Πριν αγοράσετε ένα φορητό πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων

Οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων είναι, εξ ορισμού, συσκευές αναπαραγωγής MP3 που κάνουν πολύ περισσότερα από την αναπαραγωγή των αγαπημένων σας αρχείων ψηφιακού ήχου. Αυτές οι εξειδικευμένες συσκευές σας επιτρέπουν επίσης να παρακολουθήσετε τον αγαπημένο σας τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό προγραμματισμό σε φορητή μορφή καθώς και να σας προσφέρουμε πολλές και αγαπημένες ψηφιακές φωτογραφίες. Υπάρχουν πολλά φορητά μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων στην αγορά σήμερα, οπότε είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά κατά την επιλογή σας. Για να σκεφτείτε αυτές τις κρίσιμες λειτουργίες, διαβάστε την παρακάτω λίστα.

Μέγεθος

Το μέγεθος ενός φορητού media player είναι σημαντικό σε δύο περιοχές: μέγεθος οθόνης και μέγεθος σώματος. Το μέγεθος οθόνης που πρέπει να εξετάσετε, ειδικά με ψηφιακό βίντεο, επειδή όσο μικρότερη είναι η οθόνη, τόσο πιο δύσκολο είναι να καταγράψετε όλες τις λεπτομέρειες του βίντεο. Οι μεγαλύτερες οθόνες συνήθως προσθέτουν περισσότερο κόστος. Όσον αφορά το μέγεθος του σώματος, πιθανότατα θέλετε να επιδιώξετε για λεπτότερο και ελαφρύτερο, ώστε να διατηρήσετε τη συσκευή πιο φορητή. Το μέγεθος της οθόνης θα υπαγορεύει γενικά το μέγεθος του σώματος, αν και μερικοί παίκτες προσθέτουν επιπλέον στην ακίνητη περιουσία γύρω από την οθόνη.

Λειτουργίες ελέγχου

Οι έλεγχοι συνήθως περιλαμβάνουν κουμπιά, οθόνες αφής ή και τα δύο. Μια τυπική διαμόρφωση κουμπιών σε μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων θα σας επιτρέψει να χειριστείτε τις περισσότερες βασικές εντολές, όπως πλοήγηση αρχείων, ένταση, ισχύ και γρήγορη προώθηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Μια οθόνη αφής, όταν είναι διαθέσιμη, μπορεί επίσης να σας αφήσει να χειριστείτε τα βασικά και να σας αφήσουμε να βυθιστείτε σε διάφορες πιο προηγμένες λειτουργίες. Ένας ιδανικός παίκτης συνδυάζει τα κουμπιά και τον σχεδιασμό της οθόνης αφής, αν και αυτά θα κοστίζουν επίσης συνήθως περισσότεροι παίκτες μόνο με κουμπιά.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας γνωρίζετε ότι είναι μεγάλη υπόθεση γιατί, όσο περισσότερο είναι, τόσο περισσότερο μπορείτε να απολαύσετε τον ψηφιακό ήχο ή το βίντεο. Μια τυπική μπαταρία για μια φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων θα έχει δύο διαφορετικές βαθμολογίες χρονισμού μπαταρίας: μία για τον ήχο και μία για το βίντεο. Η αναπαραγωγή ήχου σε μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία θα είναι σχεδόν πάντα μεγαλύτερη από αυτή της αναπαραγωγής βίντεο, λόγω του γεγονότος ότι η οθόνη πρέπει να είναι συνεχώς κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας. Θέλετε τουλάχιστον πέντε ώρες αναπαραγωγής βίντεο, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μερικές ταινίες σε μια μακρά πτήση.

Διεπαφή

Η διεπαφή, που εμφανίζεται συνήθως στην οθόνη του παίκτη, είναι που σας επιτρέπει να καθορίσετε οπτικά ποιες λειτουργίες θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ένα ιδανικό περιβάλλον χρήστη είναι αυτό που σας επιτρέπει να βρείτε γρήγορα και εύκολα τη λειτουργία που αναζητάτε, είτε πρόκειται για την παρακολούθηση βίντεο είτε για την περιήγηση στις ψηφιακές σας φωτογραφίες. Μια καλή διασύνδεση θα πρέπει να είναι σχεδόν αυτονόητη, έχοντας μόνο μια μικρή καμπύλη εκμάθησης και έχοντας σχεδιαστεί με έξυπνο τρόπο για να σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον παίκτη σας με τη μικρότερη δυνατή εργασία.

Αποθήκευση ψηφιακών μέσων

Οι περισσότερες φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων αυτές τις μέρες σας επιτρέπουν να αποθηκεύετε αρχεία ψηφιακών μέσων σε μια επιλογή από σκληρούς δίσκους , μνήμη flash ή αφαιρούμενες κάρτες μνήμης flash. Οι σκληροί δίσκοι, από τη μία πλευρά, θα κρατούν συνήθως περισσότερο από τους άλλους δύο, αλλά υπόκεινται σε μεγαλύτερη αποτυχία, λόγω του ότι τα εσωτερικά μέρη τους προσκρούουν αν βρίσκεστε σε ενεργό περιβάλλον. Η μνήμη Flash, με μη κινούμενα μέρη, λειτουργεί γύρω από αυτό το ζήτημα, αλλά δεν προσφέρει τόσο χώρο αποθήκευσης. Οι κάρτες μνήμης Flash, οι φτηνότερες από την παρτίδα, επιτρέπουν τη λήψη των μέσων σας μαζί σας από τη συσκευή στη συσκευή, αλλά μπορεί εύκολα να χαθούν.

Αναπαραγωγή ψηφιακών μέσων

Τι είδους ψηφιακά μέσα θέλετε να πάρετε μαζί σας; Τα αγαπημένα σας MP3s; Τα πιο πρόσφατα επεισόδια του Lost; Τι γίνεται με τις φωτογραφίες από τις τελευταίες διακοπές σας; Ένα καλό φορητό media player θα προσφέρει υποστήριξη για τις πιο βασικές μορφές αρχείων ψηφιακών μέσων, συμπεριλαμβανομένων MP3 / WMA (ήχου), AVI / WMV (βίντεο) και JPEG (ψηφιακές φωτογραφίες). Ένα ιδανικό φορητό media player θα προσφέρει επίσης υποστήριξη για πιο προηγμένες μορφές αρχείων πολυμέσων για όσους θέλουν να απολαύσουν καλύτερα τις προηγμένες δυνατότητες που προσφέρουν αυτές οι μορφές.