Αποσυνδέστε την αυτοκόλλητη ετικέτα με την επίδραση αυλακώσεων σελίδων ή στυλό στο Illustrator

Η δημιουργία ενός αποτελέσματος μπούκλας σελίδας είναι μια εύχρηστη ικανότητα, ιδιαίτερα για το μάρκετινγκ και τη σχεδίαση γραφικών σχετικών με τη διαφήμιση. Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αυτοκόλλητο φλοιού πίσω με μια σελίδα μπούκλα ή μια σελίδα με εκκενώσεις σκύλου, χρησιμοποιώντας το Adobe Illustrator CC. Σημειώστε ότι αυτό το αποτέλεσμα μπούκλα σελίδας μπορεί επίσης να γίνει χρησιμοποιώντας CS6 ή άλλες πρόσφατες εκδόσεις.

Η διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω θα ξεκινήσει με τη δημιουργία ενός νέου εγγράφου και χρησιμοποιώντας το εργαλείο Rectangle (Εργαλείο ορθογωνίου), εργαλείο Pen (Pen tool) και εργαλείο τύπου (Type) . Στη συνέχεια, προσθέτουμε χρώμα σε σχήματα και κείμενο, επιλέγουμε μια γραμματοσειρά, αλλάζουμε το μέγεθος και το στυλ της γραμματοσειράς και περιστρέφουμε το κείμενο. Θα διαπιστώσετε ότι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αυτού του γραφικού είναι αυτές που μπορούν στη συνέχεια να εφαρμοστούν στην κατασκευή διαφόρων τύπων γραφικών.

Για να ακολουθήσετε, συνεχίστε με κάθε ένα από τα βήματα μέχρι να φτάσετε στο τέλος και να έχετε ολοκληρώσει ένα γραφικό.

01 από 19

Δημιουργήστε ένα νέο έγγραφο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο στο Illustrator, επιλέξτε Αρχείο > Νέο . Εδώ έχουμε ονομάσει το αρχείο "αυτοκόλλητο" και το έκανε 6 "x 4." Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK .

02 από 19

Δημιουργήστε μια πλατεία

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Από τον πίνακα "Εργαλείο", επιλέξτε το εργαλείο "Ορθογώνιο" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο ορθογώνιο πάνω στον περισσότερο πίνακα γραφικών.

03 του 19

Αποθηκεύσετε το αρχείο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας, επιλέξτε Αρχείο > Αποθήκευση και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση . Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου. Για τα περισσότερα έργα, μπορείτε να διατηρήσετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και κάντε κλικ στο OK .

04 του 19

Προσθήκη χρώματος

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Τώρα κάνουμε το ορθογώνιο χρώμα. Στον πίνακα "Εργαλεία", κάντε διπλό κλικ στο πλαίσιο "Γεμίστε" για να ανοίξετε τον επιλογέα χρωμάτων. Εκεί, μπορείτε είτε να επιλέξετε ένα χρώμα στο πεδίο Χρώμα είτε να πληκτρολογήσετε αριθμούς για να υποδείξετε ένα χρώμα. Εδώ γράψαμε στα πεδία RGB 255, 255 και 0, τα οποία μας δίνουν ένα έντονο κίτρινο χρώμα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK .

05 από 19

Αφαιρέστε το Stroke

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Εδώ μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα του κτυπήματος κάνοντας διπλό κλικ στο πλαίσιο Stroke στον πίνακα "Εργαλεία" και επιλέγοντας ένα χρώμα στον επιλογέα χρωμάτων, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν θέλουμε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Για να καταργήσετε αυτό που δίνεται από προεπιλογή, κάντε κλικ στο πλαίσιο Stroke (Περιστροφή) και, στη συνέχεια, στο κουμπί None ( Κανένας ) ακριβώς κάτω από αυτό.

06 από 19

ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ μια γραμμη

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Από τον πίνακα εργαλείων, επιλέξτε το εργαλείο πένας . Για να δημιουργήσετε μια γραμμή στην οποία θέλετε να ξεκολλήσει το αυτοκόλλητο, κάντε κλικ πάνω από το ορθογώνιο και πάλι στα δεξιά του.

07 από 19

Διαχωρίστε το ορθογώνιο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Τώρα διαιρέστε το ορθογώνιο ώστε να γίνει δύο κομμάτια. Από τον πίνακα "Εργαλεία", επιλέξτε το εργαλείο επιλογής και κάντε κλικ στην γραμμή σας για να το επιλέξετε, στη συνέχεια κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift καθώς κάνετε κλικ στο ορθογώνιο.

Αυτό θα επιλέξει τόσο τη γραμμή όσο και το ορθογώνιο. Στη συνέχεια, επιλέξτε Window > Pathfinder , κάντε κλικ στο κουμπί Divide και , στη συνέχεια, στο κουμπί Minus Back για να αφαιρέσετε το γωνιακό κομμάτι.

08 από 19

Σχεδιάστε το Peel Back

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Τώρα θα θελήσετε να σχεδιάσετε ένα σχήμα για το φλοιό πίσω. Με το εργαλείο "Στυλό", κάντε κλικ στο επάνω μέρος του ορθογωνίου όπου διαιρέθηκε για να δημιουργήσετε ένα σημείο, στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε κάτω από αυτό για να δημιουργήσετε μια καμπύλη γραμμή. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift καθώς κάνετε κλικ στο τελευταίο σημείο και στη συνέχεια κάντε κλικ και σύρετε στη δεξιά πλευρά του ορθογωνίου όπου χωρίστηκε για να δημιουργήσετε μια άλλη καμπύλη γραμμή, όπως φαίνεται.

Για να ολοκληρώσετε το σχήμα σας, κάντε κλικ στο πρώτο σημείο.

09 από 19

Προσθήκη χρώματος

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Ακριβώς όπως προσθέσατε το χρώμα στο ορθογώνιο, τώρα θα προσθέσετε χρώμα στο σχέδιο σας. Αυτή τη φορά στον επιλογέα χρωμάτων πληκτρολογήσαμε τα πεδία χρώματος RGB 225, 225 και 204 για ένα χρώμα κρέμας.

Αυτό θα ήταν μια καλή στιγμή για να σώσετε και πάλι την πρόοδό σας. Μπορείτε να επιλέξετε Αρχείο > Αποθήκευση ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου "Command + S" σε Mac ή "Control + S" εάν χρησιμοποιείτε Windows.

10 από 19

Προσθέστε μια Σκιά Drop

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Με το επιλεγμένο σχήμα, επιλέγετε Effect > Stylize > Drop Shadow . Κάντε κλικ για να τοποθετήσετε μια επιταγή στο πλαίσιο δίπλα στο στοιχείο Προεπισκόπιση, το οποίο σας επιτρέπει να δείτε πώς θα προβληθεί η σκιά πτώσης πριν δεσμευτείτε σε αυτήν.

Για να αναδημιουργήσετε την εμφάνιση που δημιουργήσαμε, επιλέξτε Πολλαπλασιασμός για τη λειτουργία, 75% για την αδιαφάνεια, κάντε και τα δύο και τα offsets 0,1 ίντσες, κάντε το Blur 0,7, διατηρήστε το προεπιλεγμένο χρώμα μαύρο και κάντε κλικ στο OK .

11 από 19

Απόκρυψη στρώματος

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να ανοίξετε τον πίνακα "Επίπεδα", μεταβείτε στο παράθυρο > Στρώματα . Κάντε κλικ στο μικρό βέλος δίπλα στο Layer 1 για να αποκαλύψετε τα υποεπίπεδα του. Θα κάνετε επίσης κλικ στο εικονίδιο του ματιού δίπλα στην υποσέλιδα για τη διαδρομή που θέλετε να κρύψετε, η οποία είναι το σχήμα της πλάτης σας.

12 από 19

Προσθέστε κείμενο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Κάντε κλικ στο εργαλείο τύπου στον πίνακα "Εργαλεία", στη συνέχεια κάντε κλικ στον πίνακα γραφικών και πληκτρολογήστε το κείμενό σας. Εδώ χρησιμοποιήσαμε "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΞΕΤΕ 30% ή 20% ή 15% OFF" χρησιμοποιώντας τα κεφαλαία και τα πεζά όπου χρειάζεται.

Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί διαφυγής. Από προεπιλογή, το χρώμα του κειμένου είναι μαύρο, το οποίο μπορείτε να αλλάξετε αργότερα.

Για να δημιουργήσετε μια άλλη περιοχή κειμένου, κάντε ξανά κλικ στο εργαλείο Τύπος. Αυτή τη φορά εισάγαμε το κείμενο πίσω από τη σελίδα της καμπύλης: πληκτρολογήσαμε "PEEL TO", στη συνέχεια πατήσαμε την επιστροφή για να προχωρήσουμε στην επόμενη γραμμή και πληκτρολογήσαμε "REVEAL", στη συνέχεια πατήστε escape.

13 από 19

Μετακίνηση και περιστροφή κειμένου

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Με το εργαλείο επιλογής, κάντε κλικ και σύρετε το κείμενο πίσω από το κούμπωμα της σελίδας ("PEEL TO REVEAL" στο σχεδιασμό μας) στην πάνω δεξιά γωνία, όπου το ορθογώνιο κόπηκε.

Κάντε διπλό κλικ στην εκτεταμένη λαβή και μετακινήστε το δρομέα σας προς μια γωνία του πλαισίου οριοθέτησης μέχρι να δείτε μια καμπύλη διπλού βέλους. Στη συνέχεια σύρετε για να περιστρέψετε το κείμενο.

14 από 19

Προσαρμόστε τη γραμματοσειρά

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Με το εργαλείο κειμένου, κάντε κλικ και σύρετε πάνω από το κείμενο για να το επιλέξετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε Παράθυρο > Χαρακτήρας . Στον πίνακα χαρακτήρων, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος γραμματοσειράς και γραμματοσειράς σε ό, τι θέλετε, κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε από τα μικρά βέλη για να εμφανίσετε τις επιλογές σας.

Εδώ δημιουργήσαμε τη γραμματοσειρά Arial, το στυλ Bold και το μέγεθος 14 pt.

15 από 19

Αλλαγή χρώματος γραμματοσειράς

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Με το κείμενο που έχετε επιλέξει, κάντε κλικ στο μικρό βέλος δίπλα στο χρώμα πλήρωσης στη γραμμή επιλογών για να εμφανίσετε εναλλακτικά χρώματα και επιλέξτε ένα έντονο κόκκινο χρώμα. Το χρώμα δεν μπορεί να δει όταν το κείμενο είναι επισημασμένο, οπότε κάντε κλικ στο κείμενο για να δείτε πώς φαίνεται.

16 από 19

Κέντρο κειμένου

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για αυτό το σχέδιο, θέλαμε το κείμενο να επικεντρωθεί. Για να κεντράρετε το κείμενό σας, κάντε κλικ και σύρετε πάνω από το κείμενο για να το επιλέξετε ξανά, επιλέξτε Παράθυρο > Παράγραφο ή κάντε κλικ στην καρτέλα Παράγραφο δίπλα στον πίνακα χαρακτήρων. Στον πίνακα παραγράφου, κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί ευθυγράμμισης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο επιλογής για να επανατοποθετήσετε το κείμενο.

17 από 19

Επεξεργασία κειμένου

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Εδώ είναι η ευκαιρία σας να κάνετε αλλαγές στο υπόλοιπο κείμενο.

Για αυτό το σχέδιο, χρησιμοποιήσαμε το εργαλείο κειμένου για να τοποθετήσουμε τον κέρσορα μετά τη λέξη "EXTRA" και πατήσαμε την επιστροφή. Αυτό χωρίζει το κείμενο σε δύο ξεχωριστές γραμμές. Για να το καταστήσουμε τρεις γραμμές, τοποθετήσαμε τον κέρσορα μετά το "30%" και πατήσαμε ξανά την επιστροφή.

Για να αλλάξετε τη γραμματοσειρά και το μέγεθος, επισημάνετε όλο το κείμενο για να το επιλέξετε και κάντε τις επιλογές σας στον πίνακα χαρακτήρων. Εδώ αλλάξαμε τη γραμματοσειρά σε Arial Black και κάνουμε τον οδηγό (διάστημα μεταξύ γραμμών) 90 pt.

Στο πλαίσιο Παράγραφος, επιλέξαμε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί που δικαιολογεί όλες τις γραμμές και στη γραμμή Επιλογών, αλλάξαμε το χρώμα σε ένα λαμπερό μπλε χρώμα.

Αφού κάνετε τις τροποποιήσεις σας, μπορείτε να κάνετε κλικ μακριά από το κείμενο για να δείτε πώς φαίνεται μέχρι τώρα.

Μετά από την αναθεώρηση, αποφασίσαμε να επισημάνουμε μόνο την κορυφαία γραμμή για να την επιλέξετε και στον πίνακα χαρακτήρων άλλαξε το μέγεθός της σε 24 pt. Στη συνέχεια τονίσαμε τη δεύτερη γραμμή και άλλαξαμε το μέγεθος της κατά 100%. Για να επιλέξετε 100%, πρέπει να πληκτρολογήσετε στο πεδίο τιμής, αφού η υψηλότερη ορατή επιλογή είναι 72%. Στη συνέχεια τονίσαμε την τελευταία γραμμή και το φτάσαμε στο 21%.

18 από 19

Κλίμακα Κείμενο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Στη συνέχεια, θα κάνετε κλιμάκωση του κειμένου. Αν και μας άρεσαν οι αναλογίες των γραμμών του κειμένου σε σχέση με το ένα το άλλο, θέλαμε να κάνουμε το σύνολο λίγο μεγαλύτερο. Για να ολοκληρώσετε αυτήν την αλλαγή, χρησιμοποιήστε το εργαλείο επιλογής για να κάνετε κλικ στο κείμενο και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αντικείμενο > Μετασχηματισμός > Κλίμακα και με την επιλεγμένη επιλογή Ομοιόμορφη, πληκτρολογήστε την τιμή σας - επιλέξαμε 125% - στη συνέχεια κάντε κλικ στο OK . Στη συνέχεια, κάντε κλικ και σύρετε το κείμενο για να το τοποθετήσετε περισσότερο προς τα αριστερά.

19 από 19

Κάντε Τελικές προσαρμογές

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Τώρα για τελικές προσαρμογές. Στον πίνακα "Επίπεδα", κάντε κλικ στο κενό πλαίσιο στα αριστερά της κρυφής διαδρομής για να αποκαλύψετε το εικονίδιο του ματιού και να κάνετε ορατή τη διαδρομή. Επίσης, στον πίνακα "Επίπεδα", κάντε κλικ και σύρετε αυτό το υποεπίπεδο επάνω από τα άλλα υποσέλιδα, τα οποία θα τοποθετήσουν το σχήμα αποφλοιώσεως μπροστά από το κείμενο στον πίνακα γραφικών.

Για αυτό το σχέδιο, θέλαμε να παραμείνει η κορυφαία γραμμή κειμένου όπου ήταν, αλλά να έχουν τη δεύτερη και την τρίτη γραμμή κειμένου πιο δεξιά. Για να πραγματοποιήσετε αυτήν την αλλαγή, επιλέξτε το εργαλείο τύπου, τοποθετήστε τον κέρσορα μπροστά από τη δεύτερη γραμμή και πατήστε την καρτέλα, στη συνέχεια κάντε την ίδια στην τρίτη γραμμή. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ και να σύρετε πάνω από μια γραμμή γραμμής για να την επιλέξετε και να τροποποιήσετε την κορυφή στον πίνακα χαρακτήρων.

Μόλις σας αρέσει το πώς φαίνεται όλα, επιλέξτε Αρχείο > Αποθήκευση και τελειώσατε! Τώρα έχετε ένα αυτοκόλλητο ετικέτας με φινίρισμα σελίδας έτοιμο για χρήση.