Πώς το Nintendo 3DS στοιβάζει ενάντια στο DS

Μπορείτε να συγχωρεθείτε εάν αισθάνεστε λίγο συγκλονισμένοι από το Nintendo 3DS. Το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητά του να προβάλει τρισδιάστατα γραφικά χωρίς την ανάγκη για ειδικά γυαλιά, αλλά αν ζητήσετε κάποια συγκεκριμένα στοιχεία, οι άνθρωποι πιθανότατα απλώς να κουδουνίζουν από μια δέσμη αριθμών σε σας. Πώς οι αριθμοί έρχονται μαζί για να κάνουν το Nintendo 3DS ισχυρό διάδοχο στη σειρά συστημάτων Nintendo DS;

Εδώ είναι μια ανάλυση των προδιαγραφών, και πώς συγκρίνουν με το Nintendo DS Lite.

Βάρος

Τι σημαίνει? Το Nintendo 3DS είναι ελαφρώς βαρύτερο από το Nintendo DS Lite - 6% βαρύτερο, για να είμαστε ακριβείς. Θα παρατηρήσετε λίγο περισσότερο βάρος στην τσάντα ή το σακίδιο σας, αλλά δεν θα ρίξετε την πλάτη σας όταν μεταφέρετε τα 3DS σας.

Διαστάσεις

Τι σημαίνει? Παρόλο που το Nintendo 3DS είναι λίγο βαρύτερο από το Nintendo DS Lite, είναι επίσης περίπου 10% μικρότερο από τον προκάτοχό του. Είναι συμπαγές, αλλά όχι αρκετά τσέπης. Εκτός αν φοράτε άνετα παντελόνια.

Μέγεθος οθόνης

Τι σημαίνει? Ενώ κάθε επανάληψη του Nintendo DS διαθέτει μια κορυφαία και κάτω οθόνη που είναι ομοιόμορφο σε μέγεθος, η κορυφαία οθόνη του Nintendo 3DS είναι λίγο μεγαλύτερη από την κάτω οθόνη του. Η κορυφαία οθόνη του 3DS είναι η οθόνη με 3D εφέ και είναι μεγαλύτερη από τις οθόνες του Nintendo DS Lite - αν και δεν είναι τόσο μεγάλη όσο οι οθόνες του Nintendo DSi XL (106,68 χιλιοστά ή 4,2 ίντσες).

Ανάλυση της οθόνης

Τι σημαίνει? Η υψηλότερη ανάλυση του Nintendo 3DS επιτρέπει ένα "ευρύτερο" πεδίο παιχνιδιού με πιο ορατή δράση επί της οθόνης ταυτόχρονα. Και, φυσικά, η υψηλότερη ανάλυση επιτρέπει τα 3D εφέ 3DS.

Διάρκεια ζωής μπαταρίας

Τι σημαίνει? Όντας ένα πιο ισχυρό σύστημα από το Nintendo DS Lite ή το DSi , το Nintendo 3DS απομακρύνει τη μπαταρία πολύ πιο γρήγορα. Θα έχετε τρία έως πέντε ώρες παιχνιδιού πριν χρειαστεί να χρεώσετε ξανά (μια διαδικασία που θα πάρει, σύμφωνα με την Nintendo, περίπου τρεις ώρες). Λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν τη διάρκεια ζωής ενός 3DS που χρησιμοποιείται στη μέγιστη ισχύ - δηλαδή μέγιστη φωτεινότητα οθόνης, ενεργοποίηση Wi-Fi και πλήρης τρισδιάστατη απεικόνιση. Επίσης, όταν παίζετε παιχνίδια Nintendo DS στο 3DS, θα πρέπει να περιμένετε πέντε έως οκτώ ώρες διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Συμβατότητα προς τα πίσω

Τι σημαίνει? Μην πετάξετε τα παιχνίδια Nintendo DS εάν αποκτήσετε μια κάρτα 3DS: DS είναι δυνατή η αναπαραγωγή στο 3DS, αν και χωρίς τις 3D εικόνες. Αλλά σε αντίθεση με το Nintendo DS Lite, το Nintendo 3DS δεν διαθέτει υποδοχή κασέτας Game Boy Advance (όπως το DSi και το DSi XL), ώστε να μην μπορείτε να παίξετε παιχνίδια Game Boy Advance. Ούτε μπορείτε να παίξετε τα λίγα παιχνίδια Nintendo DS που χρησιμοποιούν την υποδοχή Game Boy Advance για ένα εξάρτημα, όπως το Guitar Hero on Tour.

Τα παιχνίδια Game Boy και Game Boy που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν θα είναι διαθέσιμα στο Nintendo 3DS μέσω του eShop, μια υπηρεσία λήψης που λειτουργεί όμοια με την Virtual Console του Wii.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

Τι σημαίνει? Μπορείτε να τραβήξετε εικόνες 3D με το Nintendo 3DS. Το Nintendo DS Lite δεν έχει κάμερα, αλλά τα DSi και DSi XL κάνουν. Ωστόσο, ούτε το DSi ούτε το DSi XL μπορούν να τραβήξουν 3D εικόνες.