Χρησιμοποιώντας το Blog Syndication για να μεγαλώσετε το Blog σας

Κατανοήστε τη διαφορά στους τύπους συλλογής ιστολογίων πριν ξεκινήσετε

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συνενώσετε το περιεχόμενο του ιστολογίου σας σε μια προσπάθεια να αυξήσετε την έκθεση και την επισκεψιμότητα του ιστολογίου σας. Ωστόσο, αυτές οι τρεις μέθοδοι syndication είναι εντελώς διαφορετικές. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε τους στόχους του ιστολογίου σας προτού να βουτήξετε σε syndication blog για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή μέθοδο που θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε τους στόχους σας.

Ελεύθερη ή αποκλεισμένη συνένωση ιστολογίου

PhotoAlto / Eric Audras / Οργανισμός PhotoAlto Συλλογές RF / Getty Images

Οι μπλόγκερ δεν λαμβάνουν χρήματα όταν συνενώνουν το περιεχόμενο του ιστολογίου τους μέσω μιας δωρεάν υπηρεσίας συνδιαλλαγής, όπως το PaidContent ή το SeekingAlpha (για τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία). Οι μπλόγκερ έχουν απλώς την ευκαιρία να αναδημοσιεύσουν τις θέσεις τους ή τα άρθρα τους σε αυτές τις ιστοσελίδες χωρίς καμία πληρωμή με την ελπίδα ότι η πρόσθετη έκθεση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα ιστολόγιά τους καθιστώντας τα blog τους πιο ελκυστικά για τους διαφημιστές και άλλες ευκαιρίες δημιουργίας εσόδων.

Διαφημισμένο Blog Blog

Οι ιστολόγοι αποκτούν ένα ποσοστό διαφημιστικών εσόδων που προέρχονται από το κοινοπρακτικό τους περιεχόμενο, το οποίο τυπικά (αλλά όχι πάντα) επαναδημοσιεύεται στο διαδίκτυο. Το BlogBurst είναι ένα παράδειγμα συνδικαλιστή ιστολογίου που προσφέρει ευκαιρίες συνδικαλιστικής προβολής που υποστηρίζονται από διαφημίσεις στους κορυφαίους bloggers που χρησιμοποιούν σύστημα ανταμοιβής βάσει απόδοσης. Οι περισσότεροι μπλόγκερ δεν κερδίζουν χρήματα από τη syndication του BlogBurst, αλλά επωφελούνται από την αυξημένη έκθεση.

Συνδεδεμένη άδεια blog

Οι μπλόγκερ καταβάλλουν δικαιώματα εκμετάλλευσης όταν έχουν πρόσβαση τα περιεχόμενα τους από τους τελικούς χρήστες. Οι συνδικαλιστές με άδεια χρήσης συνήθως συνεργάζονται με τους κορυφαίους διανομείς περιεχομένου και παρέχουν περιεχόμενο σε κλειστά συστήματα, όπως οι εταιρικές βιβλιοθήκες, αντί να αναδημοσιεύουν το περιεχόμενο στο διαδίκτυο, όπως κάνουν οι περισσότεροι συνδικαλιστές που υποστηρίζουν τη διαφήμιση. Ως εκ τούτου, οι συνδικαλιστές με άδεια χρήσης έχουν συνήθως πιο αυστηρή διαδικασία έγκρισης και δεν αποδέχονται όλα τα blogs για syndication. Οι μπλόγκερ επωφελούνται επίσης από την έκθεση σε ακροατήρια που ενδεχομένως δεν φτάνουν μόνοι τους. Το Newstex είναι ένα παράδειγμα ενός συνδικαλιστή blog με άδεια χρήσης.