Πώς να ξεκινήσετε ένα δωρεάν ιστολόγιο στο Blogger.com

Η εκκίνηση ενός ιστολογίου είναι ευκολότερη από ό, τι νομίζετε με το Blogger

Εάν έχετε από καιρό ήθελε να ξεκινήσετε ένα blog αλλά εκφοβίσατε από τη διαδικασία, να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι. Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε το πόδι σας στην πόρτα είναι να δημοσιεύσετε το πρώτο σας blog με μια από τις δωρεάν υπηρεσίες που υπάρχουν ακριβώς για ανθρώπους όπως εσάς-newbies στη blogosphere. Ο δωρεάν ιστότοπος της Google για τη δημοσίευση ιστολογίων Blogger είναι μια τέτοια υπηρεσία.

Πριν να εγγραφείτε για ένα νέο ιστολόγιο στο Blogger.com, δώστε σκεπτόμενο σε τι είδους θέματα σχεδιάζετε να καλύψετε στο ιστολόγιό σας. Ένα από τα πρώτα πράγματα που ζητάτε είναι το όνομα του blog. Το όνομα είναι σημαντικό επειδή μπορεί να προσελκύσει αναγνώστες στο ιστολόγιό σας. Θα πρέπει να είναι μοναδικό - το Blogger θα σας ενημερώσει αν δεν είναι εύκολο να το θυμηθείτε και σχετίζεται με το κύριο θέμα σας.

01 από 07

Ξεκίνα

Σε ένα πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή, μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Blogger.com και κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου ιστολογίου για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εκκίνησης του νέου σας ιστολογίου Blogger.com.

02 του 07

Δημιουργία ή Σύνδεση με Λογαριασμό Google

Αν δεν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας Google, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τα στοιχεία σύνδεσης σας στο Google. Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό Google, ακολουθήστε τις υποδείξεις για να δημιουργήσετε ένα.

03 του 07

Εισαγάγετε το όνομα του ιστολογίου σας στην οθόνη Δημιουργία νέου ιστολογίου

Καταχωρίστε το όνομα που έχετε επιλέξει για το ιστολόγιό σας και εισαγάγετε τη διεύθυνση που θα προηγηθεί του .blogspot.com στη διεύθυνση URL του νέου σας ιστολογίου στα πεδία που παρέχονται.

Για παράδειγμα: Εισάγετε το Νέο μου Blog στο πεδίο Τίτλος και mynewblog.blogspot.com στο πεδίο Διεύθυνση . Αν η διεύθυνση που εισάγετε δεν είναι διαθέσιμη, η φόρμα θα σας ζητήσει μια διαφορετική, παρόμοια διεύθυνση.

Μπορείτε να προσθέσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα αργότερα. Ένας προσαρμοσμένος τομέας αντικαθιστά το .blogspot.com στη διεύθυνση URL του νέου σας ιστολογίου.

04 του 07

Επιλέξτε ένα Θέμα

Στην ίδια οθόνη, επιλέξτε ένα θέμα για το νέο σας ιστολόγιο. Τα θέματα απεικονίζονται στην οθόνη. Μετακινηθείτε στη λίστα και επιλέξτε ένα για να δημιουργήσετε ακριβώς το ιστολόγιο. Θα μπορείτε να περιηγείστε σε πολλά επιπλέον θέματα και αργότερα να προσαρμόσετε το ιστολόγιο.

Κάντε κλικ στο θέμα που προτιμάτε και κάντε κλικ στο Δημιουργία ιστολογίου! κουμπί.

05 του 07

Προσφορά για προαιρετικό εξατομικευμένο τομέα

Ενδέχεται να σας ζητηθεί να βρείτε αμέσως ένα εξατομικευμένο όνομα τομέα για το νέο σας ιστολόγιο. Αν θέλετε να το κάνετε αυτό, μετακινηθείτε στη λίστα των προτεινόμενων τομέων, δείτε την τιμή ανά έτος και κάντε την επιλογή σας. Διαφορετικά, παραλείψτε αυτήν την επιλογή.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα εξατομικευμένο όνομα τομέα για το νέο σας ιστολόγιο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν .blogspot.com επ 'αόριστον.

06 του 07

Γράψτε την πρώτη σας δημοσίευση

Τώρα είστε έτοιμοι να γράψετε την πρώτη σας δημοσίευση στο blog στο νέο σας ιστολόγιο στο Blogger.com. Μην εκφοβίζεστε από την κενή οθόνη.

Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέας ανάρτησης για να ξεκινήσετε. Πληκτρολογήστε ένα σύντομο μήνυμα στο πεδίο και κάντε κλικ στο κουμπί Προεπισκόπηση στο επάνω μέρος της οθόνης για να δείτε ποια θα είναι η ανάρτησή σας στο θέμα που επιλέξατε. Η Προεπισκόπηση φορτώνει σε μια νέα καρτέλα, αλλά αυτή η ενέργεια δεν δημοσιεύει τη δημοσίευση.

Η προεπισκόπηση μπορεί να φαίνεται ακριβώς όπως θέλετε, ή ίσως να θέλετε να κάνετε κάτι μεγαλύτερο ή πιο τολμηρό για να τραβήξετε την προσοχή. Αυτό συμβαίνει με τη μορφοποίηση. Κλείστε την καρτέλα Προεπισκόπηση και επιστρέψτε στην καρτέλα όπου συνθέτετε τη δημοσίευσή σας.

07 του 07

Σχετικά με τη μορφοποίηση

Δεν χρειάζεται να κάνετε οποιαδήποτε φανταχτερή μορφοποίηση, αλλά κοιτάξτε τα εικονίδια σε μια σειρά στο επάνω μέρος της οθόνης. Αντιπροσωπεύουν τις δυνατότητες μορφοποίησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην ανάρτησή σας στο blog σας. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από κάθε ένα για να εξηγήσετε τι κάνει. Όπως μπορείτε να περιμένετε να έχετε τις τυποποιημένες μορφές για κείμενο που περιέχουν έντονους, πλάγιους και υπογραμμισμένους τύπους, επιλογές γραμματοσειράς και μέγεθος γραμματοσειράς και επιλογές ευθυγράμμισης. Απλά επισημάνετε μια λέξη ή τμήμα του κειμένου και κάντε κλικ στο κουμπί που θέλετε.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συνδέσμους, εικόνες, βίντεο και emojis ή να αλλάξετε το χρώμα φόντου. Χρησιμοποιήστε τα - απλά όχι όλα! - για να προσαρμόσετε την ανάρτησή σας. Πειραματιστείτε μαζί τους για λίγο και κάντε κλικ στην επιλογή Προεπισκόπηση για να δείτε πώς εμφανίζονται τα πράγματα.

Τίποτα δεν αποθηκεύεται μέχρι να κάνετε κλικ στο κουμπί Δημοσίευση στο επάνω μέρος της οθόνης (ή κάτω από την προεπισκόπηση στην οθόνη Προεπισκόπηση).

Κάντε κλικ στο κουμπί Δημοσίευση . Έχετε ξεκινήσει το νέο σας blog. Συγχαρητήρια!