Τα Top Ten Τεχνάσματα αναζήτησης στο Web όλοι πρέπει να ξέρουν

01 από 10

Αναζήτηση στο Web 101: Τα Top Ten Tricks Search στο Web

Ήταν ποτέ απογοητευμένοι με τα αποτελέσματα αναζήτησης στο Web; Σίγουρα, όλοι είμαστε εκεί! Για να αναζητήσετε τον Ιστό πιο αποτελεσματικά, υπάρχουν μερικές βασικές δεξιότητες που πρέπει να μάθετε για να κάνετε τις αναζητήσεις σας λιγότερο απογοητευτικές και πιο επιτυχείς. Σε αυτό το άρθρο, θα μεταβούμε στις δέκα πιο βασικές συντομεύσεις αναζήτησης στο Web, οι οποίες θα κάνουν τις αναζητήσεις σας πιο επιτυχείς φέρνοντας πίσω τα σχετικά αποτελέσματα την πρώτη φορά που τα χρησιμοποιείτε.

Αυτές είναι δοκιμασμένες και αληθινές μέθοδοι αναζήτησης ιστού που θα λειτουργήσουν σχεδόν σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης και κατάλογο. Εδώ είναι μερικές βασικές δεξιότητες αναζήτησης Ιστού που πρέπει να έχετε για να έχετε πραγματικά επιτυχημένες αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Όλες αυτές οι συμβουλές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων.

02 από 10

Χρησιμοποιήστε εισαγωγικά για να εντοπίσετε μια συγκεκριμένη φράση

Πιθανώς ένα από τα πράγματα νούμερο ένα που με έσωσε κάποια σοβαρή αναζήτηση στο Web με τα χρόνια είναι το πιο απλό - και αυτό ψάχνει για μια φράση με την τοποθέτηση σε εισαγωγικά.

Όταν χρησιμοποιείτε εισαγωγικά γύρω από μια φράση, λέτε στη μηχανή αναζήτησης να φέρει πίσω τις σελίδες που περιλαμβάνουν αυτούς τους όρους αναζήτησης ακριβώς όπως τις πληκτρολογήσατε με σειρά, εγγύτητα κλπ. Αυτή η συμβουλή λειτουργεί σχεδόν σε όλες τις μηχανές αναζήτησης και έχει μεγάλη επιτυχία φέρνοντας πίσω τα υπερ-επικεντρωμένα αποτελέσματα. Αν ψάχνετε για μια ακριβή φράση, βάλτε το σε εισαγωγικά. Διαφορετικά, θα επιστρέψετε με ένα τεράστιο άλμα των αποτελεσμάτων.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα: "μακρυμάλλης γάτες". Η αναζήτησή σας θα επανέλθει με αυτές τις τρεις λέξεις κοντά στο ένα το άλλο και με τη σειρά που εσείς θέλατε να είναι, αντί να διασκορπιστεί άγρια ​​σε σημείο μηδέν.

03 από 10

Χρησιμοποιήστε το Google για να κάνετε αναζήτηση εντός ενός ιστότοπου

Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να χρησιμοποιήσετε το εγγενές εργαλείο αναζήτησης ενός ιστότοπου για να βρείτε κάτι και δεν έχετε πετύχει, σίγουρα δεν είστε μόνοι σας! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να κάνετε αναζήτηση εντός ενός ιστότοπου και επειδή τα περισσότερα εργαλεία αναζήτησης ιστότοπου δεν είναι τόσο μεγάλα, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να βρείτε αυτό που ψάχνετε με ελάχιστη αναστάτωση. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βρείτε εύκολα αυτό που ψάχνετε. Απλά χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή στη γραμμή αναζήτησης της Google για να κάνετε αναζήτηση μέσα σε έναν ιστότοπο: τη λέξη "ιστότοπος", στη συνέχεια ένα τελεία και στη συνέχεια τη διεύθυνση URL του ιστότοπου που θέλετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση εντός. Για παράδειγμα; site: websearch.about.com "πώς να βρουν άτομα" που συνδέονται με το Google θα φέρει πίσω τα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο από αυτόν τον τομέα που σχετίζονται με την εύρεση ανθρώπων στο διαδίκτυο .

04 από 10

Βρείτε λέξεις μέσα σε μια διεύθυνση Web

Μπορείτε να αναζητήσετε σε μια διεύθυνση Web χρησιμοποιώντας την εντολή "inurl" μέσω Google. αυτό σας επιτρέπει να αναζητήσετε λέξεις εντός της διεύθυνσης URL ή Uniform Resource Locator. Αυτός είναι ένας ακόμη ενδιαφέρουσα τρόπος αναζήτησης στο Web και εύρεσης τοποθεσιών Web που ίσως δεν έχετε βρει απλά εισάγοντας σε μια λέξη ή φράση αναζήτησης. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βρείτε μόνο αποτελέσματα από ιστότοπους που έχουν τη λέξη "marshmellow" στη διεύθυνση URL τους, θα συνδέσετε αυτό το ερώτημα στη γραμμή αναζήτησης της Google: inurl: marshmellow. Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα περιέχουν μόνο ιστότοπους με αυτήν τη λέξη στη διεύθυνση URL τους.

05 από 10

Χρησιμοποιήστε τα βασικά μαθηματικά για να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης

Ένα άλλο τέχνασμα αναζήτησης Ιστού που είναι απατηλά απλό χρησιμοποιεί την προσθήκη και αφαίρεση για να κάνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης πιο συναφή. Τα βασικά μαθηματικά μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν στην αναζήτηση σας (οι καθηγητές σας πάντα σας είπαν ότι κάποια μέρα θα χρησιμοποιούσατε μαθηματικά στην πραγματική ζωή, σωστά;). Αυτό ονομάζεται αναζήτηση τύπου Boole και είναι μία από τις κατευθυντήριες αρχές πίσω από τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης πλαισιώνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Για παράδειγμα, ψάχνετε για τον Tom Ford, αλλά έχετε πολλά αποτελέσματα για τη Ford Motors. Εύκολο - απλώς συνδυάστε μερικά βασικά στοιχεία αναζήτησης στο Web για να λάβετε τα αποτελέσματά σας: οι μηχανές "tom ford". Τώρα τα αποτελέσματά σας θα επανέλθουν χωρίς όλα αυτά τα ενοχλητικά αποτελέσματα του αυτοκινήτου.

06 από 10

Περιορίστε τις αναζητήσεις σας σε συγκεκριμένο τομέα υψηλού επιπέδου

Εάν θέλετε να περιορίσετε τις αναζητήσεις σας σε έναν συγκεκριμένο τομέα , όπως .edu, .org, .gov και πολλά άλλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή site: για να το ολοκληρώσετε. Αυτό λειτουργεί στις πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε τις αναζητήσεις σας σε ένα πολύ ιδιαίτερο επίπεδο. Για παράδειγμα, λέτε ότι θέλατε μόνο να αναζητήσετε ιστότοπους που σχετίζονται με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για κάτι. Μπορείτε να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο σε κυβερνητικές τοποθεσίες απλά πληκτρολογώντας τον ιστότοπο: .gov "το ερώτημά μου". Αυτό θα φέρει αποτελέσματα μόνο από ιστότοπους που βρίσκονται στον τομέα υψηλού επιπέδου .gov.

07 από 10

Χρησιμοποιήστε περισσότερες από μία μηχανές αναζήτησης

Μην πέσετε στη διαδρομή χρησιμοποιώντας μια μηχανή αναζήτησης για όλες τις ανάγκες αναζήτησής σας. Κάθε μηχανή αναζήτησης επιστρέφει διαφορετικά αποτελέσματα . Επιπλέον, υπάρχουν πολλές μηχανές αναζήτησης που επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες θέσεις: παιχνίδια, blogs, βιβλία , φόρουμ κ.λπ. Όσο πιο άνετα είστε με μια μεγάλη ποικιλία μηχανών αναζήτησης, τόσο πιο επιτυχημένες θα είναι οι αναζητήσεις σας. Ελέγξτε αυτή τη λίστα των μηχανών αναζήτησης για μια μεγάλη ποικιλία από αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που ψάχνετε κάτι.

Είναι εύκολο να αποκρύψετε την επιφάνεια της αγαπημένης σας μηχανής αναζήτησης και να χρησιμοποιήσετε μόνο τα πιο χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης έχουν μια μεγάλη ποικιλία από προχωρημένες επιλογές αναζήτησης , εργαλεία και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες μόνο σε εκείνους τους αφοσιωμένους ερευνητές που έχουν το χρόνο να τις αναζητήσουν. Όλες αυτές οι επιλογές είναι προς όφελός σας - και μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τις αναζητήσεις σας πιο παραγωγικές.

Επιπλέον, αν ξεκινάτε να μαθαίνετε πώς να κάνετε αναζήτηση στον Ιστό, είναι εύκολο να κατακλύσετε μόνο την τεράστια ποσότητα πληροφοριών που έχετε στη διάθεσή σας, ειδικά αν ψάχνετε για κάτι πολύ συγκεκριμένο. Μην εγκαταλείπετε! Συνεχίστε να δοκιμάζετε και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέες μηχανές αναζήτησης, νέους συνδυασμούς φράσεων αναζήτησης στο Web, νέες τεχνικές αναζήτησης στο Web κ.λπ.

08 από 10

Βρείτε μια λέξη σε μια ιστοσελίδα

Πείτε ότι ψάχνετε για μια συγκεκριμένη ιδέα ή θέμα, ίσως το όνομα ενός ατόμου ή μια επιχείρηση ή μια συγκεκριμένη φράση . Συνδέστε την αναζήτησή σας στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης , κάντε κλικ σε μερικές σελίδες και περιηγηθείτε δυνατά στους τόνους περιεχομένου για να βρείτε αυτό που ψάχνετε. Σωστά?

Οχι απαραίτητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εξαιρετικά απλή συντόμευση αναζήτησης ιστού για να αναζητήσετε μια λέξη σε μια ιστοσελίδα και αυτό θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Ορίστε:

CTRL + F , στη συνέχεια πληκτρολογήστε τη λέξη που αναζητάτε στο κάτω μέρος του προγράμματος περιήγησης στο πεδίο αναζήτησης που εμφανίζεται. Είναι απλό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Web, σε οποιονδήποτε ιστότοπο.

09 από 10

Διεύρυνση του δικτύου με αναζήτηση μπαλαντέρ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρακτήρες "μπαλαντέρ" για να ρίξετε ένα ευρύτερο δίκτυο αναζήτησης στις περισσότερες μηχανές αναζήτησης και καταλόγους. Αυτοί οι χαρακτήρες μπαλαντέρ περιλαμβάνουν *, #, και; με τον αστερίσκο να είναι ο συνηθέστερος. Χρησιμοποιήστε τα μπαλαντέρ όταν θέλετε να διευρύνετε την αναζήτησή σας. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για περιοχές που συζητούν φορτηγά, μην ψάξετε για το φορτηγό, αναζητήστε φορτηγό *. Αυτό θα επιστρέψει σελίδες που περιέχουν τη λέξη "φορτηγό" καθώς και σελίδες που περιέχουν "φορτηγά", "φορτηγά", "λάτρεις των φορτηγών", "βιομηχανία φορτηγών" κ.ο.κ.

10 από 10

Να είστε συγκεκριμένοι

Όσο πιο περιορισμένη μπορείτε να κάνετε τις αναζητήσεις σας στο Web από την αρχή, τόσο πιο επιτυχημένη θα είναι η αναζήτηση στο Web σας συνήθως. Για παράδειγμα, εάν αναζητούσατε "καφέ", θα έχετε περισσότερα αποτελέσματα πίσω απ 'ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, αν το μειώσετε σε "καβουρδισμένο καφέ Arabica στο Ντιτρόιτ Μίτσιγκαν", θα είχατε μεγαλύτερη επιτυχία.