Ανατομία ενός αρχείου RSS

Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αρχείο RSS από την αρχή

RSS ή Really Simple Syndication είναι μια πολύ εύκολη γλώσσα XML που μαθαίνετε επειδή υπάρχουν μόνο μερικές ετικέτες που απαιτούνται. Και τι είναι πραγματικά πολύ ωραίο για το RSS είναι ότι από τη στιγμή που θα έχετε μια τροφή σε λειτουργία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη τη χώρα. Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο Web μπορούν να διαβάζουν RSS, καθώς και αναγνώστες όπως το Google Reader και Bloglines. Το RSS είναι ένα ισχυρό εργαλείο για οποιονδήποτε προγραμματιστή Ιστού που θέλει να αυξήσει την προβολή των ιστοσελίδων του.

Εργαλεία που απαιτούνται για τη σύνταξη RSS

Ένα απλό έγγραφο RSS

Αυτό το έγγραφο RSS 2.0 έχει ένα στοιχείο στη ροή μαζί με τις πληροφορίες τροφοδοσίας. Αυτό είναι το ελάχιστο που χρειάζεται να έχετε μια έγκυρη και εύχρηστη ροή RSS.

Ένα Δείγμα RSS 2.0 Feedhttp: //webdesign.about.com/rss2.0feed/ Ένα παράδειγμα μιας απλής ροής RSS. Αυτή είναι η περιγραφή της ίδιας της τροφής, όχι ενός στοιχείου. Αυτή είναι η πιο πρόσφατη καταχώρηση στο δείγμα feed μουhttp: //webdesign.about.com/rss2.0feed/entry.html Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανιστεί στους feedreaders. Περιγράφει την ίδια τη θέση, όχι ολόκληρη τη ροή. http://webdesign.about.com/rss2.0feed/entry.html

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα βασικό έγγραφο RSS έχει ελάχιστα απαιτηθεί για τη δημιουργία μιας πλήρως λειτουργικής ροής δεδομένων. Εάν επρόκειτο να επικολλήσετε αυτόν τον κώδικα σε έναν επικύρωση RSS, θα επικυρωνόταν - πράγμα που σημαίνει ότι οι αναγνώστες τροφοδοσίας RSS θα μπορούσαν να το διαβάσουν επίσης.

Οι πρώτες τρεις γραμμές λένε στον πράκτορα χρήστη ότι αυτό είναι ένα έγγραφο XML, είναι ένα αρχείο RSS 2.0 και υπάρχει ένα κανάλι:

Οι πληροφορίες έκδοσης δεν απαιτούνται, αλλά θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα να συμπεριληφθεί αυτή η ιδιότητα στην ετικέτα.

Κάθε τροφοδοσία θα πρέπει να έχει τίτλο, διεύθυνση URL και περιγραφή. Και αυτό είναι το

,

, και οι ετικέτες που ζουν εντός του καναλιού (αλλά όχι εντός ενός) ορίζουν. Για τις περισσότερες ροές δεδομένων, αυτά τα στοιχεία δεν θα αλλάξουν ποτέ αφού αποφασίσετε για το όνομα και την περιγραφή της ροής.

Ένα Δείγμα RSS 2.0 Feed

http://webdesign.about.com/rss2.0feed/ Ένα παράδειγμα μιας απλής ροής RSS. Αυτή είναι η περιγραφή της ίδιας της τροφής, όχι ενός στοιχείου.

Το τελευταίο μέρος της ζωοτροφής είναι τα ίδια τα αντικείμενα. Αυτές είναι οι ιστορίες που θα κοινοποιηθούν από τη ροή σας. Κάθε στοιχείο περικλείεται σε ένα στοιχείο.

Μέσα στο στοιχείο βρίσκετε τις ίδιες τρεις ετικέτες που ήδη γνωρίζουμε:

,

, και . Εκτελούν την ίδια λειτουργία όπως και εκτός της ετικέτας στοιχείου, αλλά στο εσωτερικό τους αναφέρονται μόνο ένα στοιχείο. Το κείμενο στο εσωτερικό του είναι αυτό που εμφανίζεται στον αναγνώστη τροφοδοσίας, ο τίτλος είναι ο τίτλος της θέσης και ο σύνδεσμος είναι εκεί όπου συνδέεται η αλληλογραφία.

Αυτή είναι η πιο πρόσφατη καταχώρηση στη ζωοτροφή μου

http://webdesign.about.com/rss2.0feed/entry.html Αυτό είναι το κείμενο που θα εμφανιστεί στους feedreaders. Περιγράφει την ίδια τη θέση, όχι ολόκληρη τη ροή.

Η μόνη νέα ετικέτα είναι η ετικέτα. Αυτό το στοιχείο λέει στον πράκτορα χρήστη ή στον αναγνώστη τροφοδοσίας τι είναι η μοναδική διεύθυνση URL για αυτήν τη δημοσίευση. Αυτό μπορεί να είναι η ίδια διεύθυνση URL με τον σύνδεσμο ή με έναν ξεχωριστό μόνιμο σύνδεσμο (permalink) για το στοιχείο.

http://webdesign.about.com/rss2.0feed/entry.html

Το μόνο που απομένει είναι να κλείσετε το στοιχείο, το κανάλι και το rss. Επειδή πρόκειται για XML, όλες οι ετικέτες πρέπει να κλείσουν.

Προσθέστε νέα στοιχεία στην κορυφή

Οι περισσότερες ροές RSS αποτελούνται από περισσότερα από ένα στοιχεία τη φορά. Με αυτόν τον τρόπο, εάν ένας πελάτης είναι νέος στον ιστότοπό σας, μπορούν να δουν τις τελευταίες θέσεις ή όλες αυτές, εάν τις κρατήσετε όλες στο RSS. Για να προσθέσετε μια νέα θέση, προσθέστε ένα νέο στοιχείο πάνω από την πρώτη θέση:

... Ένα δεύτερο posthttp: //webdesign.about.com/rss2.0feed/entry2.html Τώρα η ροή μου έχει 2 δημοσιεύσεις http://webdesign.about.com/rss2.0feed/entry2.html ...

Πρόσθετα στοιχεία για να ντύσετε τη ροή RSS

Τα παραπάνω RSS είναι όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια ροή, αλλά υπάρχουν πολλές προαιρετικές ετικέτες που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη ροή δεδομένων σας και να δώσετε πρόσθετες πληροφορίες στους αναγνώστες σας. Τα παρακάτω είναι μερικές από τις αγαπημένες μου προαιρετικές ετικέτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη βελτίωση των RSS Feeds σας:

Σημειώστε ότι η εικόνα

πρέπει να ταιριάζει με το κανάλι

και οι διαστάσεις της εικόνας δεν μπορούν να είναι μεγαλύτερες από 144 pixels πλάτος και 400 pixels ψηλές.

Όλες οι παραπάνω ετικέτες μπαίνουν στο και περιγράφουν τη ροή δεδομένων, αντί για μεμονωμένα στοιχεία, όπως αυτό:

... Ένα Δείγμα RSS 2.0 Feedhttp: //webdesign.about.com/rss2.0feed/ Ένα παράδειγμα μιας απλής ροής RSS. Αυτή είναι η περιγραφή της ίδιας της τροφής, όχι ενός στοιχείου. en-us Πνευματικά δικαιώματα 2007, Jennifer Kyrnin webdesign@aboutguide.com (Jennifer Kyrnin) ?????????? ???????? ???????? ???????? ???????? ??????? ???????? ?????? 144 25 ...

Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ροή RSS.