Πώς να ρυθμίσετε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου με ξεχωριστά εξαρτήματα

Το Home Theatre έχει σίγουρα επηρεάσει τους καταναλωτές. Παρέχει όχι μόνο έναν τρόπο αναπαραγωγής της κινηματογραφικής αίθουσας στο σπίτι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε την οικογένεια μαζί για να απολαύσετε μια κοινή εμπειρία ψυχαγωγίας.

Ωστόσο, για πολλούς, η ιδέα της δημιουργίας ενός συστήματος οικιακού κινηματογράφου φαίνεται αρκετά αποθαρρυντική, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία εγκατάστασης είναι στην πραγματικότητα ένα σπουδαίο έργο που μπορεί να εκτελεστεί μόνη της ή με όλη την οικογένεια.

Τα παρακάτω είναι ένα παράδειγμα του τι χρειάζεστε και τα βήματα που απαιτούνται για να φέρετε το δικό σας σύστημα οικιακού κινηματογράφου σε λειτουργία.

Τι χρειάζεστε για να ρυθμίσετε το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας

Η διαδρομή σύνδεσης στο σπίτι

Σκεφτείτε τα συστατικά στοιχεία πηγής, όπως δορυφορικό / καλωδιακό κιβώτιο, ροδέλα μέσων, δίσκο Blu-ray ή DVD player ως σημείο εκκίνησης και την τηλεόρασή σας και τα μεγάφωνα ως τελικό σημείο. Πρέπει να έχετε το σήμα βίντεο από το στοιχείο της πηγής στην τηλεόρασή σας, την οθόνη βίντεο ή τον προβολέα και το ηχητικό σήμα στα μεγάφωνα σας.

Για να εξοικειωθείτε με τους συνδέσμους και τις συνδέσεις που θα χρησιμοποιήσετε για να ρυθμίσετε το home cinema σας, ανατρέξτε στην Έκθεση Συνδέσεων Home Theater / Connections Gallery .

Παράδειγμα εγκατάστασης στο Home Cinema

Σε μια βασική εγκατάσταση που περιλαμβάνει τηλεόραση, δέκτη AV, δίσκο Blu-ray ή DVD, streaming media και ενδεχομένως VCR (ή DVD recorder), παρακάτω είναι ένα παράδειγμα μιας προσέγγισης. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι αυτό το παράδειγμα είναι μόνο μία από τις πολλές δυνατότητες. Ειδικές παραλλαγές ρύθμισης υπαγορεύονται από τις δυνατότητες και τις συνδέσεις που είναι διαθέσιμες στα συγκεκριμένα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται.

Ας αρχίσουμε!

Ειδικές σημειώσεις για τους ιδιοκτήτες συσκευών εγγραφής βίντεο και DVD

Αν και η παραγωγή των VCRs έχει διακοπεί και τόσο τα DVD recorder / VCR combos και DVD recorders είναι τώρα πολύ σπάνια , υπάρχουν ακόμα πολλοί καταναλωτές που εξακολουθούν να κατέχουν και να τα χρησιμοποιούν. Εάν είστε ένας που κάνει, εδώ είναι μερικές πρόσθετες συμβουλές για τον τρόπο ενσωμάτωσης αυτών των συσκευών στο setup σας home theater.

Για πρόσθετες συμβουλές σχετικά με τη χρήση συσκευής εγγραφής βίντεο και / ή DVD με την τηλεόρασή σας, ανατρέξτε επίσης στα άρθρα των συνεργατών μας:

Σύνδεση και τοποθέτηση των ηχείων σας και του υπογούφερ

Για να ολοκληρώσετε τη ρύθμιση του home theatre, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τα ηχεία που χρειάζεστε, να τα συνδέσετε σωστά και να τα τοποθετήσετε σωστά. Ακολουθούν μερικές γενικές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Τα παρακάτω παραδείγματα παρέχονται για ένα τυπικό τετράγωνο ή ελαφρώς ορθογώνιο δωμάτιο, ίσως χρειαστεί να ρυθμίσετε την τοποθέτησή σας για άλλα σχήματα χώρου και πρόσθετους ακουστικούς παράγοντες.

Για να βοηθήσετε περισσότερο στη ρύθμιση των ηχείων σας, επωφεληθείτε από την ενσωματωμένη γεννήτρια ήχου ή / και την αυτόματη ρύθμιση ηχείων ή το σύστημα διόρθωσης δωματίων που παρέχεται σε πολλά δέκτες Home Theater για να ρυθμίσετε τα επίπεδα ήχου - για την έξοδο στο ίδιο επίπεδο έντασης. Ένας φθηνός μετρητής ήχου μπορεί επίσης να βοηθήσει με αυτό το έργο. Ακόμα κι αν ο δέκτης σας έχει αυτόματο σύστημα τοποθέτησης ηχείων ή σύστημα διόρθωσης αίθουσας, είναι καλό να έχετε ένα μετρητή ήχου στο χέρι για να επιτρέψετε την περαιτέρω χειροκίνητη ρύθμιση των επιπέδων των ηχείων σας.

5.1 Τοποθέτηση ηχείων καναλιών

Μια ρύθμιση οικιακού κινηματογράφου που χρησιμοποιεί κανάλια 5.1 είναι η πιο συνηθισμένη. Για αυτή τη ρύθμιση χρειάζεστε 5 ηχεία (Αριστερά, Κέντρο, Δεξιά, Αριστερά Surround, Δεξιά Surround) συν ένα υπογούφερ. Δείτε πώς θα τοποθετηθούν τα ηχεία και το υπογούφερ.

7.1 Τοποθέτηση ηχείων καναλιών

Για περισσότερες επιλογές ρύθμισης και τοποθέτησης ομιλητών, ανατρέξτε επίσης στο άρθρο του συντρόφου μας: Πώς τοποθετώ τα ηχεία για το σύστημα οικιακού κινηματογράφου μου;

Η κατώτατη γραμμή

Οι παραπάνω περιγραφές εγκατάστασης αποτελούν βασικές εικόνες σχετικά με το τι πρέπει να περιμένετε όταν συνδέετε το σύστημα οικιακού κινηματογράφου σας. Η έκταση, οι συνδυασμοί και οι τύποι συνδέσεων ποικίλουν ανάλογα με τον αριθμό και το είδος των εξαρτημάτων που έχετε, καθώς και το μέγεθος, το σχήμα και τις ακουστικές ιδιότητές σας.

Επίσης, θα βρείτε μερικές πρόσθετες συμβουλές που θα σας διευκολύνουν: