Δημιουργήστε ένα GIF με την εφαρμογή Giphy Cam

Δεν υπάρχει έλλειψη εφαρμογών GIF maker και online εργαλεία GIF έξω εκεί, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά αν είστε ήδη μεγάλος οπαδός της χρήσης των GIF και γνωρίζετε ήδη για το Giphy - την κύρια μηχανή αναζήτησης GIF του Internet - τότε θα θελήσετε να μάθετε για τη διασκεδαστική νέα εφαρμογή GIF που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ονομάζεται Giphy Cam.

Δημιουργήστε ένα GIF με Giphy Cam

Το Giphy Cam σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα GIF με πρόσβαση στην κάμερα στο τηλέφωνό σας, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε μερικά εφέ κίνησης διασκέδασης με λίγες βρύσες και στη συνέχεια να τα μοιραστείτε εύκολα σε κοινωνικά μέσα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι γελοία απλό (και εθιστικό) για χρήση, αλλά θα σας δώσω μια σύντομη περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών της εφαρμογής ούτως ή άλλως.

Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή από το iTunes App Store, η εφαρμογή θα σας ζητήσει την άδεια χρήσης της φωτογραφικής σας μηχανής. Εάν είστε εντάξει με αυτό, πατήστε "OK" για να δείτε την κύρια οθόνη της κάμερας της εφαρμογής.

Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε το πρώτο σας GIF! Είναι γελοία εύκολο. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

  1. Χρησιμοποιήστε την κάμερα με το εικονίδιο βέλους στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να αλλάξετε την προβολή μεταξύ της κάμερας που βλέπει προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.
  2. Επιλέξτε οποιοδήποτε φίλτρο ή αποτέλεσμα που θέλετε στο GIF σας από τις παρακάτω μικρογραφίες. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές συλλογές στις οποίες μπορείτε να περιηγηθείτε μετακινώντας τα αριστερά ή δεξιά επάνω τους. Αγγίξτε οποιοδήποτε αποτέλεσμα για να το ενεργοποιήσετε αυτόματα στο πρόγραμμα προβολής της μηχανής.
  3. Μπορείτε να πατήσετε το μεγάλο κόκκινο πλήκτρο μία φορά για να κάνετε μια γρήγορη εκτόξευση πέντε φωτογραφιών που θα ρυθμιστούν για να δημιουργήσετε το GIF σας ή εναλλακτικά να κρατήσετε το κόκκινο κουμπί προς τα κάτω για να καταγράψετε ένα σύντομο GIF .
  4. Όταν τελειώσετε, ο θεατής της μηχανής θα προβάλλει την προεπισκόπηση GIF για να την δείτε. Θα μπορείτε να αποθηκεύσετε το GIF στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας (αγγίζοντας το SAVE YA GIF), να το μοιραστείτε μέσω μηνύματος κειμένου / Facebook Messenger / Twitter / Instagram / email, να το μοιραστείτε ή να το αποθηκεύσετε χρησιμοποιώντας άλλη εφαρμογή ή εναλλακτικά να αρχίσετε επαναλάβετε το GIF συνολικά.

Εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε το GIF στο ρολό της φωτογραφικής μηχανής σας, δεν θα μπορείτε να το δείτε με πλήρη κινούμενη εικόνα μέχρι να το στείλετε ή να το τοποθετήσετε κάπου στην υποστήριξη GIF animation. Συνεπώς, να το έχετε υπόψη σας.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο καινούργια είναι η εφαρμογή, ίσως συναντήσετε μερικές δυσλειτουργίες κατά τη χρήση της. Παρατήρησα ότι ο θεατής της κάμερας θα παγώσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (μέχρι ένα λεπτό περίπου) πριν αρχίσει να εργάζεται ξανά.

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα, κατά τη γνώμη μου, είναι η αδυναμία εφαρμογής πολλαπλών φίλτρων και αποτελεσμάτων σε ένα GIF. Σε αυτό το σημείο, είστε περιορισμένοι στην επιλογή μόνο ενός. Υπάρχει τουλάχιστον μια αρκετά καλή επιλογή διασκεδαστικών εφέ για να διαλέξετε, οπότε δεν θα βαρεθείτε αμέσως.

Για την τρίτη σειρά επιδράσεων (που επισημαίνονται με το εικονίδιο του μαγικού ραβδιού), που δημιουργεί μια κινούμενη εικόνα στο παρασκήνιο σας, απαιτούνται πειραματισμοί. Βοηθά να κρατάτε τη συσκευή σας σταθερή κάτω από καλό φωτισμό, χωρίς τίποτα πολύ απασχολημένο στο παρασκήνιο. Για παράδειγμα, η στάση ενάντια σε έναν απλό τοίχο λειτουργεί καλά.

Με κάποια τύχη, ενδέχεται να προστεθούν περισσότερες δυνατότητες και διορθώσεις σφαλμάτων σε μελλοντικές εκδόσεις. Ας ελπίσουμε, γιατί η εφαρμογή είναι φανταστική για να προσθέσετε κάποια εξατομικευμένη διασκέδαση στις εικόνες και τα βίντεο που μοιράζεστε ήδη σε όλα τα κοινωνικά μέσα.

Θέλετε να μάθετε τι άλλο μπορείτε να κάνετε με τα GIF; Ελέγξτε αυτά τα άρθρα:

9 Δωρεάν Εφαρμογές Maker GIF για iPhone και Android

5 δωρεάν εργαλεία GIF Maker για το βίντεο

Πώς να φτιάξετε ένα GIF από ένα βίντεο YouTube

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης GIF του Tumblr

Τα κορυφαία 10 Memes όλων των εποχών (τόσο μακριά)