Μάθετε τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας γύρω από τα σχέδια Web και τις δημιουργίες HTML

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ιστοσελίδες που τους αρέσουν που έχουν ενδιαφέροντα σχέδια ή δομές στο HTML. Μπορεί να είναι πολύ δελεαστικό να αποθηκεύσετε το HTML ή το CSS για εκείνα τα σχέδια στο σκληρό σας δίσκο για χρήση στον δικό σας ιστότοπο. Αλλά αυτή η αντιγραφή είναι μια "ιδέα" (η οποία είναι νόμιμη βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων) ή μια "σταθερή και απτή αναπαράσταση ενός πρωτότυπου έργου" (τι προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα);

Ένα καλό κανόνα Thumb - HTML και CSS προστατεύονται από το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας

Αν δείτε ένα σχέδιο που σας αρέσει, αποθηκεύστε το στο σκληρό σας δίσκο και, στη συνέχεια, αντικαταστήστε όλο το περιεχόμενο με το δικό σας, παραβιάζετε τα πνευματικά δικαιώματα. Αυτό ισχύει ακόμα και αν αλλάξετε τα αναγνωριστικά και τα ονόματα των τάξεων για να φανεί όπως το δικό σας έργο. Εάν δεν ξοδέψατε τον χρόνο για να δημιουργήσετε τον εαυτό σας το HTML και το CSS, ίσως παραβείτε τα πνευματικά δικαιώματα.

Αλλά ... δίκαιη χρήση, πρότυπα και σύμπτωση

Η απόδειξη της σύμπτωσης θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολη αν κάποιος ήταν αποφασισμένος να σας κάνει να αλλάξετε το διπλότυπο σχέδιο - αλλά υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με 3 στήλες εκεί που μοιάζουν πολύ. Αν σας αρέσει ο σχεδιασμός ενός ιστότοπου, θα πρέπει να αρχίσετε να μην εξετάζετε το HTML ή το CSS . Αντ 'αυτού, επικεντρωθείτε στην προσπάθεια να το δημιουργήσετε μόνοι σας. Εάν δεν αντιγράφετε κάθε πτυχή του σχεδίου και γράφετε τον κώδικα μόνοι σας, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι αντιστρέψατε τη σχεδίαση. Δεν το συνιστώ - αλλά εάν έχετε έναν καλό δικηγόρο, θα μπορούσατε να είστε ασφαλής. Ένα καλύτερο στοίχημα είναι να επικοινωνήσετε με τον σχεδιαστή και να δείτε τι σκέφτονται για την προέλευσή σας. Τις περισσότερες φορές, αν είστε διατεθειμένοι να πιστέψετε το πρωτότυπο, δεν θα σας ενοχλούν ότι τους μιμήσατε.

Η δίκαιη χρήση είναι δύσκολη, ειδικά όταν πρόκειται για ιστοσελίδες. Οι περισσότερες ιστοσελίδες είναι αρκετά σύντομες, οπότε κάθε απόσπασμα του HTML ή του CSS θα πρέπει να είναι εξίσου σύντομο. Επιπλέον, όταν διεκδικείτε δίκαιη χρήση, υπονοείτε σιωπηρά ότι παραβιάζετε τα πνευματικά δικαιώματα. Έτσι, εάν ένας δικαστής αισθάνεται ότι δεν είναι δίκαιη χρήση, είστε υπεύθυνοι.

Τα πρότυπα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποκτήσετε νέα σχέδια που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσετε στον ιστότοπό σας. Τα περισσότερα πρότυπα περιλαμβάνουν κάποιο είδος άδειας χρήσης ή όρους χρήσης. Ορισμένοι πρέπει να πληρώσετε, ενώ άλλοι είναι ελεύθεροι. Αλλά χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε σχέδια που είναι ωραία και δεν παραβιάζουν το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.