Συμβουλές πληκτρολογίου iPad και νέες συντομεύσεις πληκτρολογίου Smart

Το μεγάλο πράγμα για το iPad στην οθόνη πληκτρολογίου είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να πληκτρολογήσετε από το πληκτρολόγιο iPhone. Ενώ ένα ασύρματο φυσικό πληκτρολόγιο μπορεί να είναι προτιμότερο για μεγαλύτερα έγγραφα, είναι πολύ απλό να πληκτρολογήσετε ένα σχετικά μακρύ ηλεκτρονικό μήνυμα στο iPad. Αλλά για εκείνους που πραγματικά θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο το iPad τους, εδώ είναι μερικές συντομεύσεις πληκτρολογίου που μπορούν να σας δακτυλογραφήσουν γρηγορότερα και να σας επιτρέψουν να φτάσετε σε κάποια ειδικά πλήκτρα γρηγορότερα.

Ξέρετε: μπορείτε να υπαγορεύσετε στο iPad σας

iPad συντομεύσεις πληκτρολογίου οθόνης

Μην ξεχάσετε τα κουμπιά συντόμευσης στην κορυφή του πληκτρολογίου

Αν κοιτάξετε πάνω από την πάνω γραμμή γραμμάτων, θα δείτε μια σειρά από πλήκτρα συντόμευσης. Στην αριστερή πλευρά, υπάρχουν δύο βέλη που καμπυλώνουν στους μισούς κύκλους. Το βέλος που καμπυλώνεται προς τα αριστερά είναι ένα πλήκτρο αναίρεσης, το οποίο θα αναιρέσει την τελευταία αλλαγή που κάνατε ένα έγγραφο. Το βέλος που καμπυλώνεται προς τα δεξιά είναι ένα πλήκτρο επανάληψης, το οποίο θα "ακυρώσει" μια ενέργεια αναίρεσης. Στα δεξιά από αυτά τα δύο κουμπιά είναι ένα κουμπί που μοιάζει με ένα κομμάτι χαρτί μπροστά από ένα πρόχειρο. Αυτό είναι το κουμπί επικόλλησης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επικολλήσετε ό, τι υπάρχει στο εικονικό πρόχειρο στο έγγραφο .

Στην άλλη πλευρά του πληκτρολογίου υπάρχουν πρόσθετα κουμπιά. Το κουμπί "BIU" θα σας επιτρέψει να κάνετε τολμηρή γραφή, να κάνετε πλάγια γραφή και να υπογραμμίσετε το κείμενο. Το κουμπί της κάμερας θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στο ρολό της μηχανής σας για να επικολλήσετε μια φωτογραφία και το συνδετήρα θα εμφανίσει το iCloud Drive, επιτρέποντάς σας να επισυνάψετε ένα αρχείο στο έγγραφο. Μπορεί επίσης να έχετε μια εύθραυστη γραμμή που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός γρήγορου σχεδίου.

Αυτά τα κουμπιά συντόμευσης δεν θα είναι πάντα διαθέσιμα. Για παράδειγμα, αν η εφαρμογή που έχετε ανοίξει δεν υποστηρίζει συνημμένα, το κουμπί του συνδετήρα δεν θα εμφανιστεί.

Ξέρετε ότι μπορείτε να χωρίσετε το πληκτρολόγιο iPad στο μισό;

Χρησιμοποιήστε την πρόβλεψη πληκτρολόγησης για να επιταχύνετε την εισαγωγή περιεχομένου

Η προγνωστική πληκτρολόγηση είναι ένα από τα πιο cool και πιο εύκολα παραβλεφθούν χαρακτηριστικά που προστέθηκαν στο πληκτρολόγιο της οθόνης τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των πλήκτρων συντόμευσης στην κορυφή του πληκτρολογίου υπάρχουν κενά για τρεις διαφορετικές προβλέψεις. Καθώς πληκτρολογείτε, το iPad θα προσπαθήσει να μαντέψει τη λέξη.

Είναι μια καλή συνήθεια να γνωρίζετε αυτές τις προβλέψεις, ειδικά όταν παίζετε με μακρύτερες λέξεις. Μια γρήγορη βρύση ενός κουμπιού πρόβλεψης μπορεί να εξοικονομήσει πολλά κυνήγι και να χτυπήσει.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε την πρόβλεψη με εισαγωγικά γύρω από αυτό. Αυτό θα σας επιτρέψει να παραλείψετε οποιαδήποτε προσπάθεια να διορθώσετε αυτόματα το κείμενό σας και θα τη διατηρήσετε ακριβώς όπως έχετε πληκτρολογήσει.

Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση . Αυτό μπορεί να είναι μια εξοικονόμηση ζωής, εάν πληκτρολογείτε σε μια πολύ φρασεολογία που το iPad δεν αναγνωρίζει. Όταν το Auto-Correct είναι απενεργοποιημένο, έχετε τον έλεγχο των διορθώσεων. Λανθασμένες λέξεις εξακολουθούν να επισημαίνονται και, αν τους αγγίξετε, παρουσιάζονται επιλογές για τη διόρθωση της λέξης.

Εγκαταστήστε ένα προσαρμοσμένο πληκτρολόγιο όπως Swype ή SwiftKey

Το Swype και το SwiftKey είναι πληκτρολόγια τρίτου μέρους που σας επιτρέπουν να "πληκτρολογείτε" λέξεις χωρίς να σηκώσετε το δάχτυλό σας. Αντ 'αυτού, γλιστράτε από γράμμα σε γράμμα. Ακούγεται άβολο, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα εξοικειώνεστε με αυτό. Και όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε αυτά τα πληκτρολόγια, τόσο πιο γρήγορα το χέρι σας απομνημονεύει τις κινήσεις για απλές λέξεις, επιταχύνοντας ακόμη περισσότερο την είσοδο του περιεχομένου σας.

Όλοι δεν προτιμούν αυτά τα πληκτρολόγια, αλλά κάποιοι ορκίζονται από αυτούς. Για να εγκαταστήσετε ένα από τα πληκτρολόγια, πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη της εφαρμογής από το App Store και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το πληκτρολόγιο στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου στις "Γενικές" ρυθμίσεις στην εφαρμογή ρυθμίσεων του iPad . Αν ακούγεται λίγο περίπλοκη, είναι. Αλλά είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας για την εγκατάσταση πληκτρολογίου τρίτου κατασκευαστή .

Οι περισσότερες εφαρμογές πληκτρολογίου τρίτων σας δίνουν επίσης οδηγίες για τον τρόπο εγκατάστασής τους εάν ξεκινήσετε απευθείας την εφαρμογή πληκτρολογίου.

Συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο έξυπνου πληκτρολογίου και στο (μερικά) πληκτρολόγιο Bluetooth

Το Smart Keyboard διαθέσιμο για το iPad Pro προσθέτει ένα πλήκτρο εντολών και ένα πλήκτρο επιλογής, παρόμοιο με τα πληκτρολόγια που έχουν σχεδιαστεί για Mac. (Οι χρήστες των Windows μπορούν να σκεφτούν αυτά ως παρόμοια με τα πλήκτρα ελέγχου και alt). Από την iOS 9 , το iPad υποστηρίζει συντομεύσεις πληκτρολογίου χρησιμοποιώντας ορισμένους συνδυασμούς πλήκτρων. Αυτές οι συντομεύσεις θα λειτουργούν χρησιμοποιώντας το έξυπνο πληκτρολόγιο, το ασύρματο πληκτρολόγιο της Apple και τα περισσότερα πληκτρολόγια Bluetooth που διαθέτουν τα πλήκτρα εντολών και επιλογής.

Ακολουθούν ορισμένοι εύχρηστοι συνδυασμοί συντομεύσεων:

Πώς να γίνει το αφεντικό του iPad σας