Διαφάνεια από εδώ σε εκεί

Χρήση διαφανών εικόνων στον Ιστό και στην εκτύπωση

Έτσι, απομακρύνετε με προσοχή το φόντο από μια εικόνα και τώρα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μερικώς διαφανή εικόνα κάπου αλλού. Τι κάνεις? Λοιπόν, η απάντηση δεν είναι απλή - εξαρτάται από το πού πηγαίνετε μαζί της. Ας ρίξουμε μια ματιά στις επιλογές σας.

Από το Photoshop (εκδόσεις πριν από το CS4)
Πρώτον, εάν εργάζεστε στο Photoshop και πρόκειται να εκτυπώσετε ή Web, ελέγξτε τον Οδηγό εξαγωγής διαφανών εικόνων που βρίσκεται στο μενού Βοήθεια. Θα σας ρωτήσει μια σειρά ερωτήσεων και θα εξάγετε την εικόνα στην κατάλληλη μορφή. Αυτή η επιλογή καταργήθηκε στο Photoshop CS4.

Υπάρχουν πραγματικά μόνο δύο τρόποι εμφάνισης μιας ψηφιακής εικόνας. Η εικόνα πρόκειται να εμφανιστεί είτε σε οθόνη, όπως οθόνη smartphone, tablet ή επιφάνεια εργασίας (ή μεγαλύτερη), είτε σε έντυπη μορφή. Έτσι, η απόφαση καταλήγει σε μορφή αρχείου.

Η εικόνα πηγαίνει σε μια οθόνη.

Έχετε τρεις επιλογές εδώ: GIF, PNG, ή "φαινομενικά με JPEG".

Η εικόνα πηγαίνει σε μια εφαρμογή διάταξης σελίδας όπως το InDesign, το QuarkXpress ή το PageMaker.

Έχετε τρεις επιλογές εδώ: Adobe φυσική μορφή PSD, ενσωματωμένες διαδρομές ή κανάλια άλφα.

Embedded Paths vs. Alpha Channels - Λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργία και τη χρήση ενσωματωμένων διαδρομών και καναλιών άλφα μπορούν να βρεθούν σε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο από το τμήμα About Desktop Publishing.

Ενημερώθηκε από τον Tom Green.

Σχετικά: Ποια μορφή αρχείου γραφικών είναι καλύτερη για χρήση πότε;