Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Smartphone μου όταν ταξιδεύω σε άλλη χώρα;

Ερώτηση: Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Smartphone μου όταν ταξιδεύω σε άλλη χώρα;

Ένας αναγνώστης γράφει με αυτήν την ερώτηση σχετικά με την ενοικίαση καρτών SIM στις ΗΠΑ, που ταξιδεύουν από την Αυστραλία. Η απάντηση στην επόμενη ενότητα μπορεί επίσης να βοηθήσει άλλους που ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ σε μια ξένη χώρα, καθώς και όσους έχουν τηλέφωνα χωρίς κάρτα SIM.

Ο σύντροφός μου και εγώ ζούμε στην Αυστραλία και πρόκειται ακριβώς να επισκεφτούμε τις ΗΠΑ σε 4 εβδομάδες. Έχουμε ό, τι καλούμε κάρτες "SIM" στα έξυπνα τηλέφωνα μας (μπορείτε να τα ονομάσετε "air cards", αλλά δεν είμαι σίγουρος αν οι κάρτες αέρα είναι το ίδιο με τις κάρτες SIM).

Η ερώτησή μου είναι: Μπορούμε να αγοράσουμε μια προπληρωμένη κάρτα SIM (η οποία ισχύει για 4 εβδομάδες περίπου) από μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, η οποία θα μας παρέχει τηλεφωνική κάλυψη μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου στα smartphones μας; Έχω ένα Samsung S2 και ο συνεργάτης μου έχει ένα I-Phone 4. Αγόρασα μια τέτοια κάρτα στην Αγγλία και την Ιταλία πέρυσι από τοπικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών (O2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, TIM (Telecom Italy) στην Ιταλία) και δούλεψαν καλά στη Samsung μου.

Ευχαριστώ,
Νίκος

Απάντηση: Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Υπάρχουν μερικές ασύρματες εταιρείες στις ΗΠΑ που θα σας δανείσουν μια κάρτα SIM ενώ είστε εδώ για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα smartphone σας για πρόσβαση στο Internet και κλήσεις.

Πρώτον, τα καλύτερα νέα είναι ότι τα τηλέφωνά σας έχουν κάρτες SIM (και ναι, καλούμε τις κάρτες SIM εδώ, αλλά μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη φράση "air cards" για να αναφερθούν στο ίδιο πράγμα, παρόλο που η AirCard είναι εμπορικό σήμα για μια συγκεκριμένη κινητή ευρυζωνική κάρτα). Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα σε ολόκληρη την υφήλιο (σε περισσότερες από 220 χώρες) χρησιμοποιούν την τεχνολογία GSM (Global System for Mobile Communication), αλλά στις ΗΠΑ, οι μεγαλύτεροι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας Verizon και Sprint συχνότερα διαθέτουν κινητά τηλέφωνα . Έτσι, η μίσθωση μιας κάρτας SIM είναι στην πραγματικότητα περισσότερο θέμα για τους πολίτες των ΗΠΑ που θέλουν να χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους για να κάνουν διεθνείς κλήσεις όταν ταξιδεύουν . (Μια επιλογή, εάν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει κάρτα SIM: νοικιάστε ένα smartphone ή ένα κινητό hotspot (για τον φορητό υπολογιστή σας) .Αυτό δεν σας δίνει το πλεονέκτημα ότι χρησιμοποιείτε το δικό σας τηλέφωνο, συμπληρώνοντας τις εγκατεστημένες εφαρμογές και επαφές σας, ότι κάνει χρήση μίας κάρτας SIM.)

Ωστόσο, τα δίκτυα T-Mobile και AT & T υποστηρίζουν τηλέφωνα GSM συμβατά με την παγκόσμια περιαγωγή. (Είμαι με την T-Mobile και έχω το Galaxy S2, έτσι ώστε να δουλέψει για εσάς. Ωστόσο, πιθανότατα θα θέλετε να πάτε με την AT & T, για την καλύτερη συμβατότητα με τις ταχύτητες του iPhone 4 και 3G).

Το PC Magazine έκανε πρόσφατα μια ωραία επισκόπηση των πρόσθετων προπληρωμένων επιλογών SIM για τους επισκέπτες στις ΗΠΑ. Εκτός από την T-Mobile και την AT & T, το άρθρο αναφέρει μικρότερα δίκτυα όπως το Ultra Mobile και το Straight Talk, τα οποία λειτουργούν σε δίκτυα T-Mobile και AT & T. Θα χρειαστεί να επιλέξετε το σχέδιο που έχει την πιο νόημα για τη χρήση σας ενώ βρίσκεστε σε διακοπές (ή διακοπές εργασίας).

Για παράδειγμα, για πολύ σύντομες επισκέψεις, το PC Mag συνιστά την κάρτα $ 7 7 ημερών της Ready SIM, η οποία περιλαμβάνει απεριόριστη συνομιλία, κείμενο και 500MB δεδομένων. Η έκδοση των 14 ημερών, με 1GB δεδομένων, είναι μόλις $ 10 επιπλέον. Το έτοιμο SIM λειτουργεί στο δίκτυο T-Mobile.

Για τους χρήστες iPhone, το άρθρο συνιστά το H2O Wireless ή το Black Wireless, τα οποία κινούνται μέσω των δικτύων της AT & T και προσφέρουν απεριόριστες κλήσεις και κείμενα συν 2GB δεδομένων για $ 60 το μήνα.

Τα σχέδια της AT & T ξεκινούν από 30 δολάρια το μήνα για 250 λεπτά ομιλίας (10 δολάρια για απεριόριστες διεθνείς κλήσεις προς σταθερά), απεριόριστα μηνύματα κειμένου και ένα άσχημο 50 ΜΒ δεδομένων (δεν είναι σπουδαίο εάν πρόκειται να χρησιμοποιείτε σημαντικά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας , συχνές αναζητήσεις των Χαρτών Google).

Η T-Mobile ξεκινά επίσης από 30 δολάρια το μήνα, η οποία περιλαμβάνει 100 λεπτά ομιλίας ($ 10 για απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά), απεριόριστα μηνύματα κειμένου και αξιοπρεπή δεδομένα 5GB.

Δείτε το διάγραμμα σύγκρισης του PC Mag για πρόσθετες υπηρεσίες και σχέδια. Το καλύτερο σας στοίχημα είναι να επικοινωνήσετε με την T-Mobile και την AT & T για βοήθεια σχετικά με τις επιλογές σας.

Όποια υπηρεσία αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, ώστε να μην πάτε στη θάλασσα.

Ενημέρωση: Ωραία σημείωση πίσω από τον Nick:

Γεια σας Melanie, απαντήσατε σε ένα ερώτημα μου (βλέπε παρακάτω) πριν από ένα μήνα - απλώς για να σας ενημερώσουμε ότι φτάσαμε στο Σαν Φρανσίσκο πριν από δύο ημέρες και αγόρασε μια κάρτα SIM από την AT & T που λειτουργεί καλά στο aussie Samsung S2 και για τα δύο τηλέφωνο & δεδομένα. Τόσο πολύ χαρούμενος, και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας ...