Πώς είναι διαφορετικά τα 4G και 5G;

5G θα είναι πάνω από 10 φορές ταχύτερα από 4G!

Το 5G είναι το νεότερο, αλλά προς το παρόν που θα κυκλοφορήσει, κινητό δίκτυο που θα αντικαταστήσει τελικά την τρέχουσα τεχνολογία 4G , παρέχοντας αρκετές βελτιώσεις στην ταχύτητα, την κάλυψη και την αξιοπιστία.

Η κύρια εστίαση και ο λόγος για την ανάγκη αναβαθμισμένου δικτύου είναι να υποστηρίξει τον αυξανόμενο αριθμό συσκευών που απαιτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο, πολλοί από τους οποίους απαιτούν τόσο μεγάλο εύρος ζώνης ώστε να λειτουργούν κανονικά, ώστε η 4G απλά να μην το κόβει πια.

Το 5G θα χρησιμοποιεί διαφορετικά είδη κεραιών, θα λειτουργεί σε διαφορετικές συχνότητες ραδιοσυχνοτήτων, θα συνδέει πολλές άλλες συσκευές στο διαδίκτυο, θα ελαχιστοποιεί καθυστερήσεις και θα παρέχει εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες.

Το 5G λειτουργεί διαφορετικά από 4G

Ένας νέος τύπος δικτύου κινητής τηλεφωνίας δεν θα ήταν καινούργιος αν δεν ήταν κατά κάποιον τρόπο ουσιαστικά διαφορετικό από τα υπάρχοντα. Μια θεμελιώδης διαφορά είναι η χρήση από τις 5G των μοναδικών ραδιοσυχνοτήτων για την επίτευξη των δυνατοτήτων των δικτύων 4G.

Το ραδιοφάσμα χωρίζεται σε ζώνες, το καθένα με μοναδικά χαρακτηριστικά καθώς ανεβαίνετε σε υψηλότερες συχνότητες. Τα δίκτυα 4G χρησιμοποιούν συχνότητες κάτω των 6 GHz, αλλά το 5G πιθανότατα θα χρησιμοποιεί εξαιρετικά υψηλές συχνότητες στην περιοχή των 30 GHz έως 300 GHz.

Αυτές οι υψηλές συχνότητες είναι εξαιρετικές για πολλούς λόγους, ένα από τα σημαντικότερα είναι ότι υποστηρίζουν μια τεράστια χωρητικότητα για ταχείες πληροφορίες. Όχι μόνο είναι λιγότερο γεμάτοι με υπάρχοντα κυψελοειδή δεδομένα και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την αύξηση των απαιτήσεων σχετικά με το εύρος ζώνης, είναι επίσης πολύ κατευθυντικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν δίπλα σε άλλα ασύρματα σήματα χωρίς να προκαλούν παρεμβολές.

Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από τους πύργους των 4G που πυροδοτούν τα δεδομένα σε όλες τις κατευθύνσεις, ενδεχομένως σπαταλώντας τόσο ενέργεια όσο και ισχύ για να εκπέμπουν ραδιοκύματα σε τοποθεσίες που δεν ζητούν ακόμη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Το 5G χρησιμοποιεί επίσης βραχύτερα μήκη κύματος, πράγμα που σημαίνει ότι οι κεραίες μπορούν να είναι πολύ μικρότερες από τις υπάρχουσες κεραίες ενώ παράλληλα παρέχουν ακριβή κατευθυντικό έλεγχο. Δεδομένου ότι ένας σταθμός βάσης μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη πιο κατευθυντικές κεραίες, σημαίνει ότι η 5G θα υποστηρίξει πάνω από 1.000 συσκευές ανά μέτρο από ό, τι υποστηρίζεται από το 4G.

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα δίκτυα 5G θα μπορούν να μεταδίδουν εξαιρετικά γρήγορα δεδομένα σε πολύ περισσότερους χρήστες, με μεγάλη ακρίβεια και μικρή καθυστέρηση.

Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις εξαιρετικά υψηλές συχνότητες λειτουργούν μόνο αν υπάρχει μια σαφής, άμεση οπτική επαφή μεταξύ της κεραίας και της συσκευής που λαμβάνει το σήμα. Επιπλέον, ορισμένες από αυτές τις υψηλές συχνότητες απορροφώνται εύκολα από την υγρασία, τη βροχή και άλλα αντικείμενα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ταξιδεύουν μέχρι τώρα.

Είναι για αυτούς τους λόγους που μπορούμε να περιμένουμε πολλές στρατηγικά τοποθετημένες κεραίες για να υποστηρίξουν 5G, είτε πραγματικά μικρές σε κάθε δωμάτιο ή κτίριο που το χρειάζονται είτε μεγάλες τοποθετημένες σε όλη την πόλη. ίσως και οι δύο. Θα υπάρχουν επίσης πολλοί επαναλαμβανόμενοι σταθμοί για να ωθήσουν τα ραδιοκύματα όσο είναι δυνατόν για να παρέχουν υποστήριξη 5G μεγάλης εμβέλειας.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ των 5G και 4G είναι ότι τα δίκτυα 5G θα κατανοήσουν ευκολότερα τον τύπο των δεδομένων που ζητούνται και θα μπορούν να αλλάξουν σε κατάσταση χαμηλότερης ισχύος όταν δεν χρησιμοποιούνται ή όταν παρέχουν χαμηλές τιμές σε συγκεκριμένες συσκευές, λειτουργία υψηλότερης ισχύος για πράγματα όπως η ροή βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Το 5G είναι πολύ γρηγορότερο από 4G

Το εύρος ζώνης αναφέρεται στην ποσότητα των δεδομένων που μπορούν να μεταφερθούν (μεταφορτωμένα ή μεταφορτωμένα) μέσω ενός δικτύου σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι υπό ιδανικές συνθήκες, όταν υπάρχουν πολύ λίγες, αν υπάρχουν άλλες συσκευές ή παρεμβολές, επηρεάζουν την ταχύτητα, μια συσκευή θα μπορούσε θεωρητικά να βιώσει τις γνωστές ως μέγιστες ταχύτητες .

Από την προοπτική μέγιστης ταχύτητας, το 5G είναι 20 φορές ταχύτερο από το 4G . Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου που χρειάστηκε να κατεβάσετε μόνο ένα κομμάτι δεδομένων με 4G (όπως μια ταινία), το ίδιο θα μπορούσε να έχει γίνει λήψη 20 φορές σε ένα δίκτυο 5G. Κοιτάζοντας το με άλλο τρόπο: θα μπορούσατε να κατεβάσετε σχεδόν 10 ταινίες πριν 4G θα μπορούσε να παραδώσει ακόμη και το πρώτο μισό του ένα!

Το 5G έχει μέγιστη ταχύτητα λήψης 20 Gb / s ενώ η 4G είναι μόλις 1 Gb / s. Αυτοί οι αριθμοί αναφέρονται σε συσκευές που δεν κινούνται, όπως σε μια εγκατάσταση σταθερής ασύρματης πρόσβασης (FWA) όπου υπάρχει άμεση ασύρματη σύνδεση μεταξύ του πύργου και της συσκευής του χρήστη. Οι ταχύτητες ποικίλλουν μόλις αρχίσετε να κινούνται, όπως σε ένα αυτοκίνητο ή τρένο.

Ωστόσο, αυτά συνήθως δεν αναφέρονται ως οι "κανονικές" ταχύτητες που αντιμετωπίζουν οι συσκευές, καθώς συχνά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το εύρος ζώνης. Αντ 'αυτού, είναι πιο σημαντικό να εξετάσουμε τις ρεαλιστικές ταχύτητες ή το μέσο εύρος ζώνης που μετράται.

5G δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, οπότε δεν μπορούμε να σχολιάσουμε εμπειρίες πραγματικού κόσμου, αλλά έχει εκτιμηθεί ότι το 5G θα παρέχει ελάχιστες ταχύτητες λήψης καθημερινών 100 Mb / s. Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που επηρεάζουν την ταχύτητα, αλλά τα δίκτυα 4G δείχνουν συχνά κατά μέσο όρο λιγότερα από 10 Mb / s, τα οποία θα πρέπει να κάνουν το 5G τουλάχιστον 10 φορές ταχύτερο από το 4G στον πραγματικό κόσμο.

Τι μπορεί να κάνει το 5G αυτό το 4G;

Δεδομένων των έντονων διαφορών ως προς τον τρόπο με τον οποίο εκτελούν, είναι σαφές ότι το 5G θα ανοίξει ένα νέο δρόμο για το μέλλον για τις κινητές συσκευές και την επικοινωνία, αλλά τι σημαίνει αυτό πραγματικά για εσάς;

5G θα σας επιτρέπουν ακόμα να στέλνετε μηνύματα κειμένου, να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις, να περιηγείστε στο διαδίκτυο και να κάνετε streaming βίντεο. Στην πραγματικότητα, τίποτα που κάνετε επί του παρόντος στο τηλέφωνό σας, σε σχέση με το διαδίκτυο, θα απομακρυνθεί όταν είστε στο 5G - θα βελτιωθούν μόνο.

Οι ιστότοποι θα φορτωθούν γρηγορότερα, τα βίντεο που έχουν ξεκινήσει αυτόματα, θα φορτωθούν ακόμα πιο γρήγορα, τα online παιχνίδια για πολλούς παίκτες θα σταματήσουν, θα δείτε ένα ομαλό και ρεαλιστικό βίντεο όταν χρησιμοποιείτε το Skype ή το FaceTime κ.λπ.

5G μπορεί να είναι ακόμη και τόσο γρήγορα, ώστε ό, τι κάνετε στο διαδίκτυο τώρα που φαίνεται σχετικά γρήγορο θα φαίνεται να είναι στιγμιαία.

Εάν καταλήξετε να χρησιμοποιείτε το σπίτι 5G για να αντικαταστήσετε το καλώδιο σας , θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να συνδέσετε περισσότερες από τις συσκευές σας στο διαδίκτυο ταυτόχρονα χωρίς προβλήματα εύρους ζώνης. Ορισμένες συνδέσεις στο διαδίκτυο στο σπίτι είναι τόσο αργές ώστε απλά δεν υποστηρίζουν όλες τις νέες διασυνδεδεμένες τεχνολογίες που εξέρχονται αυτές τις μέρες.

5G στο σπίτι θα σας επιτρέψει να συνδέσετε το smartphone σας, τον ασύρματο θερμοστάτη, την κονσόλα παιχνιδιών, τα έξυπνα κουμπιά πόρτας, τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας , τις ασύρματες κάμερες ασφαλείας και τον φορητό υπολογιστή στον ίδιο δρομολογητή, χωρίς να ανησυχείτε ότι θα σταματήσουν να εργάζονται όταν είναι όλοι Την ίδια στιγμή.

Όπου η 4G θα αποτύχει να παράσχει όλες τις ανάγκες σε δεδομένα σε έναν αυξανόμενο αριθμό κινητών συσκευών, η 5G θα ανοίξει τους αεραγωγούς για περισσότερες τεχνολογίες όπως το smart light, τα ασύρματα αισθητήρια, τα κινητά φορητά και η επικοινωνία αυτοκινήτου.

Τα οχήματα που λαμβάνουν δεδομένα GPS και άλλες οδηγίες που τους βοηθούν να πλοηγηθούν στο δρόμο, όπως ενημερώσεις λογισμικού ή ειδοποιήσεις κυκλοφορίας και άλλα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, απαιτούν γρήγορο internet για να είναι πάντα στην κορυφή - δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να υποστηρίζονται από τα υπάρχοντα δίκτυα 4G.

Δεδομένου ότι η 5G μπορεί να μεταφέρει δεδομένα πολύ ταχύτερα από τα δίκτυα 4G, δεν είναι εκτός του πεδίου της δυνατότητας να περιμένουμε να δούμε περισσότερες ακατέργαστες, μη συμπιεσμένες μεταφορές δεδομένων. Αυτό που θα κάνει τελικά είναι να επιτρέψει ακόμα πιο γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες, αφού δεν χρειάζεται να είναι ασυμπίεστη πριν χρησιμοποιηθούν.

Πότε θα βγει 5G;

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δίκτυο 5G ακόμα, επειδή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση δοκιμών και ανάπτυξης και 5G τηλέφωνα δεν έχουν χτυπήσει ακόμη και την mainstream.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας για το 5G δεν έχει τεθεί σε πέτρα για κάθε πάροχο ή χώρα, αλλά οι περισσότεροι αναζητούν απελευθέρωση του 2020. Δείτε πότε είναι 5G που έρχεται στις ΗΠΑ; και 5G Διαθεσιμότητα σε όλο τον κόσμο για συγκεκριμένες πληροφορίες.