Το VHS VCR - Το τέλος έχει τελικά έρθει

Πείτε το σε VHS

Μετά από 41 χρόνια παρουσίας στην αγορά, το VHS VCR σταμάτησε το καλοκαίρι του 2016. Η Funai, η τελευταία εταιρεία που παράγει VHS VCRs (υπό τις δικές της και τις μάρκες Emerson, Magnavox και Sanyo), έπαψε να παράγει την επαναστατική μηχανή εγγραφής και αναπαραγωγής βίντεο με χρονική μετατόπιση.

Παρόλο που εξακολουθούν να υπάρχουν εκατομμύρια VHS VCR που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως (εκτιμάται ότι το 46% των αμερικανικών νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον ένα), οι πωλήσεις συσκευών με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε κασέτες VHS μειώθηκαν σε μόλις 750.000 παγκοσμίως το 2015, η προοπτική των πωλήσεων μειωνόταν περαιτέρω με την πάροδο του χρόνου.

Μια ματιά πίσω στην ιστορία του VHS

Η ιστορία του VHS VCR ξεκίνησε το 1971. Η JVC ήθελε να προσφέρει έναν προσιτό τρόπο τόσο για την εγγραφή όσο και για την αναπαραγωγή περιεχομένου βίντεο για προβολή σε τηλεοράσεις που χρησιμοποιούνταν εκείνη τη στιγμή. Η VHS έφθασε στην καταναλωτική αγορά το 1976, περίπου ένα χρόνο μετά τη μορφή της βιντεοκασέτας BETAMAX της Sony. Στην πορεία υπήρχαν αρκετές άλλες μορφές βιντεοταινιών, μερικές από τις οποίες εισήχθησαν πριν από την VHS και τη ΒΗΤΑ, όπως η Cartivision, η Sanyo V-Cord και η Philips VCR, αλλά όλα έπεσαν από το δρόμο.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80, η VHS ήταν η κυρίαρχη μορφή βίντεο οικιακής ψυχαγωγίας, υποβιβάζοντας τον άμεσο ανταγωνιστή της, BETAMAX, σε θέση εξειδικευμένη. Ως αποτέλεσμα, η VHS δημιούργησε τόσο την αλυσίδα όσο και τη βιομηχανία ενοικίασης βίντεο "mom-and-pop". Στο αποκορύφωμά της, φαινόταν ότι υπήρχε ένα κατάστημα ενοικίασης βίντεο σε σχεδόν κάθε γωνιά του δρόμου. Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του 90 έγιναν νεότερες επιλογές που άρχισαν την αργή μείωση της δημοτικότητας του VHS VCR.

Από την άποψη της ποιότητας του βίντεο, το VHS δεν αντιστοιχούσε σε νεότερες μορφές, όπως το DVD , το οποίο έφθασε το 1996 και το 2006 ακολούθησε Blu-ray Disc . Όσον αφορά την καταγραφή, η εισαγωγή DVR , όπως οι αποκωδικοποιητές TIVO και καλωδιακής / δορυφορικής λήψης, που κατέγραψαν βίντεο σε σκληρούς δίσκους και συσκευές εγγραφής DVD , και πιο πρόσφατα η διαθεσιμότητα των έξυπνων τηλεοράσεων και η ροή μέσω διαδικτύου, μείωσαν τη δημοτικότητα των VHS VCRs περαιτέρω.

Επίσης, με την εμφάνιση του HDTV (και τώρα 4K Ultra HD ), η ποιότητα βίντεο των εγγραφών VHS απλά δεν το κόβει - ειδικά στις σημερινές πολύ μεγάλες οθόνες τηλεόρασης. Ακόμα και οι προσπάθειες για την αύξηση της ποιότητας του VHS, μέσω του S-VHS και του D-VHS , δεν έκαναν τους καταναλωτές να πηδήξουν σε αυτές τις επιλογές με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως με το VHS, αλλά με την πάροδο του χρόνου υιοθετώντας επιλογές δίσκου και streaming αναφέρθηκε παραπάνω.

Επιπλέον, επιβλήθηκαν περιορισμοί στην καταγραφή (προστασία από αντιγραφή) , περιορίζοντας περαιτέρω την πρακτική χρήση του βίντεο. Ως αποτέλεσμα, για πολλούς, τα VHS VCRs υποβαθμίστηκαν για να παίζουν παλιές ταινίες ή ως συσκευή αναπαραγωγής για την αντιγραφή κασετών σε DVD.

Ως συσκευή αναπαραγωγής για την παραγωγή αντιγράφων σε DVD, η άνοδος του DVD Recorder / VHS VCR combo απολάμβανε κάποια δημοτικότητα, αλλά από το 2010 και μετά, αυτή η επιλογή έχει γίνει πολύ σπάνια .

Η τελευταία ταινία του Χόλιγουντ με μεγάλη κυκλοφορία στο VHS ήταν μια ιστορία της βίας (2006).

Η θέση του VHS VCR στο ιστορικό

Παρά το θάνατό του, το VHS VCR έχει κερδίσει σίγουρα τη θέση του στην ιστορία των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Πριν από την εμφάνιση των καλωδιακών / δορυφορικών DVRs, Video-on-Demand, Smart TV και streaming μέσω διαδικτύου , το βίντεο VHS καθιέρωσε κυριολεκτικά τη βάση για να αποκτήσουν οι καταναλωτές τον έλεγχο της τηλεόρασης και της προβολής τους. Στην ακμή της, το VHS VCR ήταν ένα από τα λίγα εργαλεία που οι καταναλωτές έπρεπε να μετατοπίσουν τις αγαπημένες τους εκπομπές για πιο άνετη προβολή.

Επίσης, παρά τους φόβους από τα κινηματογραφικά στούντιο ότι τα VCRs θα καταστρέψουν τη βιομηχανία τους, όπως τα VHS VCR, DVD, Blu-ray Disc και Streaming έχουν κερδίσει το καθένα στην πατρίδα της οικιακής ψυχαγωγίας, οι άνθρωποι εξακολουθούν να πηγαίνουν στις ταινίες σε μεγάλους αριθμούς.

Μετά από 41 χρόνια λειτουργίας, το VHS αποσύρθηκε από το Gadget Heaven και εντάχθηκε σε τέτοια θρυλικά προϊόντα όπως οι τηλεοράσεις BETAMAX, LaserDisc , 8 κασέτες, HD-DVD και CRT, οπίσθια προβολή και πλάσμα . Είναι ενδιαφέρον ότι ένα παλιό θρυλικό προϊόν, το ρεκόρ βινυλίου, έχει απολαύσει πραγματικά μια αναζωπύρωση.

Παρά το θάνατό του, το VHS VCR θα πρέπει να πιστώνεται δεόντως με το γεγονός ότι αποτελεί παράγοντα στην ανάπτυξη του home theatre.

Τι συμβαίνει τώρα

Αν έχετε πολλές κασέτες VHS και θέλετε να τις διατηρήσετε κάποιες ή όλες και δεν έχουν ξεκινήσει, ο χρόνος είναι ουσιαστικός, ειδικά επειδή τα βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των combos DVD / VCR, δεν γίνονται πλέον.

Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να ψάχνετε για μια συσκευή που θα εγγράφει και θα αναπαράγει ταινίες VHS, ελέγξτε τα υπόλοιπα προϊόντα που "μπορεί" να είναι ακόμα διαθέσιμα (εφόσον παραμείνει το απόθεμα) ή να χρησιμοποιηθούν μέσω των παρακάτω καταχωρήσεων:

Συσκευές εγγραφής DVD / VHS συνδυασμούς βίντεο

Συσκευές αναπαραγωγής DVD / VHS συνδυασμούς βίντεο

Επίσης, για να ξεκινήσετε τη διαδικασία μετατροπής VHS-DVD, ανατρέξτε στο άρθρο που συνοδεύει: Αντιγραφή VHS σε DVD - Τι πρέπει να ξέρετε

Όσο υπάρχει μεγάλος αριθμός VHS VCR που χρησιμοποιούνται, οι κενές κασέτες VHS θα πρέπει να είναι διαθέσιμες για κάποιο χρονικό διάστημα, αν όχι σε καταστήματα λιανικής πώλησης, θα είναι διαθέσιμες για online αγορές. Χρησιμοποιώντας τη ΒΕΤΑ ως σύγκριση, παρόλο που τα τελευταία βίντεο BETAMAX διακόπηκαν το 2002, οι τυφλές ταινίες BETA ήταν διαθέσιμες σε περιορισμένη βάση μέχρι τις αρχές του 2016.

Τι τα γράμματα VHS Stand Για

Για τους καταναλωτές, το VHS σημαίνει V ideo H ome S Stem.

Για τους μηχανικούς, το VHS σημαίνει V ertical H elical S κονσερβοποίηση, η οποία είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι VHS VCR για εγγραφή και αναπαραγωγή.