Συντομεύσεις πληκτρολογίου που θα σας κάνουν να φανείτε υπέρ

Οι εντολές συντόμευσης αξίζουν μάθησης

Εάν πρόκειται να κάνετε πλοήγηση στο Web, τότε αυτές οι εντολές αξίζει να μάθουν. Με την ταχύτερη πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων κινήσεων, η πλοήγηση στο διαδίκτυο γίνεται πολύ πιο ευχάριστη!

Οι παρακάτω συντομεύσεις γίνονται για να λειτουργούν με τις εκδόσεις desktop του Chrome, του Firefox και του IE.

01 από 13

CTRL-T για να ξεκινήσει μια νέα καρτέλα του προγράμματος περιήγησης

Chris Pecoraro / Ε + / Getty Images

Οι σελίδες με καρτέλες είναι πολύ χρήσιμες: σας επιτρέπουν να ανοίγετε ταυτόχρονα πολλές ιστοσελίδες χωρίς το ίδιο φορτίο μνήμης με ένα πλήρες παράθυρο προγράμματος περιήγησης . Απλά πατήστε CTRL-T για να ξεκινήσετε μια νέα καρτέλα.

Σχετικές: χρησιμοποιήστε CTRL-Page Up και CTRL-Page Down για να πλοηγηθείτε ανάμεσα στις καρτέλες.

02 από 13

CTRL-Enter για να πληκτρολογήσετε 'www.' και '.com'

Μόλις πιέσετε το ALT-D για να εστιάσετε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης , μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμα περισσότερη πληκτρολόγηση. Δεδομένου ότι πολλές διευθύνσεις ιστότοπου ξεκινούν από το "http: // www." και τελειώνει με το .com, το πρόγραμμα περιήγησης θα σας προσφέρει να πληκτρολογήσετε αυτά τα τμήματα για εσάς. Πληκτρολογείτε απλώς το μεσαίο τμήμα της διεύθυνσης (που ονομάζεται τομέας μεσαίου επιπέδου).

Δοκίμασέ το:

  1. πατήστε ALT-D ή κάντε κλικ για να εστιάσετε στη γραμμή διευθύνσεών σας (ολόκληρη η διεύθυνση θα πρέπει να είναι επιλεγμένη σε μπλε χρώμα τώρα)
  2. Πληκτρολογήστε CNN
  3. Πατήστε CTRL-Enter

Περισσότερες συμβουλές:

03 από 13

ALT-D για πρόσβαση στη γραμμή διευθύνσεων

Η γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης (γνωστή και ως «γραμμή URL ») είναι εκεί όπου πηγαίνει η διεύθυνση ιστότοπου. Αντί να φτάσετε στο ποντίκι σας για να κάνετε κλικ στη γραμμή διευθύνσεων, δοκιμάστε το ALT-D στο πληκτρολόγιό σας.

Όπως όλες οι εντολές ALT, κρατάτε το πλήκτρο ALT ενώ πατάτε το 'd' στο πληκτρολόγιό σας.

Αποτέλεσμα: ο υπολογιστής εστιάζει στη γραμμή διευθύνσεων και μπλοκάρει - επιλέγει ολόκληρη τη διεύθυνση, έτοιμη για να πληκτρολογήσετε την κορυφή!

04 από 13

CTRL-D για να κάνετε σελιδοδείκτη / αγαπημένη σελίδα

Για να αποθηκεύσετε την τρέχουσα διεύθυνση ιστού ως σελιδοδείκτη / αγαπημένο, χρησιμοποιήστε το CTRL-D στο πληκτρολόγιό σας. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου (μίνι παράθυρο) και θα προτείνεται ένα όνομα και φάκελος. Εάν σας αρέσει το προτεινόμενο όνομα και φάκελο, πατήστε Enter στο πληκτρολόγιό σας.

05 από 13

Μεγέθυνση της σελίδας με CTRL-ποντίκι ποντικιού

Η γραμματοσειρά είναι πολύ μικρή ή υπερβολικά μεγάλη; Απλά κρατήστε το CTRL με το αριστερό σας χέρι και περιστρέψτε το ποντίκι με το δεξί σας χέρι. Αυτό θα μεγεθύνει την ιστοσελίδα και θα αυξήσει / θα συρρικνωθεί η γραμματοσειρά. Αυτό είναι wunderbar για όσους από εμάς με ασθενέστερα μάτια!

06 από 13

CTRL-F4 ή CTRL-W για να κλείσετε μια καρτέλα του προγράμματος περιήγησης

Όταν δεν θέλετε πλέον να ανοίγει η καρτέλα της ιστοσελίδας, πατήστε CTRL-F4 ή CTRL-W. Αυτή η πληκτρολόγηση θα κλείσει την τρέχουσα σελίδα καρτελών ενώ θα παραμείνει ανοιχτή στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

07 από 13

Backspace για την αντιστροφή μιας σελίδας στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού

Αντί να κάνετε κλικ στο κουμπί 'πίσω' στην οθόνη σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί backspace πληκτρολογίου. Όσο το ποντίκι είναι ενεργό στη σελίδα και όχι στη γραμμή διευθύνσεων, το backspace θα σας αναστρέψει μια ιστοσελίδα στο παρελθόν.

Σχετικές: Το πρόγραμμα περιήγησης Safari χρησιμοποιεί επίσης Cmd- (αριστερό βέλος) για να αντιστρέψει μια σελίδα.

08 από 13

F5 για να ανανεώσετε την τρέχουσα ιστοσελίδα

Αυτό είναι ιδανικό για σελίδες ειδήσεων ή για οποιαδήποτε ιστοσελίδα που δεν φορτώθηκε σωστά. Πατήστε το πλήκτρο F5 για να αναγκάσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού να αποκτήσει ένα νέο αντίγραφο της ιστοσελίδας.

09 από 13

ALT-Home για να μεταβείτε στην αρχική σελίδα

Αυτή είναι μια αγαπημένη συντόμευση για πολλούς! Αν ορίσετε την αρχική σας σελίδα ως Google ή την αγαπημένη σας σελίδα ειδήσεων, απλά πατήστε το ALT-Home για να φορτώσετε τη συγκεκριμένη σελίδα στην τρέχουσα καρτέλα. Πολύ πιο γρήγορα από την επίτευξη του ποντικιού σας και κάνοντας κλικ στο κουμπί home.j

10 από 13

ESC για να ακυρώσετε τη φόρτωση της ιστοσελίδας σας

Οι αργές ιστοσελίδες συμβαίνουν συχνά. Αν δεν θέλετε να περιμένετε να φορτωθούν όλα τα γραφικά και η κινούμενη εικόνα, απλά πατήστε το πλήκτρο ESC (Escape) στο επάνω αριστερό μέρος του πληκτρολογίου σας. Είναι το ίδιο με το κλικ στο κόκκινο κουμπί X δίπλα στη γραμμή διευθύνσεών σας.

11 από 13

Τρίκλινο κλικ για να επισημανθεί - επιλέξτε ολόκληρη τη διεύθυνση ιστού

Μερικές φορές, δεν θα επισημανθεί ένα μόνο κλικ - επιλέξτε ολόκληρη τη διεύθυνση ιστού . Αν συμβεί κάτι τέτοιο, απλώς κάντε κλικ με τριπλό κλικ στη διεύθυνση με το αριστερό σας κουμπί του ποντικιού και θα επισημανθεί - επιλέξτε όλο το κείμενο για εσάς.

12 από 13

CTRL-C για αντιγραφή

Πρόκειται για μια καθολική πληκτρολόγηση που λειτουργεί στα περισσότερα λογισμικά. Αφού επισημανθεί κάτι - επιλεγμένο, πατήστε CTRL-C στο πληκτρολόγιό σας για να αντιγράψετε αυτό το αντικείμενο στο αποθηκευμένο αποθηκευμένο πρόχειρο.

13 από 13

CTRL-V για επικόλληση

Μόλις αποθηκευτεί προσωρινά κάτι στο αόρατο πρόχειρο, μπορεί να επικολληθεί επανειλημμένα από το CTRL-V. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί η απλή επιλογή πληκτρολογίου, είναι επειδή το CTRL-P είναι αποκλειστικά για εκτύπωση.