Πώς να χρησιμοποιήσετε Casting Media στο Microsoft Edge για Windows

Μουσική, βίντεο κλιπ, φωτογραφίες και πολλά άλλα από το πρόγραμμα περιήγησης

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web του Microsoft Edge σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Πολλά από τα σημερινά σπίτια κατακλύζονται από συνδεδεμένες συσκευές και η ταχεία ανταλλαγή περιεχομένου μεταξύ τους αποτελεί κοινή επιθυμία. Ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου και τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρεται, αυτό δεν είναι πάντα τόσο απρόσκοπτο όσο θα έπρεπε. Ωστόσο, το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge σας επιτρέπει να μεταδώσετε ήχο, βίντεο και εικόνες απευθείας σε μερικές τηλεοράσεις και άλλες συσκευές του ασύρματου δικτύου σας με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού.

Το πρόγραμμα περιήγησης Edge υποστηρίζει τη μεταφορά μέσων σε οποιεσδήποτε συσκευές DLNA ή Miracast στο εσωτερικό σας δίκτυο, το οποίο περιλαμβάνει τις περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις καθώς και δημοφιλείς συσκευές συνεχούς ροής όπως η Amazon Fire TV και ορισμένες εκδόσεις του Roku.

Η προβολή των άλμπουμ φωτογραφιών κοινωνικών μέσων ή των αγαπημένων σας online κλιπ στην τηλεόραση στο σαλόνι δεν ήταν ποτέ ευκολότερη. Αυτή η λειτουργικότητα μπορεί να αποδειχθεί εύχρηστη και στο γραφείο, καθώς η χύτευση μιας παρουσίασης ή ενός βίντεο σε μια αίθουσα συνεδριάσεων γίνεται απλή υπόθεση. Υπάρχουν περιορισμοί, καθώς δεν θα μπορείτε να μεταδώσετε προστατευμένα μέσα, όπως ηχητικό και βίντεο, από το Netflix.

Για να ξεκινήσετε τη μετάδοση μέσων, ανοίξτε πρώτα το πρόγραμμα περιήγησης Edge και μεταβείτε στο επιθυμητό περιεχόμενο. Κάντε κλικ στο μενού Περισσότερες ενέργειες , το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντια τοποθετημένες τελείες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με τίτλο Μεταφορά μέσων σε συσκευή . Θα εμφανιστεί τώρα ένα μαύρο παράθυρο, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και εμφανίζοντας όλες τις κατάλληλες επιλογές. Επιλέξτε τη συσκευή προορισμού για να ξεκινήσετε τη μετάδοση, εισάγοντας τον αριθμό PIN ή τον κωδικό πρόσβασης, εάν σας ζητηθεί.

Για να σταματήσετε τη μετάδοση σε μια συσκευή, επιλέξτε δεύτερη φορά την επιλογή Μενού πολυμέσων σε συσκευή . Όταν εμφανιστεί ξανά το μαύρο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί Αποσύνδεση .