικών αναζητούντες στο Web - Ξεκινήστε

Μια καλή συνήθεια είναι εύκολο να ξεκινήσετε. Πιάσε οποιαδήποτε από αυτές τις επτά αποτελεσματικές συνήθειες αναζήτησης στον ιστό σήμερα για να ξεκινήσει ένα πιο αποτελεσματικό και ευχάριστο ταξίδι αναζήτησης Ιστού.