Αντιμετώπιση προβλημάτων ενός φορτιστή μπαταρίας κάμερας

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να διορθώσετε προβλήματα με φορτιστές μπαταριών και μετασχηματιστές AC για κάμερες

Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας της φωτογραφικής μηχανής είναι ένα από τα πλήκτρα για την αποφυγή πολλών κοινών προβλημάτων κάμερας. Ωστόσο, τι πρέπει να κάνετε εάν ο φορτιστής της μπαταρίας ή ο μετασχηματιστής AC προκαλεί προβλήματα; Η αντιμετώπιση προβλημάτων με έναν φορτιστή μπαταρίας κάμερας δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται, ειδικά με τις συμβουλές που αναφέρονται παρακάτω. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Οποιεσδήποτε ζημιές με ηλεκτρικό ρεύμα, μπαταρίες και φορτιστές μπαταριών που έχουν βλάβη ή σπασμένα μετασχηματιστές AC θα μπορούσαν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα ή πυρκαγιά. Ντροπαλός για τα θέματα αυτά, θα μπορούσε να προκαλέσει μια υπερβολική ισχύ για να χτυπήσει τη φωτογραφική μηχανή σας, μειώνοντας τα ηλεκτρονικά.

Πριν όμως πετάξετε τον φορτιστή μπαταρίας, μπορείτε να προσπαθήσετε να το διορθώσετε με ασφάλεια . Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να δώσετε στους εαυτούς σας περισσότερες πιθανότητες να εντοπίσετε τους φορτιστές μπαταριών ή τους προσαρμογείς AC για την κάμερά σας.

Διάγνωση του προβλήματος

Πώς λοιπόν ξέρετε αν έχετε φορτιστή μπαταρίας ή προσαρμογέα εναλλασσόμενου ρεύματος που λειτουργεί δυσλειτουργικά; Αν η μπαταρία σας δεν φορτίζει σωστά, θα μπορούσε να υποδείξει κάποιο πρόβλημα με το φορτιστή, αν και είναι πιο πιθανό η μπαταρία να χρειάζεται να αντιμετωπίσει προβλήματα . Αν το πρόβλημα βρίσκεται με το φορτιστή, μπορεί να μυρίσετε μια οσμή από την καύση πλαστικού όταν η μονάδα είναι συνδεδεμένη ή μπορεί να δείτε ένα φυσικό πρόβλημα με τη μονάδα. Λάβετε υπόψη ότι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το φορτιστή μπορεί να έχει λίγο παράξενη μυρωδιά, αλλά θα πρέπει να διαχέεται γρήγορα και να μην επαναλαμβάνεται σε άλλες χρήσεις του φορτιστή.

Μονή ακολουθία φόρτισης

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε έναν φορτιστή μπαταρίας που παρουσιάζει δυσλειτουργία, αν οι ενδεικτικές λυχνίες στη μονάδα φαίνεται να συμπεριφέρονται παραδόξως. Ελέγξτε τον οδηγό χρήσης της φωτογραφικής μηχανής για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμπεριφοράς των λαμπτήρων ενδεικτικής λυχνίας για διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του χρώματος των λαμπτήρων και αν αναβοσβήνουν ή παραμένουν σταθερά φωτισμένοι. Αν έχετε φορτιστή μπαταρίας που δεν λειτουργεί σωστά, αποσυνδέστε τον αμέσως από τον τοίχο. Μην προσπαθήσετε να φορτίσετε την μπαταρία ή να συνδέσετε την κάμερα εάν υποψιάζεστε ότι ο φορτιστής μπαταρίας ή ο μετασχηματιστής εναλλασσόμενου ρεύματος για τη φωτογραφική μηχανή σας ενδέχεται να παρουσιάζουν δυσλειτουργίες. Ακριβώς δεν αξίζει τον κίνδυνο.

Μελετήστε τη Συνθήκη του Φορτιστή

Πριν δοκιμάσετε τεχνικές αντιμετώπισης προβλημάτων, εξετάστε προσεκτικά τη φυσική κατάσταση της μονάδας. Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια δεν έχουν ρωγμές ή τρυπήματα σε αυτά, επιτρέποντάς σας να δείτε τις μεταλλικές καλωδιώσεις μέσα. Ελέγξτε τις μεταλλικές επαφές για τυχόν ακαθαρσίες ή γρατζουνιές. Οι βαθιές γρατζουνιές στα σκληρά πλαστικά μέρη μπορεί να είναι επικίνδυνες. Μην χρησιμοποιείτε φορτιστή ή μετασχηματιστή εναλλασσόμενου ρεύματος που παρουσιάζει βλάβη, είτε στη συσκευασία είτε στο καλώδιο τροφοδοσίας. Αυτή η ζημιά μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Χρησιμοποιήστε μόνο εγκεκριμένες μπαταρίες

Οι φορτιστές μπαταριών είναι συνήθως σχεδιασμένοι για συγκεκριμένο τύπο μπαταρίας ή μπαταρίας. Δεν θέλετε να προσπαθήσετε να φορτίσετε μια μπαταρία στο φορτιστή σας που δεν είναι ειδικά εγκεκριμένη για να λειτουργήσει με αυτόν τον φορτιστή ή υπάρχει κίνδυνος εκκίνησης πυρκαγιάς ή βραχυκύκλωσης της μπαταρίας .

Γνωρίστε τι σημαίνουν τα φώτα

Οι περισσότεροι φορτιστές μπαταριών χρησιμοποιούν μια σειρά φώτων ή λαμπτήρων για να σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας. Με τις περισσότερες φωτογραφικές μηχανές, μια πορτοκαλί, κίτρινη ή κόκκινη λυχνία υποδεικνύει μια μπαταρία που φορτίζει αυτήν τη στιγμή. Ένα μπλε ή πράσινο φως συνήθως σημαίνει ότι η μπαταρία φορτίζεται. Ένα φως που αναβοσβήνει δείχνει μερικές φορές ένα σφάλμα φόρτισης. άλλες φορές, δείχνει μια μπαταρία που εξακολουθεί να φορτίζει. Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήσης για να μάθετε τους διάφορους κωδικούς φωτισμού. Ορισμένες μπαταρίες μπορεί να καταστραφούν ή να χάσουν την ικανότητά τους να κατέχουν φόρτιση 100% εάν η διαδικασία φόρτισης διακοπεί πριν ολοκληρωθεί η φόρτιση της μπαταρίας , έτσι δεν θέλετε να παρερμηνεύσετε λάμψη και να σταματήσετε νωρίτερα τη διαδικασία φόρτισης.

Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες

Μην χρησιμοποιείτε τον φορτιστή μπαταριών σε ακραίες θερμοκρασίες, συνήθως κάτω από το πάγωμα ή πάνω από 100 βαθμούς Φαρενάιτ. (Ελέγξτε τον οδηγό χρήσης του φορτιστή για ακριβείς θερμοκρασίες.)

Αφήστε τη μπαταρία να κρυώσει

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε σωστή φόρτιση της μπαταρίας αμέσως μετά τη χρήση της μπαταρίας στη φωτογραφική σας μηχανή, η θερμοκρασία της μπαταρίας μπορεί να είναι πολύ υψηλή για να λειτουργήσει ο φορτιστής. Αφήστε την μπαταρία να κρυώσει πριν προσπαθήσετε να την φορτίσετε.

Συνδέστε το σωστά

Ορισμένοι φορτιστές μπαταριών περιλαμβάνουν θύρα USB για τη σύνδεση καλωδίου USB για σύνδεση σε προσαρμογέα. Άλλοι διαθέτουν ηλεκτρικές γλωττίδες που μπαίνουν στη θύρα USB, ώστε να μπορούν να συνδεθούν απευθείας στον τοίχο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει ακριβώς πώς λειτουργεί ο φορτιστής μπαταρίας σας, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια.

Φόρτιση, στη συνέχεια αποσυνδέστε

Ένας τρόπος να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του φορτιστή μπαταρίας της φωτογραφικής μηχανής σας και η μπαταρία δεν πρέπει να αφήνετε το φορτιστή συνδεδεμένο συνεχώς. Συνδέστε το μόνο σε μια πρίζα όταν το χρησιμοποιείτε. Ακόμη και όταν η συσκευή δεν φορτίζει μια μπαταρία, αντλεί λίγο ηλεκτρική ενέργεια και αυτή η συνεχής άντληση δύναμης θα μπορούσε να μειώσει τη διάρκεια ζωής της, καθώς και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αποσυνδέστε τη συσκευή μόλις φορτιστεί η μπαταρία.