Πώς να Dual Boot Windows 8.1 και στοιχειώδη OS

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να κάνετε διπλή εκκίνηση των Windows 8.1 και του στοιχειώδους λειτουργικού συστήματος.

Προϋποθέσεις

Για να κάνετε διπλή εκκίνηση των Windows 8.1 και του στοιχειώδους λειτουργικού συστήματος, θα χρειαστεί να κάνετε κλικ σε κάθε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους και να ακολουθήσετε τους οδηγούς:

Ποια είναι τα βήματα που ενέχονται για την εγκατάσταση του στοιχειώδους λειτουργικού συστήματος;

Η εγκατάσταση του ElementaryOS μαζί με τα Windows 8 / 8.1 είναι πραγματικά αρκετά απλή.

Ακολουθούν τα βήματα:

Πώς να εκκινήσετε στο στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα

  1. Τοποθετήστε την εκκίνηση της μονάδας στοιχειωδών OS OS USB στον υπολογιστή σας.
  2. Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί εκκίνησης στην κάτω αριστερή γωνία (ή αν δεν υπάρχει κουμπί εκκίνησης με δεξί κλικ στην κάτω αριστερή γωνία).
  3. Επιλέξτε "Επιλογές ενέργειας"
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή "Επιλέξτε τι κάνει το κουμπί τροφοδοσίας".
  5. Καταργήστε την επιλογή της επιλογής "Ενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης".
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση αλλαγών"
  7. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. (κρατήστε πατημένο το πλήκτρο shift).
  8. Στην μπλε οθόνη UEFI επιλέξτε να εκκινήσετε από τη συσκευή EFI
  9. Επιλέξτε την επιλογή "Δοκιμάστε το στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα".

Πώς να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο

Εάν χρησιμοποιείτε ένα καλώδιο Ethernet απευθείας συνδεδεμένο στον δρομολογητή σας, θα πρέπει να συνδεθείτε αυτόματα στο διαδίκτυο.

Εάν συνδέεστε ασύρματα, κάντε κλικ στο εικονίδιο δικτύου στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε το ασύρματο δίκτυό σας. Εισαγάγετε το κλειδί ασφαλείας.

Πώς να ξεκινήσετε τον εγκαταστάτη

  1. Κάντε κλικ στην επάνω αριστερή γωνία
  2. Στο πλαίσιο αναζήτησης "install"
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Εγκατάσταση στοιχειώδους λειτουργικού συστήματος".

Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Επιλέξτε τη γλώσσα σας από τη λίστα που παρέχεται και κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

Προϋποθέσεις

Θα εμφανιστεί μια λίστα που σας δείχνει πόσο προετοιμασμένη είστε για την εγκατάσταση του στοιχειώδους λειτουργικού συστήματος.

Σε κάθε ειλικρίνεια ο μόνος από αυτούς που έχει σημασία το 100% είναι ο χώρος στο δίσκο. Θα πρέπει να έχετε περισσότερους από 6,5 gigabytes διαθέσιμου χώρου. Συνιστώ τουλάχιστον 20 gigabytes.

Ο υπολογιστής σας πρέπει να είναι συνδεδεμένος μόνο εάν η μπαταρία είναι πιθανό να εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης (ή μάλιστα εάν πρόκειται για επιτραπέζιο υπολογιστή) και η σύνδεση στο Internet απαιτείται μόνο για την εγκατάσταση ενημερώσεων.

Υπάρχουν δύο πλαίσια ελέγχου στο κάτω μέρος της οθόνης.

  1. Λήψη ενημερώσεων κατά την εγκατάσταση
  2. Εγκαταστήστε αυτό το λογισμικό τρίτου κατασκευαστή (Σχετικά με το Fluendo)

Γενικά, είναι καλή ιδέα να κάνετε λήψη ενημερώσεων κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, ώστε να μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το σύστημά σας είναι ενημερωμένο μετά την εγκατάσταση.

Εάν, ωστόσο, η σύνδεσή σας στο Internet είναι κακή τότε αυτό θα επιβραδύνει ολόκληρη την εγκατάσταση και δεν θέλετε πραγματικά να συντρίβεται στη μέση. Οι ενημερώσεις μπορούν να ληφθούν και να εφαρμοστούν μετά την εγκατάσταση.

Η δεύτερη επιλογή θα σας επιτρέψει να αναπαράγετε μουσική που έχετε είτε κατεβάσει από το διαδίκτυο είτε μετατραπεί από ήχο CD. Προτείνω να ελέγξετε αυτήν την επιλογή.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

Επιλέξτε Τύπος εγκατάστασης

Η οθόνη "Τύπος εγκατάστασης" είναι η ενότητα που σας επιτρέπει να προσδιορίσετε αν θέλετε να εγκαταστήσετε το Elementary ως το μοναδικό λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή ή για να το ξεκινήσετε με ένα άλλο λειτουργικό σύστημα (όπως τα Windows).

Οι διαθέσιμες επιλογές είναι:

Αν θέλετε να κάνετε διπλή εκκίνηση του στοιχειώδους λειτουργικού συστήματος και των Windows, επιλέξτε την πρώτη επιλογή. Αν θέλετε το Elementary να είναι το μόνο λειτουργικό σύστημα, επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή.

Σημείωση: Η επιλογή "Διαγραφή δίσκου" και "Εγκατάσταση στοιχειώδους" θα σβήσει τα Windows και κάθε άλλο αρχείο από τον υπολογιστή σας

Η επιλογή "Κάτι άλλο" σάς επιτρέπει να επιλέξετε πιο προηγμένες ρυθμίσεις, όπως τη δημιουργία προσαρμοσμένων κατατμήσεων. Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή μόνο αν γνωρίζετε τι κάνετε.

Υπάρχουν άλλα δύο διαθέσιμα κουτάκια:

Κάντε κλικ στο "Εγκατάσταση τώρα" όταν αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε.

Επιλέξτε Ζώνη ώρας

Θα εμφανιστεί ένας μεγάλος χάρτης. Κάντε κλικ στην τοποθεσία σας μέσα στο χάρτη. Αυτό χρησιμοποιείται για να ρυθμίσετε το ρολόι σας στο Βασικό λειτουργικό σύστημα.

Εάν το κάνετε λάθος, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να το αλλάξετε ξανά αργότερα, όταν εκκινήσει το στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

Επιλέξτε Διάταξη πληκτρολογίου

Θα πρέπει τώρα να επιλέξετε τη διάταξη πληκτρολογίου σας.

Στο αριστερό παράθυρο κάντε κλικ στη γλώσσα του πληκτρολογίου. Στη συνέχεια, στο δεξιό παράθυρο επιλέξτε τη διάταξη πληκτρολογίου.

Σημειώστε ότι υπάρχει ένα κουμπί "Ανίχνευση διάταξης πληκτρολογίου". Χρησιμοποιήστε αυτό εάν δεν είστε σίγουροι για τις επιλογές που θέλετε να επιλέξετε.

Δοκιμάστε το πληκτρολόγιο πληκτρολογώντας το πλαίσιο που παρέχεται. Συγκεκριμένα, δοκιμάστε σύμβολα όπως το σύμβολο λίρας, το σύμβολο του δολαρίου, το σύμβολο του ευρώ και το κλειδί κατακερματισμού.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

Δημιουργία χρήστη

Το τελευταίο βήμα στη διαδικασία είναι η δημιουργία ενός χρήστη.

Καταχωρίστε το όνομά σας στο πλαίσιο που παρέχεται και, στη συνέχεια, δώστε στον υπολογιστή σας ένα όνομα.

Εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη που χρησιμοποιείται για να συνδεθείτε στον υπολογιστή και δώστε τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να συσχετίσετε με τον χρήστη. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τον κωδικό πρόσβασης.

Αν είστε ο μοναδικός χρήστης του υπολογιστή, μπορείτε να επιλέξετε να αφήσετε τον υπολογιστή να συνδεθεί αυτόματα. Συστήνω ιδιαίτερα να μην επιλέξετε αυτή την επιλογή.

Επιλέξτε την επιλογή "Απαιτείται ο κωδικός πρόσβασής σας για να συνδεθείτε".

Μπορείτε να επιλέξετε να κρυπτογραφήσετε τον αρχικό φάκελο αν θέλετε

Στο βήμα Τύπος εγκατάστασης είχατε την επιλογή να κρυπτογραφήσετε ολόκληρη την εγκατάσταση. Αυτό θα κρυπτογράφησε όλους τους φακέλους του συστήματος για το Elementary. Η κρυπτογράφηση του αρχικού φακέλου απλά κρυπτογραφεί τους φακέλους όπου θα εγκαταστήσετε τη μουσική, τα έγγραφα και τα βίντεο κλπ.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Συνέχεια".

Δοκίμασέ το

Τα αρχεία θα αντιγραφούν τώρα και θα εφαρμοστούν τυχόν ενημερώσεις. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα σας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το live USB ή να επανεκκινήσετε στο εγκατεστημένο σύστημα.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή και αφαιρέστε τη μονάδα USB.

Σε αυτό το στάδιο πρέπει να εμφανιστεί ένα μενού με επιλογές για εκκίνηση σε Windows ή Elementary OS.

Δοκιμάστε πρώτα τα Windows και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε ξανά και δοκιμάστε το στοιχειώδες λειτουργικό σύστημα.

Δοκίμασα τον οδηγό αλλά ο υπολογιστής μου μπότασε ευθεία στα Windows

Αν ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό ο υπολογιστής σας εκκινεί κατευθείαν στα παράθυρα, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό, ο οποίος δείχνει πώς να διορθώσετε τον bootloader UEFI, ώστε να μπορείτε να εκκινήσετε το Linux.