Τι χρησιμοποιείται το Ctrl-C;

Ctrl-C στα Windows: Αντιγραφή ή Ακύρωση

Το Ctrl-C, επίσης μερικές φορές γραμμένο με ένα συν αντί για ένα μείον όπως Ctrl + C ή Control + C , έχει δύο σκοπούς, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιείται.

Το ένα είναι η εντολή διακοπής που χρησιμοποιείται σε πολλές διεπαφές γραμμής εντολών , συμπεριλαμβανομένης της Γραμμής εντολών στα Windows. Η συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl-C χρησιμοποιείται επίσης για να αντιγράψετε κάτι στο πρόχειρο για να το επικολλήσετε κάπου αλλού.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η συντόμευση Ctrl + C εκτελείται κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl και ταυτόχρονα πατώντας το πλήκτρο C μία φορά. Η εντολή + C είναι το ισοδύναμο macOS.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Ctrl & # 43; C

Όπως ανέφερα παραπάνω, το Ctrl + C συμπεριφέρεται διαφορετικά ανάλογα με το πλαίσιο. Στις περισσότερες διεπαφές γραμμής εντολών, το Ctrl-C θεωρείται ως σήμα αντί της εισαγωγής κειμένου, σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείται για να σταματήσει η τρέχουσα εργασία και να επιστρέψει τον έλεγχο πίσω σε εσάς.

Για παράδειγμα, αν εκτελέσατε την εντολή μορφοποίησης αλλά στην αρχική προειδοποίηση που αποφασίσατε κατά της συμπλήρωσής της, θα μπορούσατε να εκτελέσετε το Ctrl-C για να ακυρώσετε τη μορφή πριν ξεκινήσει και να επιστρέψετε στην προτροπή.

Ένα άλλο παράδειγμα στη Γραμμή εντολών θα ήταν να εκτελείτε μια εντολή dir για να απαριθμήσετε τους καταλόγους της μονάδας C: Λοιπόν, ας πούμε ότι ανοίγετε μια γραμμή εντολών στη ρίζα της μονάδας C: και εκτελέσετε την εντολή dir / s - όλα τα αρχεία και οι φάκελοι σε ολόκληρο το σκληρό δίσκο θα παρατεθούν. Υποθέτοντας ότι δεν χρησιμοποιούσατε την περισσότερη εντολή μαζί του, αυτό θα διαρκούσε για να εμφανιστεί. Ωστόσο, η εκτέλεση του Ctrl-C θα διακόψει αμέσως την έξοδο και θα σας επιστρέψει στην προτροπή.

Αν τρέχετε κάποιο σενάριο γραμμής εντολών που φαίνεται να είναι σε βρόχο όταν ξέρετε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί να τρέχει, μπορείτε να το σταματήσετε στα κομμάτια του διακόπτοντάς τον με τη συντόμευση Ctrl + C.

Η άλλη χρήση για το Control + C είναι να αντιγράψετε κάτι, όπως μια ομάδα αρχείων στην επιφάνεια εργασίας σας, μια πρόταση ή ένα χαρακτήρα σε μια γραμμή κειμένου, μια εικόνα από έναν ιστότοπο κ.λπ. Είναι η ίδια λειτουργία με το δεξί κλικ σε κάτι ή αφαιρέστε και κρατήστε πατημένο τις οθόνες αφής) και επιλέξτε αντίγραφο. Αυτή η εντολή αναγνωρίζεται σε όλα τα Windows και σχεδόν σε κάθε εφαρμογή των Windows που χρησιμοποιείτε.

Στη συνέχεια, η συντόμευση Ctrl + C ακολουθείται συνήθως από το Ctrl + V για να επικολλήσετε τις πιο πρόσφατα αντιγραφείσες πληροφορίες από το πρόχειρο σε όποιο σημείο βρίσκεται ο δρομέας. Ακριβώς όπως η αντιγραφή μέσω του μενού δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος, αυτή η εντολή επικόλλησης είναι επίσης προσβάσιμη με αυτόν τον τρόπο.

Συμβουλή: Το Ctrl-X χρησιμοποιείται για την αντιγραφή κειμένου στο πρόχειρο και ταυτόχρονα αφαιρεί το επιλεγμένο κείμενο από την πηγή του, μια πράξη που ονομάζεται κοπή κειμένου .

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ctrl & # 43; C

Το Ctrl + C δεν διακόπτει πάντα τις διαδικασίες μιας εφαρμογής. Εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το συγκεκριμένο πρόγραμμα ως προς το τι θα κάνει ο συνδυασμός κλειδιών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό ορισμένα προγράμματα με διεπαφή γραμμής εντολών να μην ανταποκρίνονται με τον ίδιο τρόπο όπως περιγράφεται παραπάνω.

Αυτό ισχύει επίσης και για λογισμικό με γραφικό περιβάλλον χρήστη. Ενώ τα προγράμματα περιήγησης ιστού και άλλα προγράμματα, όπως οι επεξεργαστές εικόνων, χρησιμοποιούν το Ctrl + C για την αντιγραφή κειμένου και εικόνων, η περιστασιακή εφαρμογή δεν δέχεται τον συνδυασμό ως εντολή.

Λογισμικό όπως SharpKeys μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απενεργοποιήσετε τα πλήκτρα πληκτρολογίου ή να τα αλλάξετε μεταξύ τους. Αν το κλειδί C δεν λειτουργεί όπως περιγράφεται εδώ, είναι πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει αυτό το πρόγραμμα ή κάποιο παρόμοιο με το παρελθόν, αλλά από τότε έχετε ξεχάσει ότι έχετε κάνει αυτές τις αλλαγές στο μητρώο των Windows .