Στείλτε μια προσαρμοσμένη διαδρομή στους Χάρτες Google στο τηλέφωνο για το οδικό σας ταξίδι

Δημιουργήστε προσαρμοσμένες διαδρομές για το ταξίδι που θέλετε να πάρετε

Δεν χρειάζεστε πραγματικά ξεχωριστό GPS για το αυτοκίνητό σας εάν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Χάρτες Google στην κινητή συσκευή σας iOS ή Android. Στην πραγματικότητα, εάν αφαιρέσετε λίγο χρόνο εκ των προτέρων για να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, μπορείτε στην πραγματικότητα να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διαδρομή στους Χάρτες Google που μπορείτε να ακολουθήσετε στο τηλέφωνό σας ή το tablet σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Ακούγεται αρκετά καλό, έτσι; Σίγουρα, αλλά τα πράγματα παίρνουν λίγο δύσκολο όταν έχετε μια πολύ μεγάλη και λεπτομερή διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε που χτυπά συγκεκριμένες θέσεις και σας οδηγεί κάτω ορισμένους δρόμους.

Εάν έχετε προσπαθήσει ποτέ να κάνετε αυτό το έργο στην εφαρμογή Χάρτες Google μόνο, πιθανότατα έχετε συναντήσει ένα ή και τα δύο από αυτά τα σημαντικά προβλήματα:

  1. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια εξαιρετικά περίπλοκη προσαρμοσμένη διαδρομή απευθείας μέσα στην εφαρμογή Χάρτες Google. Ενώ μπορείτε να σύρετε τη διαδρομή γύρω σε ορισμένες από τις εναλλακτικές διαδρομές (επισημασμένες με γκρι χρώμα) που προτείνει η εφαρμογή μετά την είσοδό σας σε έναν προορισμό, δεν μπορείτε να το σύρετε ακριβώς για να συμπεριλάβετε ή να αποκλείσετε μόνο τον δρόμο που θέλετε.
  2. Αν έχετε προσαρμόσει ποτέ τη διαδρομή σας στα Χάρτες Google στον ιστό της επιφάνειας εργασίας με τέτοιο τρόπο ώστε να επιμηκύνει το χρόνο ταξιδιού σας και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να την στείλετε στη συσκευή σας, ίσως το είδατε να ανακατευθύνεται ώστε να φτάσετε πιο γρήγορα. Οι Χάρτες Google έχουν σχεδιαστεί για να σας φέρνουν εκεί που θέλετε να πάτε όσο το δυνατόν λιγότερο, οπότε αν έχετε περάσει αρκετό χρόνο στον ιστό της επιφάνειας εργασίας σύροντας τη διαδρομή σας σε διαφορετικές περιοχές με τρόπο που σας επιτρέπει να χτυπήσετε επάνω ορισμένες στάσεις που είναι ελαφρώς εκτός το δρόμο ή να πάρετε έναν άλλο δρόμο επειδή είναι πιο εξοικειωμένοι με εσάς, η εφαρμογή Χάρτες Google δεν θα γνωρίζει και σίγουρα δεν θα με νοιάζει. Θέλει να σας φέρει από το ένα σημείο στο άλλο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Για να επιλύσετε αυτά τα δύο προβλήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο προϊόν της Google για το οποίο δεν γνωρίζατε πιθανώς: Google My Maps. Οι Χάρτες μου είναι ένα εργαλείο χαρτογράφησης που σας επιτρέπει να δημιουργείτε και να μοιράζεστε προσαρμοσμένους χάρτες.

01 από 10

Αποκτήστε πρόσβαση στο Google My Maps

Screenshot / Google My Maps

Οι Χάρτες μου είναι εξαιρετικά χρήσιμοι για την κατασκευή λεπτομερών προσαρμοσμένων χαρτών και το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στους Χάρτες Google όταν χτυπήσετε το δρόμο. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στους "Χάρτες μου" στον ιστό στο google.com/mymaps . (Ίσως χρειαστεί να συνδεθείτε πρώτα στον λογαριασμό σας Google αν δεν είστε ήδη.)

Εάν διαθέτετε μια συσκευή Android, ίσως θέλετε να δείτε την εφαρμογή My Maps της Google που είναι διαθέσιμη για το Android. Οι Χάρτες μου επίσης φαίνονται και λειτουργούν εξαιρετικά σε προγράμματα περιήγησης ιστού για κινητά , οπότε εάν διαθέτετε μια συσκευή iOS και δεν έχετε πρόσβαση στον ιστό, μπορείτε να δοκιμάσετε να επισκεφτείτε το google.com/mymaps στο Safari ή σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης για κινητά της επιλογής σας.

02 από 10

Δημιουργήστε έναν νέο προσαρμοσμένο χάρτη

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι έχετε προγραμματίσει ένα μεγάλο ταξίδι με ένα σωστό ποσό οδήγησης και τέσσερις διαφορετικές στάσεις που θέλετε να κάνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι προορισμοί σας είναι:

Θα μπορούσατε απλώς να εισάγετε σε κάθε προορισμό ξεχωριστά τέσσερις φορές κατά την άφιξή σας σε κάθε μία, αλλά αυτό απαιτεί χρόνο και δεν σας επιτρέπει κατ 'ανάγκη να προσαρμόσετε τη διαδρομή σας όπως ακριβώς θέλετε.

Για να δημιουργήσετε ένα νέο χάρτη στους "Χάρτες μου", κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία με την ένδειξη + CREATE A NEW MAP . Θα δείτε τους Χάρτες Google ανοιχτό με μερικές διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου ενός κατασκευαστή χάρτη και ενός πεδίου αναζήτησης με εργαλεία χαρτών κάτω από αυτό.

03 από 10

Ονομάστε τον χάρτη σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Πρώτα, δώστε στο χάρτη σας ένα όνομα και μια προαιρετική περιγραφή. Αυτό θα σας βοηθήσει εάν θέλετε να δημιουργήσετε πρόσθετους χάρτες ή εάν θέλετε να το μοιραστείτε με κάποιον άλλο που σας συνδέει στο ταξίδι σας.

04 από 10

Προσθέστε την αρχική σας θέση και όλους τους προορισμούς

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Εισαγάγετε τη θέση εκκίνησης στο πεδίο αναζήτησης και πατήστε Enter. Στο αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται πάνω από την τοποθεσία στο χάρτη , κάντε κλικ στο + Προσθήκη στο χάρτη .

Επαναλάβετε αυτό για όλους τους προορισμούς σας. Θα παρατηρήσετε ότι οι καρφίτσες θα προστεθούν στο χάρτη σας καθώς προσθέτετε αναζήτηση και θα τις εισαγάγετε, ενώ κάθε όνομα τοποθεσίας θα προστεθεί σε μια λίστα στον οικοδόμο χάρτη.

05 από 10

Λάβετε οδηγίες για τον δεύτερο προορισμό σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Τώρα που έχετε καταγράψει όλους τους προορισμούς σας, ήρθε η ώρα να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας με οδηγίες από το σημείο Α στο σημείο Β (και τελικά τα σημεία Β έως Γ και Γ έως Δ).

  1. Κάντε κλικ στο όνομα του πρώτου προορισμού σας (μετά το σημείο εκκίνησης) στο εργαλείο δημιουργίας χαρτών. Στο παράδειγμά μας, είναι το Rideau Canal Skateway.
  2. Αυτό ανοίγει ένα αναδυόμενο παράθυρο πάνω από την τοποθεσία με πολλά κουμπιά στο κάτω μέρος. Κάντε κλικ στο κουμπί βέλους για να λάβετε οδηγίες σχετικά με αυτήν την τοποθεσία.
  3. Ένα νέο επίπεδο θα προστεθεί στον οικοδόμο χάρτη σας με τα σημεία Α και Β. Το Α θα είναι κενό πεδίο ενώ ο Β θα είναι ο πρώτος προορισμός σας.
  4. Πληκτρολογήστε τη θέση εκκίνησης στο πεδίο Α . Για παράδειγμα, αυτός είναι ο CN Tower. Οι Χάρτες μου δημιουργούν μια διαδρομή για εσάς από την αρχική σας θέση στον πρώτο προορισμό σας.

06 από 10

Σύρετε τη διαδρομή σας για να την προσαρμόσετε

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Οι Χάρτες μου θα σας δώσουν την ταχύτερη διαδρομή που μπορεί να εντοπίσει από ένα σημείο στο άλλο, αλλά όπως και στους Χάρτες Google , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να κάνετε κλικ στη διαδρομή και να την σύρετε σε άλλους δρόμους για να την προσαρμόσετε.

Στο παράδειγμά μας, οι "Χάρτες μου" έδωσαν μια διαδρομή που σας μεταφέρει σε μια μεγάλη εθνική οδό, αλλά μπορείτε να την σύρετε προς βορρά για να σας οδηγήσει σε μια μικρότερη, λιγότερο απασχολημένη εθνική οδό. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση (χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα συν / πλην στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης) για να δείτε όλους τους δρόμους και τα ονόματά τους για να προσαρμόσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια τη διαδρομή σας.

07 από 10

Συμβουλή: Προσθέστε περισσότερα σημεία προορισμού εάν βγάζετε πραγματικά τον δρόμο

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Πριν προχωρήσουμε, αξίζει να επισημάνουμε ότι αν σκοπεύετε να πάρετε μια πολύ συγκεκριμένη διαδρομή που σας παίρνει αρκετά μακριά από τα ταχύτερα δρομολόγια που συνήθως δημιουργούν οι Χάρτες Google για εσάς, αξίζει να προσθέσετε περισσότερους προορισμούς στη διαδρομή σας που σας μεταφέρουν όπως θέλετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη διόρθωση από τους Χάρτες Google όταν το έχετε πρόσβαση από το τηλέφωνό σας.

Για παράδειγμα, καθώς κατευθυνθείτε από τον Πύργο CN στο κανάλι Rideau Canate Skateway, θέλετε να πάρετε τον αυτοκινητόδρομο 15 αντί να συνεχίσετε την εθνική οδό 7. Οι Χάρτες Google δεν θα νοιάζονται και θα προσπαθούν συνεχώς να σας κάνουν να πάρετε την ταχύτερη διαδρομή. Ωστόσο, εάν επιλέξετε έναν τυχαίο προορισμό κατά μήκος της εθνικής οδού 15 και τον προσθέσετε στο χάρτη σας, ακόμη και αν δεν θέλετε να σταματήσετε εκεί, τότε αυτό παρέχει στην Google περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πού θέλετε να πάτε.

Για αυτό το παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τον χάρτη και να προσθέσετε τον προορισμό Smiths Falls ως προορισμό κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη προορισμού στο Layers Directions που μόλις δημιουργήσατε. Πληκτρολογήστε Smiths Falls στο πεδίο C για να το προσθέσετε και μετά κάντε κλικ και σύρετέ το για να διορθώσετε την παραγγελία - έτσι ώστε να πέσει μεταξύ του σημείου εκκίνησης και του δεύτερου προορισμού σας.

Όπως βλέπετε παραπάνω, προστίθεται το Smiths Falls και παίρνει τη θέση του δεύτερου προορισμού στη διαδρομή, μετακινώντας το δεύτερο (Rideau Canal Skateway) από τη λίστα. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του γεγονότος είναι ότι ίσως χρειαστείτε τη βοήθεια ενός επιβάτη για να περιηγηθείτε στο χάρτη καθώς οδηγείτε, ώστε να μην πάτε κατευθείαν από τον τυχαίο προορισμό που δεν θέλετε να σταματήσετε, αλλά προσθέσατε για να σας κρατήσουμε στη διαδρομή που θέλετε ειδικά.

08 από 10

Χάρτης των υπόλοιπων προορισμών σας

Στιγμιότυπο οθόνης του Google.com

Για να επεκτείνετε τη διαδρομή σας για να συμπεριλάβετε όλους τους άλλους προορισμούς που θέλετε να επισκεφθείτε, απλά επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα με τη σειρά των προορισμών που θέλετε να επισκεφτείτε. Να θυμάστε ότι όταν κάνετε κλικ για να λάβετε οδηγίες, θα πρέπει να εισάγετε τον προηγούμενο προορισμό σας στο κενό πεδίο.

Έτσι, για τον επόμενο προορισμό μας στο παράδειγμα που χρησιμοποιούμε:

  1. Πρώτον, κάντε κλικ στο Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας του Μόντρεαλ στον οικοδόμο χάρτη.
  2. Κάντε κλικ για να λάβετε οδηγίες.
  3. στη συνέχεια, εισάγετε το Rideau Canal Skateway στο πεδίο Α .

Όταν πληκτρολογείτε αυτό το ολόκληρο όνομα προορισμού, υπάρχουν στην πραγματικότητα τρεις προτεινόμενες επιλογές για να διαλέξετε από το αναπτυσσόμενο μενού - το καθένα από τα οποία έχει διαφορετικό εικονίδιο.

Το πρώτο έχει μια πράσινη ακίδα μπροστά του, η οποία αντιπροσωπεύει το πρώτο χωρίς τίτλο στρώμα που δημιουργήθηκε όταν εισήλθαν όλοι οι προορισμοί στο χάρτη. Το δεύτερο αντιπροσωπεύει τον προορισμό C στο δεύτερο χωρίς τίτλο στρώμα, το οποίο δημιουργήθηκε όταν δημιουργήσαμε το πρώτο τμήμα της διαδρομής μας.

Αυτός που επιλέγετε εξαρτάται από το πώς θέλετε να χτίσετε τον χάρτη σας και πώς θέλετε να επωφεληθείτε από τη λειτουργία των επιπέδων στους Χάρτες μου. Για αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα, δεν είναι πραγματικά σχετικό, έτσι μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε από αυτά. Μετά από αυτό, θα επαναλάβουμε τα παραπάνω για τον τελευταίο προορισμό (La Citadelle de Québec).

Σχετικά με τα επίπεδα Google My Maps

Θα παρατηρήσετε ότι καθώς ακολουθείτε αυτά τα βήματα για να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο χάρτη, θα προστεθούν "επίπεδα" κάτω από το εργαλείο δημιουργίας χαρτών. Τα επίπεδα σάς επιτρέπουν να κρατάτε τμήματα του χάρτη σας ξεχωριστά από άλλα ώστε να τα οργανώνετε καλύτερα.

Κάθε φορά που προσθέτετε νέες οδηγίες, δημιουργείται ένα νέο επίπεδο. Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε έως και 10 επίπεδα, επομένως έχετε αυτό κατά νου εάν δημιουργείτε μια προσαρμοσμένη διαδρομή με περισσότερους από 10 προορισμούς.

Για να αντιμετωπίσετε το όριο στρώματος, μπορείτε να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο Προσθήκη προορισμού σε οποιοδήποτε υπάρχον στρώμα για να προσθέσετε απλώς έναν προορισμό σε μια υπάρχουσα διαδρομή. Στην πραγματικότητα, αν γνωρίζετε τη σειρά των προορισμών που θέλετε να επισκεφτείτε, μπορείτε απλά να περάσετε από τα παραπάνω βήματα για τον πρώτο προορισμό σας και στη συνέχεια να συνεχίσετε να επαναλαμβάνετε το τελευταίο βήμα για όλους τους επόμενους προορισμούς για να τα κρατήσετε όλα σε ένα στρώμα.

Εξαρτάται από εσάς και εξαρτάται από το πώς μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε στρώματα. Η Google παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε με τα επίπεδα, αν ενδιαφέρεστε να κάνετε κάποια άλλα πιο φανταστικά πράγματα με τον προσαρμοσμένο σας χάρτη.

09 από 10

Αποκτήστε πρόσβαση στον νέο σας προσαρμοσμένο χάρτη από την εφαρμογή Χάρτες Google

Στιγμιότυπο οθόνης των Χαρτών Google για iOS

Τώρα που έχετε όλους τους προορισμούς σας σχεδιαστεί στο χάρτη σας με τη σωστή σειρά με οδηγίες για τις διαδρομές τους, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον χάρτη στην εφαρμογή Χάρτες Google στην κινητή συσκευή σας. Όσο είστε συνδεδεμένοι στο ίδιο λογαριασμό Google που χρησιμοποιήσατε για να δημιουργήσετε τον προσαρμοσμένο σας χάρτη, μπορείτε να πάτε καλά.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Χάρτες Google, πατήστε το εικονίδιο μενού στη δεξιά πλευρά του πεδίου αναζήτησης, για να δείτε το μενού από το αριστερό.
  2. Πατήστε στο Θέσεις σας .
  3. Μετακινηθείτε προς τα κάτω πέρα ​​από τα σημεία που έχετε επισημάνει και αποθηκεύσετε στους χάρτες σας. Θα εμφανιστεί το όνομα του χάρτη σας εκεί.

10 από 10

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση των Χαρτών Google με τον προσαρμοσμένο χάρτη σας

Στιγμιότυπο οθόνης των Χαρτών Google για iOS

Αληθινή προειδοποίηση: Η πλοήγηση των Χαρτών Google και οι Χάρτες μου δεν είναι ακριβώς οι πιο ολοκληρωμένες λειτουργίες, επομένως ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε και να επεξεργαστείτε λίγο το χάρτη σας. Και πάλι, εξαρτάται από το πόσο περίπλοκο είναι ο χάρτης σας και πόσο προσαρμοσμένα θέλετε οι οδηγίες σας να είναι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας σε σύγκριση με το πού θέλει να σας μεταφέρει η Google.

Μόλις πατήσετε για να ανοίξετε τον χάρτη σας μέσα στην εφαρμογή, θα δείτε τη διαδρομή σας ακριβώς όπως φαινόταν όταν το βάλατε σε έναν υπολογιστή, συμπληρωμένο με όλα τα σημεία προορισμού σας. Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη πλοήγηση από το Google Maps προς τα αριστερά, απλώς πατήστε το δεύτερο σημείο προορισμού (παρακάμπτοντας το πρώτο, υποθέτοντας ότι ξεκινάτε φυσικά) και στη συνέχεια πιέστε το μπλε εικονίδιο του αυτοκινήτου που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία για να ξεκινήσετε τη διαδρομή σας.

Εδώ μπορείτε να παρατηρήσετε ότι η πλοήγηση των Χαρτών Google σας απομακρύνει από τη διαδρομή σας και γι 'αυτό πήγαμε προσθέτοντας πρόσθετα σημεία προορισμού όπου δεν υπάρχουν προγραμματισμένες στάσεις.

Εάν διαπιστώσετε ότι η πλοήγηση των Χαρτών Google σχεδιάζει μια ελαφρώς διαφορετική διαδρομή από αυτήν που βασίσατε στην προσαρμοσμένη εφαρμογή σας, ίσως χρειαστεί να επιστρέψετε για να την επεξεργαστείτε, προσθέτοντας περισσότερους προορισμούς (παρόλο που δεν θέλετε να τις επισκεφθείτε). η διαδρομή σας μεταφέρει ακριβώς εκεί που θέλετε να σας μεταφέρει.

Μόλις φτάσετε στον πρώτο προορισμό σας και είστε έτοιμοι να φύγετε μετά την επίσκεψή σας, μπορείτε απλώς να έχετε πρόσβαση στον προσαρμοσμένο χάρτη σας ξανά και να πατήσετε στον επόμενο προορισμό για να ξεκινήσετε τη στροφή προς στροφή πλοήγηση. Κάνετε αυτό για όλους τους επόμενους προορισμούς καθώς φθάνετε σε καθένα και μπορείτε να απολαύσετε να μην χάνετε χρόνο σχεδιάζοντας τον χάρτη σας καθώς πηγαίνετε!