Πώς να δημιουργήσετε ένα δωρεάν ιστολόγιο στο Διαδίκτυο

Η δημιουργία ενός ιστολογίου μπορεί να σας φανεί δύσκολο έργο και ίσως να μην ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Αλήθεια είναι ότι είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα blog, και μπορείτε ακόμη και να κάνετε ένα απόλυτα δωρεάν.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωρεάν ιστολόγιο σε μια κανονική διεύθυνση URL. Αντίθετα, πρέπει να υπάρχει σε μια πλατφόρμα που δίνει δωρεάν χώρο στο blog.

Για παράδειγμα, αν το example.com δίνει δωρεάν blogs, μπορεί να σας δώσει μια διεύθυνση URL που να λέει . example.com . Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας ελεύθερο ιστότοπο ή blog όπως το myblogisgreat.org .

Για να δημιουργήσετε το δικό σας δωρεάν blog σε λιγότερο από μία ώρα, ακολουθήστε τις απλές συμβουλές παρακάτω.

Αποφασίστε σχετικά με μια πλατφόρμα Blogging

Η πλατφόρμα μέσω της οποίας το blog θα καθορίσει τη διεύθυνση URL του ιστολογίου σας. Για παράδειγμα, αν μπορέσατε να δημιουργήσετε ένα blog, μπορεί να έχει μια διεύθυνση URL όπως myblog. .

Κοιτάξτε μέσα από αυτή τη λίστα πλατφόρμες blogging για μερικές δημοφιλείς επιλογές. Αν δεν είστε υπερβολικά εξειδικευμένοι ή εξειδικευμένοι και δεν ενδιαφέρονται πολύ για την αναθεώρηση όλων των επιλογών που υπάρχουν, τότε μπορείτε απλά να πηδήσετε απευθείας με μια δωρεάν πλατφόρμα blogging όπως Blogger ή WordPress.com.

Ορισμένες άλλες πλατφόρμες blogging περιλαμβάνουν το Yola, το WIX, το Contentful, το Medium και το LiveJournal.

Εάν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα blog, ίσως θελήσετε να διαβάσετε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις για να αναρωτηθείτε πριν δεσμευθείτε σε ένα.

Εγγραφείτε για έναν λογαριασμό

Εάν γνωρίζετε την πλατφόρμα blog που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, προχωρήστε και τρέξτε στη διαδικασία εγγραφής για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό χρήστη και να επιλέξετε ένα όνομα για το ιστολόγιό σας. Υπάρχει κάτι περισσότερο για την επιλογή ενός ονόματος τομέα παρακάτω, εάν θέλετε βοήθεια με αυτό.

Δεδομένου ότι το Blogger και το WordPress.com είναι και τα δύο δωρεάν, διαβάστε το σεμινάριο μας για το πώς να ξεκινήσετε ένα δωρεάν blog με το Blogger.com ή πώς να ξεκινήσετε ένα δωρεάν blog με το Wordpress.com για να μάθετε τις λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργία ενός ιστολογίου σε μία από αυτές τις πλατφόρμες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία ενός ιστολογίου

Αν και δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολλά για την προσαρμογή για να ξεκινήσετε το blogging, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν χρειάζεστε καθοδήγηση.